09 april 2008

Misshandel är inget att skratta åt, Anne Lundberg!

(Förra årets julvärd)Detta har hänt:

"I kvällens avsnitt får tv-publiken se hur Anne Lundberg ber honom motivera varför han vill ha ut en specifik deltagare. När han inte kan göra det blir hon förbannad på honom och ryter till.

'Den tog rätt rejält'

Men vad tittarna går miste om är att hon även höjer handen och ger honom en örfil rakt i ansiktet.

Janne Josefsson tar sig om vänster kind.
– Den tog rätt rejält alltså. Jag var helt röd efteråt. Anne, som är en så vän person ... Jag blev förvånad [. . .]

Anne Lundberg bara skrattar när hon blir påmind om bråket:
– Janne och jag är goda vänner, men ibland blir man osams. Och jag är rätt fysisk av mig. "

Aftonbladet

- - -

Ang. att kvinnlig misshandel av män inte ses som lika allvarligt som mäns misshandel av kvinnor. Sofia Eriksson skröt om att hon slagit alla sina män och hon som var med i Idoljuryn om att hon slagit sin man för att han varit otrogen. Karolina Ramqvist beklagade att kvinnor säger att de slår sina män, men att så få gör det.

Förvisso dör betydligt fler kvinnor till följd av manlig misshandel, men det kan inte vara ett skäl för att låta kvinnor slå män. Inte om man är för jämställdhet.

Inte annars heller. En intelligent och väluppfostrad man eller kvinna tar inte till nävarna när argumenten tryter. De har lärt sig självbehärskningens konst under sin uppväxt och ville inte tappa masken.

Den här oskrivna lagen som gör att män skall spela macho när en kvinna slår dem är en del av en dold maktstruktur.

Genom att ge kvinnor lite ofarliga privilegier, såsom att vara barnsligare och slå när de blir arga, så visar man, utan att behöva säga det, att män har bättre självbehärskning och följaktligen är mer mogna än kvinnor. Generellt alltså.

En feminist borde genomskåda detta och ana ugglor i mossen och vara först med att fördöma all sorts misshandel oavsett offrets och förövarens kön!

Antag att Janne Josefsson slagit Anne Lundberg lika hårt som hon slog honom, hade det avfärdats som att det inte var så allvarligt?

Skall vi ha jämställdhet, så måste vi leva som vi lär. Jämställdhet betyder könsneutral behandling. Är det för svårt att leva upp till, får vi väl finna en annan “könsmaktsordning”.

Jag uppmanar er att läsa Artikel 19:s korrespondens med polisen i ärendet och Tobias Strucks uppmaning till Janne Josefsson att polisanmäla misshandeln.

Har för övrigt lagt in dessa personers bloggar i vårt länkarkiv.

Artikel 19:s mail till polisen , Polisens svarsmail , Janne borde polisanmäla Anne Lundberg

23 Kommentarer:

Varjager sa...

Kvinnor kan, det blir säkert en ny utredning som visar att Janne igentligen slog sig själv. Konstigt hur rätt för ett kön är fel för ett annat. Nästan samma som om att Svenskar aldrig kan vara offer.

Jean Moulin sa...

Jo, parallellen är. . . tja, slående!;)

Feminism och multikulti är två sidor av samma mynt.

Jag började som antifeminist innan blev invandringskritisk.

Orsaken var i hög grad mina ständiga upptäckter av att varken feminister eller "antirasister" levde som de lärde. Gemensamt drag hos dem: förakt för den vite heterosexuelle mannen.

From Sweden with Grief sa...

Urdåligt att kvinnor anses ha rätt att slå män. Det är inte feminism som jag känner till den, och som vi arbetar med den inom jourerna. Men feminism har det säkert börjat att kallas av vissa. Män som kvinnor! Pratade med en queer-teoretiker igår på universitetet, och hon flinade mest då jag talade om hur märkligt det är att kvinnor i dessa fi-och queer-kretsar gillar feministisk porr där kvinnor misshandlar män. Att inte människan reagerade med ryggmärgen det fattar inte jag, men de är märkliga att prata med. Jag vet eftersom jag har försökt ett antal gånger.

John Berg sa...

City åklagarkammare svarade med tystnad. Jag skickade precis en påminnelse om mitt tidigare mail. Jag ska återkomma med ny information allteftersom.

Artikel 19, Påminnelse skickad till City åklagarkammare i Stockholm:
http://artikel19.blogspot.com/2008/04/pminnelse-skickad-till-city.html

Tobias Struck sa...

