28 april 2008

Rena bedrägeriet

John Coleman, grundare av The Weather Chanel och numera pensionär säger följande:

Global uppvärmning d.v.s. Klimatförändring handlar inte om miljövård eller politik. Det är inte heller en religion. Det är inte något som man "tror" på. Det är vetenskap; den vetenskap som kallas meteorologi.
Det är mitt fält av livslång erfarenhet och specialitet. Och jag påstår att Global uppvärmning är en påhittad kris och totalt lurendrejeri.
Jag påstår detta trots att jag vet att du nog inte tror mig, en TV -väderman, som utmanar en Nobelprisvinnare, Oscarspris och Emmy vinnare och tidigare Vise President av United States.

Må så vara. Jag är uppretad över en otrolig media-glamour, den politiskt korrekta löjligheten och de oförskämda avfärdanden av motargument som levereras av Översteprästen för Global uppvärmning.

Himlen faller inte ner över oss. Och naturliga cykler och avdrifter vad gäller klimatet är orsaken till eventuella förändringar som kan ligga framför oss. Jag är övertygad om att de kommande tjugo åren kan lika gärna innebära en avkylningstrend som en uppvärmningsperiod.

Inom ett decennium eller två kommer detta skandalösa bedrägeri att avslöjas. När temperaturhöjningarna uteblir, när smältningen av polisarna inte sker, när kustöversvämningar och stormar inte sker som man förespått, kommer alla att inse att vi blivit duperade.

Om ni har en halvtimme till övers, lyssna på denna
engelska intervju med Coleman där han bemöter alla argument som vi dagligen matas med.

13 Kommentarer:

Anonym sa...

Synd att man inte kan utrikiska. Skulle varit roligt att höra.

Berit sa...

Ja, det är synd. Önskar jag hade tid att översätta men intervjun är alldeles för lång.

Anonym sa...

Och när det händer så står du där med jävligt lång näsa. Men det hjälper ingen ändå.

Berit sa...

Hjälper med vad?

Anonym sa...

Vill bara tacka för att ni finns som skriver på denna blog.

Anonym sa...

Det finns inte ens så mycket olja att konsumera som klimatbabblarna pratar om. Om två år kommer ingen tala om klimatet men alla om Peak Oil.

Berit sa...

Daniel, man har talat om Peak oil sedan 1954 och beräknade att vi skulle nå max under 1960-talet. Därefter har världen bara producerat mera.

Anonym sa...

Bra intervju och så sann. Många kommer att inse att dom blivit lurade om 2 decennier, men do har dom säkert blivit lurade av något nytt.
Apropå oljan. Den kommer aldrig att ta slut. Även detta snack är för att tjäna mera pengar.

Anonym sa...

Migrationsverkets mest fiffelsugne heter XX som ständigt får betalt för samtliga ärendena där sitter som "handläggare"... kanske delar hon med sina besluttsfattare-cehefer eftersom alltid får den tjuven oerhört stöd "ovanifrån" i detta korrupthärjade Migrationsverket... XX lurade många fattiga asylsökande samt lurade hon svenska folket, genom sina offentligt-försminkade affärer...
Det finns ju massor av lagändringar genom tiden t.o.m. EU bestämmelser, United Nations' konventioner, plus humanitära (s.k. ömmande) omständigheter, flexibla praxis exemplar borde tillämpas min situation också. Att vara realistisk, räcker att se fallet i sin helhet.
EU myndigheter borde informeras rätt, vad som köpes/säljes bakom stängda dörrar i dett här noga korrupta maskineriet! Det är ju ett komplett system; hur det baseras, hur de begrundas så detta pågår, inte blir överraskande att systemet är ju snettgående, inte minst mitt ärende. Titta på mediala källor vad avslöjas däriområdena t.ex. "Tjänsteman lurade asylsökande---fick bara några kronor böter"; helt skamligt skrattretande överdrivelse med svenska folket, inte minst att kränka offret... "Tjänsteman" säger medier, men "man är ju en kortväxt kvinna" i verkligheten. Någon borde våga säga sanningen, åtminstone den nivån som jag beskriver här... Tyvärr, detta statsskick har brist på ärliga oberoende figurer, inte minst hederliga oberoende jurister. SYSTEMET FÖRRUTTNADE HELT! Men det saknas modiga ärliga riktigt utbildade jurister att agera t.o.m. sätta stopp för detta eländet då speciellt handläggare kräver pengar av asylsökande stackare förvirrade offren! Det är inte alls himla svårt vad jag menar: för säkerhets skull vill jag betona att jag borde inte ha handläggare typen XX &hennes samverkande opererar inifrån systemet; därefter kräver de smutsiga betalningar trots hon/hennes samverkande samtliga får månadslön av samma systemet. Det behövs inte sådana bödlar som skulle hantera något. Bästa fallet att min pärm inte alls smutsas av sådana. Det är mitt största önskemål, bör respekteras. Sålänge bevarar ni sådan stinkande tjänsteman, så blir det inte konstigt att jag offras vidare även om jag lyckas att "jaga fågeln med munnen"... Något som gick ruttet i början, nu ser ni bara toppen av isberget; självklart omfattar det min situation så att det här resultatet visar varans kvalitet... Borde jag också köpa falska id-kort/ falska pass/ falska giftermål etc de som avslöjade figurer begått?! Nej! Borde jag också acceptera summan vad den ovannämnda kortväxta hantlangaren krävt?! Nej! Jag insisterar att säga sanningen och därför kräver jag nu att ett riktigt oberoende område tar fallet, dömer ärendet på rättvist sätt! Det är mitt önskemål att få chansen; åtminstone behandlas i den nivån liksom de gynnade personerna, helt positivt; självklart!
Hälsningar
C. O. BERGLUND
Sollentunavägen 199,
191 35 Sollentuna

