24 april 2008

Mobbningskultur och flaggfobi

I Danmark brukar man pynta födelsedagstårtan med små rödvita flaggor, symboler på livsglädje och stolthet över sitt yndige land. Men nu har man drabbats av den svenska fobin för flaggan:

En 19-årig flicka var tillsammans med två väninnor på väg från en födelsedagsfest i Århus. En var klädd i Henry Lloyd-kläder och hade en dannebrogsflagga, vilket av vänsterflygeln anses vara högerorienterat. De passerade en bänk där det satt tre "autonoma" flickor, och strax efter fick den 19-åriga fem slag i ansiktet av en av de tre flickorna varvid fem tänder lossnade.
Se där resultatet av vänsterflygelns paranoida hets mot ”rasism” och ”främlingsfientlighet”. (Autonoma = vänsterhuliganer)

Till saken hör att den 19-åriga flickan är medlem av den nationalistiska föreningen Vederfølner, men det ursäktar inte överfallet.

Jyllandsposten via Hodjas blog

sds

7 Kommentarer:

Steen sa...

"nationalist" - det er faktisk hvad http://www.modstand.nu/ er.

I Danmark har vi faktisk positive ord for "nationalisme" - f.eks. "nationalfølelse", "fædrelandskærlighed". Såvidt jeg forstår, har man på svensk bare det negative ord "nationalist" = chauvinist. Eller har jeg fel ?

Knute sa...

Desvärre tror jag du har rätt... men en omsvängning är på väg, om jag ska döma av mig själv åtminstone. Jeg vurderer det svenske flag, og isär det skånske, meget höjt, nu da det er truet af indvandring og PK og EU etc.

Knute sa...

"Vederfølner er en forening af bekymrede danskere, som mener, at den danske udlændingepolitik gennem de sidste 30 år har været en ulykke for Danmark og har medført en multikultur, som er i opposition til Danmarks demokratiske styreform, vores ytringsfrihed og ligestillingen mellem kønnene."

http://www.modstand.nu/index.html

Steen sa...

Ja, men de er den bløde front af de kvasi nazistiske Dansk Front , anyway.


Jeg har forresten den skånska flaggan i mitt fönster.

Jean Moulin sa...

Från New Zonkas blogg:

I have to admit that I haven’t heard about the Aarhus group Vederfølner before hearing about this story, but judging from their webpage, it seems like a counter-jihad group and states that their purpose is to fight for Freedom of Speech, Democracy, Equal Rights between Genders and against multiculturalism and islamization.

Knute sa...

Läs också om 17 maj-firandet i Norge, det provokativa förslaget att det ska viftas med all världens flaggor i stället för den norska.
Spydpigen
Dagsavisen

Samt läs om den vänsterextrema storfesten på Stockholms universitet.
sdkuriren

Jean Moulin sa...

Expo

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.