Jean. Vet du vad som hände med dig? Du gick till överdrift för att det saknades en tröskel mellan de politiska dimensionerna. Vad tror du händer om din kritik av moderniteten blir reaktionär? Jo, modernitetens dåliga sidor kan leva vidare ännu lättare, eftersom deras försvarare kommer att kunna demonisera dig som "nazist".

Jag menar, du känner antagligen till en del otrevliga vita heterosexuella män också? Ja våld är alltid fel och det är fel som fan att kvinnor kommer undan med sitt våld mot män. Men varför inte låta kärnan här vara försvaret av individens frid och frihet? Varför göra det till en fråga om kön och ras? Det kommmer bara att göra omnipotenta kvinnor som Anne ännu mer självgoda.

Kom tillbaka till mitten, så lovar jag att vi skall bygga en skarpare tröskel, som skär genom orättvisans själva grund - nämligen kollektivismen. Vi bildar en gemenskap för individens frid och frihet. Låt det vara denna grupp som vi först och främst säger oss tillhöra: Först och främst kämpar jag för individens frid och frihet, vem som än hotar den med våld, stölder och skadegörelse.

Vem är med mig?

Jean Moulin sa...

Det är svårt att sätta fingret på varför vi har den här oskrivna lagen rörande kvinnlig misshandel av män.

Jag har alltid misstänkt att det är ett slags sexuellt koketteri bakom som män ställer upp på.

Vi har sätt det på film med Clark Gable som bara skrattar manligt när någon kvinnlig motspelare örfilar honom. Eller Hugh Grant som bara gapar med munnen och spärrar upp ögonen.

Sedan har vi Björn Kjellman i "Adam & Eva" som vi skrattar åt när han desperat kommer hem och gömmer köksknivarna i mikron, i väntan på Ainbusk Singers (i alla fall den ena av dem). Och sedan när han varit dum nog att fira jul med dem på Gotland, och hans älskarinna ringer och Ainbusk Singers råkar höra det, och han kommer hem till Stockholm halvt sönderslagen. Jätteroligt.

Undrar om tjejrockgruppen Sahara Hotnights är queer. De hade en video med en manlig nörd, snäll sak, som hjälpte gamla damer och som blir knäade i skrevet och slagen genom hela videon av småflickor, kvinnor och gamla tanter. Fattade inte riktigt poängen, men det kanske var för queer för mig.

Jean Moulin sa...

Jag tycker inte om Bush (nej, inte för att jag är svensk), men han är pappa till en av mina favorit- fraser: "The bigotry of low expectations."

Det vill säga, de låga förväntningarnas fördomsfullhet.

Han avsåg acceptansen av positiv särbehandling av afro-amerikaner,
men det skulle lika gärna kunna sägas om oskrivna privilegier för kvinnor.

Bakom en en bjussande ridderlighet, så döljs en nedlåtenhet. "Suck, kvinnor, vad kan man förvänta sig." Can't live with them, can't live without them.

Fast man säger det aldrig högt förstås eller elakt, utan accepterande liksom att "så är det nu en gång för alla". Inte mycket man kan göra. "Så tuktas en argbigga".
"Hell has no fury like a woman scorned", och så vidare.

Smällar man får ta!

Jean Moulin sa...

Bäste Tobias,

jag förstår inte dina slutsatser om vad som hände med mig.

På vilket sätt är det en överdrift att upptäcka dubbelmoral i samhället, när man kan bevisa det med exempel?

Är inte du både antifeminist och invandringskritisk?

Jag är könsneutralare än en feminist och mitt motstånd till invandring (inklusive arbetskraftsinvandring, eftersom behovet av sådan är en myt skapad av storföretag och EU) har inget med ras att göra.

Mvh

Jean

Jean Moulin sa...

John Berg,

tack för uppdatering.

V.g. håll oss underrättade.

Mvh

Jean

Tobias Struck sa...

Jean. "Jag började som antifeminist innan blev invandringskritisk.

Orsaken var i hög grad mina ständiga upptäckter av att varken feminister eller "antirasister" levde som de lärde. Gemensamt drag hos dem: förakt för den vite heterosexuelle mannen."

Jag feltolkade dig nog. Jag tolkade det som att du accentuerar föraktet för den vita mannen, för att du vill ta den vita mannens parti. Det var dumt av mig. Men jag är ändå rätt klok i jämförelse med gemene man. Och eftersom kloka är få och dumma är många, så kommer många att tolka ditt engagemang som ett slags vit/manlig kollektivism, så länge du inte är tydligare.

