18 april 2008

Nixons vs. Kennedys IQ


Via Blog Vdare hamnar jag på finanstidningen Fortunes hemsida och läser en artikel från 1991 om kända politikers, militärers och företagsledares samt nazistiska krigsförbrytares IQ.
money.cnn.com

Den amerikanske överbefälhavaren under Gulfkriget 1991, Norman Schwarzkopf, har en IQ på 170.
Wikipedia

Hermann Göring hade en IQ på 138, Franz Von Papen 134, Albert Speer 128.

De republikanska kandidaterna till president- resp. vice-presidentämbetet 1968, Richard Nixon och Spiro Agnew, hade en IQ på 143 resp. 130.

Den glamoröse John F Kennedy hade däremot bara en IQ på 119.

Det kan förefalla märkligt att George Bush antagligen har en högre IQ än sin motståndare John Kerry i presidentvalet 2004, men det är vad respektives resultat i ett lämplighetstest i det militära antyder.
Vdare

Av årets kandidater framträder republikanen John McCain som en riktig smarting med sina 133 i IQ, enligt ett test från 1984.

5 Kommentarer:

Kimpo sa...

IQ er ikke alt, men i offentligheden forveksles evnen til at charmere ofte med IQ. Måske fordi journalister typisk har 2-cifret IQ.

Jean Moulin sa...

Skulle journalister ligga under
100 i IQ? Är det sant? Har du någon källhänvisning?

Kaptenen sa...

Bush har antagligen 59 i iQ, iallafall om man utgår från alla hans dumheter.

Anonym sa...

I Sverige är det ett evigt tjatande om att Bush skulle vara dum som ett spån. Verkar vara många som gått på myten om "den trögtänkte cowboyen från texas". Egentligen är han ju från en rik New England-familj.

Hans politik kanske är mindre genomtänkt, men efter att ha sett en direktsänd presskonferens fick jag en annan uppfattning om honom som person. Snabbtänkt man. Förvånar mig inte alls om han skulle ha högre IQ än många andra politiker.

Anonym sa...

Lite offtopic, men i Storbrittanien så tillämpas nuförtiden en ovillkorlig nolltolerans, och det spelar tydligen ingen roll om du har en mental nivå som ett 5 år gammalt barn. (Vågar mig inte på en gissning angående IQ nivå, tvivlar på att den kan tillämpas i sådana här fall)
http://www.timesonline.co.uk/tol/news/uk/article3761056.ece

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.