Knute sa...

CO Berglund, jag ersatte namnet på handläggaren med XX, eftersom det eventullt kunde röra sig om förtal.

Farfar sa...

Jag trodde inte på att det skulle finnas tillräckligt med utvinningsbara fossila bränslen på planeten för att kunna driva vårt samhälle någon särskilt lång tid till. Men jag trodde i vart fall inte på att det skulle finnas tillräckligt mycket för att kunna orsaka ett skenande scenario av global uppvärmning. Men det finns de som bedriver en bättre forskning än mina amatörmässiga beräkningar.

Tim Garrett är professor vid Utah. Närmare bestämt här: Department of Atmospheric Sciences, University of Utah, Salt Lake City, Utah, USA. Han och den forskningsgrupp han leder har kommit fram till att bara en mycket snar total kollaps av den globala ekonomin och med den en total kollaps av dagens konsumtionssamhälle kan hejda påbörjandet av en total utrotning av allt liv på planetens yta om bara femtio år. Cirka 2060! Tur att en kollaps i ekonomin då är på väg. Någon gång nu snart korsar kurvorna för utvinningsbar fossil energi och konsumtionssamhällets behov av ekonomisk tillväxt varandra. Vilket då ur min aspekt skulle vara bra för planeten och de varelser som bebor den.

Till 2060, dit fram sträcker sig nästan Anders Borg,s senaste tillväxtscenario, skulle de 2,7 procent i tillväxt han och hans gelikar svamlar om förutsätta en ökad oljekonsumtion, från dagens 88 miljoner fat/dag till 316 fat/dag, viket definitivt inte finns. Bara sagt som en parentes alltså.


Denna PDF lades i alla fall ut till allmän beskådan 2012.02.05 och hade globalt bara 11 nedladdningar tills i början av juni. Med min så blir det nu 12. Bara att läsa innantill och därmed konstatera att allt prat om den hållbara utveckling ekonomin påstås ha, inte bara nys utan rena drömmar, fantasier och resten är ljug.

http://www.earth-syst-dynam.net/3/1/2012/esd-3-1-2012.pdf

Om nu någon inte tror på det som han har fått fram eller bara vill käfta lite med honom så varsågoda:

http://www.inscc.utah.edu/~tgarrett/Garrett.html

Hittade även en föreläsning av honom här:

http://www.youtube.com/watch?v=FtfhRGXTdp4

/Farfar

Berit sa...

Många har genom åren "spått" olika varianter av det scenario du presenterar, speciellt om deras egen försörjning står och faller med de forskningsanslag de får och vad som därför förväntas att de ska "komma fram till."
Redan på mellanstadiet lär (lärde?) vi oss att energi i ett system kan anta olika former (t.ex. kinetisk, potential, värme, ljus). Lagen om energins bevarande säger att energi varken kan skapas eller förstöras. Därför är summan av alla energier i systemet en konstant och människans fantastiska uppfinningsförmåga genom tiderna har hittills levt upp till förväntningarna, så tappa inte hoppet Farfar.

Farfar sa...

Men man måste inse skillnaden på tro och vetenskap. Man blir inte professor om man och sitter och gissar, utom professorer i ekonomi förstås.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.