Du och jag tycker nog rätt lika. Ett tag blev jag så provocerad av att hela tiden misstänkas för att vara rasist, att jag började experimentera med begrepp som "vit makt utan hat" för att retas. Det var ju barnsligt, förstås. Men nu försöker jag att vara ytterst tydlig med var jag står - att det handlar om individens frid och frihet, inget annat.

John Berg sa...

Idag fick jag ett svarsmail från City åklagarkammare i Stockholm. Om jag förstod saken så torde Lundberg i skrivande stund vara polisanmäld.

Artikel 19, Anne Lundberg polisanmäld gällande ringa misshandel av Jan Josefsson?:
http://artikel19.blogspot.com/2008/04/anne-lundberg-polisanmld-gllande-ringa.html

Jean Moulin sa...

Tobias,

lite stressad så jag kan bara svara helt kort.

Jag har hela tiden trott att vi är ganska lika. Därför blev jag milt sagt förvånad över din tidigare kommentar.

Vill gärna kommentera lite ytterligare, men det blir inte bra om man jäktar, så jag skriver utförligare i morgon.

Måste röja upp lite innan matriarkatets representant kommer hem. :)

Tobias Struck sa...

Som jag skrev på min blogg uppmanar jag till en gemensam polisanmälan mot Anne Lundberg (en person som anmäler ensam blir lätt smutskastad som “rättshaverist” om utredningen läggs ned eller Anne frikänns, vilket är sannolikt med tanke på att Janne inte står upp för världens misshandlade och säger ifrån).

Jag föreslår även att vi bloggare som skriver under anmälan till det kontor som handhar området där Anne bor, också sammanträder om ett pressmeddelande och samlar pressen i Stockholm på en restaurang för att prata om varför vi gör vår anmälan.

Jag föreslår att de bloggare som vill vara undertecknade på polisanmälan skriver sina för- och efternamn, sina e-postadresser och sina bloggars namn här:

http://parstrom.wordpress.com/2008/03/17/
kvinnlig-svt-profil-slar-janne-
josefsson-utan-reaktion
/#comment-3716

Åklagaren kommer i alla fall att ha bevis så det räcker - i form av filmen.

För varje pojke och flicka jorden runt som slagits till tystnad - må vi tala.

Jean Moulin sa...

Tobias igen,

visst har väl en diskriminerad folkgrupp rätt att protestera?

När afrikaner förtrycktes i USA, var det fel att ta deras parti?

När judar förföljdesi Tyskland, var det fel att ta deras?

Att ta ställning för ett diskriminerat kollektiv, alltså mot kollektivism (rasism är ju kollektivism), är inte detsamma som att själv vara rasist.

Svarta amerikaner har fått tala i egen sak utan att kallas rasister.

Varför skall inte vita européer ha samma rätt?

Du kanske läste min bloggning i vilken jag citerade den israeliske politikern Shimon Peres inför socialdemokraternas partikongress 2001:

"Det fanns 24 stater i Mellanöstern. 22 var muslimska är muslimska. . . en var kristen, den andra är den judiska. . . den kristna staten var Libanon. Vad gjorde Libanon till en kristen stat? Det faktumet att det fanns en kristen majoritet. Samma stund som de kristna förlorade sin majoritet upphörde Libanon att vara en kristen stat.

Om vi det judiska folket skulle förlora vår majoritet i Israel skulle vi upphöra att vara en judisk stat. Och eftersom den befolkningsmässiga balansen är ganska känslig, att tillföra ytterligare 2 eller 3 miljoner människor, betyder att göra Israel till en icke-judisk stat. . . ni måste förstå det. Det får inte hända. Vi kommer inte att tillåta det."

Socialdemokraterna.se

Varför får inte jag som svensk säga att jag vill bevara Sverige svenskt, utan att bli svartmålad (olämpligt ord numera?), när Shimon Peres får säga att han vill bevara Israel judiskt utan att bli kallad rasist?

Every Kinda People

Tobias Struck sa...

Jean. "Varför får inte jag som svensk säga att jag vill bevara Sverige svenskt, utan att bli svartmålad (olämpligt ord numera?), när Shimon Peres får säga att han vill bevara Israel judiskt utan att bli kallad rasist?"

Menar du att du är osäker på om du tillåter dig det själv? Jag vill inte förbjuda dig att tala - vad du än talar för.

