16 april 2008

Nu har det börjat...Det är dags att sätta ner foten och börja polisanmäla bloggare. Det tycker pressombudsmannen Yrsa Stenius. Hon bekymras över utvecklingen på nätet, där vem som helst tycks få säga vad som helst om vem som helst utan att någon reagerar.

"
Vort islamiske naboland, Sverigestan, er nu åbenlyst fascistisk. Vil pudse tanke-Gestapo på bloggere." Skjoldungen

"Nyligen förstörde AFA ["antifascistisk aktion"] en 90-årig kvinnas bil och skrev “nasse” på den... Varför bekymrar sig inte Stenius och resten av etablissemanget mer för AFAs våldsamma aktiviteter, i stället för ”ohövliga” bloggare som inte gör något annat än skriver ord på sina webbsidor?"
Fjordman

Läs mer om AFAs attack här, och om hur vi kan förbereda oss när etablissemanget attackerar yttrandefriheten,
HÄR.


När Lars Wilks publicerade sina teckningar av Muhammed som rondellhund protesterade man i Pakistan genom att bränna en gröngul flagga.

10 Kommentarer:

Anonym sa...

FUCK Yrsa Stenius, denna fascist!

Anonym sa...

AFA:s handlande är kriminellt. Att skriva rasistiska och nazistiska saker på nätet är också enligt svensk lag kriminellt.

Ni länkar till några rent rasisktiska sidor förövrigt.

Knute sa...

Säger du det, länkar till rasistiska sidor... ja det är ett problem att vissa som i övrigt förmedlar trovärdiga fakta om invandring och islam inte kan låta bli att kläcka ur sig fördomar och otrevligheter om negrer och araber. Än värre blir det när de vädrar unkna konspirationsteorier om judar. Jag får ta en titt på länklistan.

Jean Moulin sa...

Internet är som alla andra massmedier.

Givetvis skall det inte vara mer tillåtet med förtal på nätet än via offentliga anslag eller papperstidningar eller vanliga privatbrev.

Problemet är inte hårdare tag mot
de som förtalar privatpersoner, utan två saker:

1) Vår lag om hets mot folkgrupp, som inte alls är vad den låter som, utan en gummiparagraf som kan utnyttjas godtyckligt för att kväsa t ex "islamofobiska" bloggar.

2) EU:s ramlag från maj 2007, snyggt paketerad som förbud mot "förintelseförnekelse", innehåller en passus om att serverns placering inte skall rädda en bloggare från åtal.

Dvs. om vi tror oss "smarta"och ligger på amerikanska eller ryska servrar, så kan vi fortfarande bli åtalade.

Det är det nya, så var det inte förr. Så se upp!

Sedan har vi den europeiska arresteringsordern, en av Bodströms skötebarn, som fanns innan 11/9 2001, men som dammades av och sjösattes som EU:s resoluta anti-terrorpaket. Jfr. Patriot Act!

Så folk låter sig luras och manipuleras p g a bristande misstänksamhet och godtrogenhet.

Shame on them!

Knute sa...

Hoten mot yttrandefriheten beror på rädsla för islamisk terror, och på rädsla för minskade exportinkomster från den islamiska världen, etc.

Det är absurt att makthavarna vill hindra oss från att uttrycka våra tankar fritt.

"Under Rushdie-saken fick ledaren av den största buddhistiska organisationen i Storbritannien en fråga om hur buddhister skulle reagera på blasfemi, och han svarade: Vi stöder det för det får folk till att tänka."

http://www.uriasposten.net/?p=5727

Jean Moulin sa...

Knute,

din motivbild är riktig.
Det inser alla som läst Ba't Yeors essä om Euro-arabiska dialogen.

Kommersiella hänsyn går hand i hand med ideologiska.

Situationen inte olik den som råder under ett konventionellt krig. Jfr. Torgny Segerstedts frispråkighet visavi Berlin.

Den uppskattades inte i Sveriges på den tiden trängda läge.

Den kommersiella sidan av saken betonas även av de multinationella företag som vill stämma Geert Wilders.

UltraV:s värld sa...

Enligt den anonym som gav sig på mig på min blogg, så har jag en fascistisk och rasistisk blogg.
Det är märkligt att muslimer får säga vad som helst om judar, kvinnor och svenskar i största allmänhet, men det omvända gäller inte. Dessutom är då isåfall polisen, nationellt kvinnocentrum, samt forskare från hela världen rasister då de försöker arbeta mot hedersrelaterat våld, och berättar hur hedersstrukturer stärks vid migration och urbanisering. Också FN då de försöker få igenom de mänskliga rättigheterna i länderna i MÖ och närliggande länder!
Så du får väl ta dig en kik på min blogg Knute, om det i detta fallet är samma anonym som nu anser sig veta vad som är rasism.

Jean Moulin sa...

Ur Yrsa Stenius syndaregister:
1) Hon har skrivit en beundrande bok om nazisten Albert Speers, Hitlers arkitekt. Titel på verket:
"Mannen i mitt liv."

2) Hon var jävig som krönikör när hon skrev om MS Estonias förlisning i Aftonbladet samtidigt som hon var ledamot i Styrelsen för Psykologiskt försvar, vår motsvarighet till "Sanningsministeriet" i "1984".

3) Hennes roll i hetsjakten på två förmodligen oskyldiga läkare i samband med styckmålsrättegången har hon bett om ursäkt för, vilket hedrar henne.

Och att hon gillar sin tax.

Wikipedia

Anonym sa...

Oj, den var lång. Hon har rätt mycket mer självinsikt än någon här iallafall.

PS. Ni kan ju attackera hennes ursprung. DS.

Jean Moulin sa...

Hennes syndaregister är så långt att jag inte orkade ge fler exempel. Blev matt bara jag tänkte på det.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.