Dock känner jag själv bara förakt för svart såväl som vit överlevnad. Jag bryr mig inte om raser, utan om karaktärer på individer och upprätthållandet av respekten för individens frid och frihet.

Bara för att du och jag delar vissa analyser av samhällsdebatten med rasister, som exempelvis att det har blivit tabu att diskutera invandring och att det görs för många eftergifter till medeltida kultur, så måste vi inte trilla ur båten och köpa rasförsvaret. Jag försvarar liberal rätt. Inte en ras - varken svart eller vit.

Jean Moulin sa...

Så du menar att det är betydelselöst huruvida judarna är i betryggande majoritet i Israel?

Du tror inte att den befolkningsmässiga sammansättningen i ett land påverkar medborgarnas fri- och rättigheter?

Tobias Struck sa...

Jean. Judendom är ingen ras, det är en religion. Man kan konvertera till den, även om den oftast ärvs och därför har bidragit till gemensamma ärftliga nämnare. Men om medborgarskapet definieras tydligare som ett kontrakt med samhället, där brottet mot mänskliga rättigheter är ett brott mot kontraktet, då blir det nog bra på sikt skall du se. Men självklart behöver vi minska något på invandringen från länder med vitt skiljd kultur från vår. Detta är dock för att den etiska (inte etniska) assimilationen skall få tid på sig och enskilda indvider ej skall bäddas in i isolerade kulturella enklaver där de retarderar kulturellt. Drömmen om en ärftlig etnisk homogenitet är äckligt kokett, oavsett om det är en jude, en neger eller en Jean som hyser den. Förlåt mig, min vän, men det är så jag känner.

Jean Moulin sa...

Idrott och politik hör ihop, tyvärr också känslor och politik. Hur skulle det kunna vara annorlunda?

Jag tror inte ens Hitler påstod att judendom var en ras. Men det hindrar inte att det finns ett judiskt folk.

Det gör det. Att förneka att det gör det brukar kallas antisemitism.

Jean Moulin sa...

P.S. Vad tror du Shimon Peres, synogagan i Sthlm och Knesset skulle tycke om du inför dem deklarerade att det inte finns något judiskt folk?

Om att vara jude bara är en religiös beteckning, hur skall vi då se på ateisten Theodore Herzl, sionismens förgrundsgestalt? Var han inte jude för att han var ateist?

Eller ta den judiska traditionen, att man bara räknar som jude den som har en judisk mor?

Eller att man bland judar talar om den höga IQ:n bland ashkenazi-judar?

Är det modern svensk etnologi att kalla ashkenazi-judar för en trosbekännelse, när de har klart identifierbara utseende, ärftliga sjukdomar och praktiserar ingifte?

Vad handlar den judiska debatten i USA om blandäktenskap om?

Visste du inte att många ashkenazi-judar där oroar sig för att det judiska folket skall försvinna via ingifte med icke-judar?

Läs den här artikeln i New York Magazine: "Are Jews Smarter?".

Yes, they are. Och det beror enligt artikeln på en viss inavel sedan århundranden, påtvingad av diskriminering men även som överlevnadsstrategi.

Inaveln har lett till vissa sjukdomar, Tay-Sachs och Niemann-Pick, som gynnar tillväxten av vissa delar i hjärnan som påverkar intelligensen.

Nu skall man inte tro att man är ett geni bara för att man har judiskt blod! :) Fast IQ-mässigt är det ingen nackdel.

Anonym sa...

Så judar är rasister egentligen då de anser sig vara guds utvalda folk och mer värda för det?

Jean Moulin sa...

Anonym,

snälla, bitte, please, kan du möjligen verifiera ditt påstående om judisk chauvinism, gärna medels citat eller exempel som berättigar din fråga?

Tack på förhand!

Tobias Struck sa...

Jean. Jag inser att ärftligheten spelar en roll i stora delar av den judiska folkgruppen, just av de skäl som du tar upp. Dock tror jag inte att det är speciellt utmärkande för just de anlag som kan kallas judiska, att identifiera sig med det judiska folket. Det är nog snarare en fråga om kulturellt arv eller ideologisk övertygelse att göra en sådan identifikation.

Jean Moulin sa...

Tobias,

jag har skrivit sedan jag vaknade vid elvadraget, under drickande av morgonkaffet, en lång, förhoppningsvis uttömmande utläggning som berör detta ämne i kommentarerna på denna tråd klicka här !

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.