06 april 2008

Utomeuropeisk arbetskraftsinvandring brev 3-4Miljöpartisten Valtersson och migrationsministern Billström:

”Vi lättar på reglerna för arbetskraftsinvandring”


Det är så man baxnar, men Inger-Siv Mattson är inte svarslös, hon skriver:

Ni skyller bl a behovet av utomeuropeisk arbetskraftsinvandring på att Sverige och övriga EU har behov av utomeuropeisk arbetskraft på grund av en åldrande befolkning. Som bekant (?) är en stor del av den åldrande befolkningen importerad och antalet importerade åldringar har ökat kontinuerligt sedan 1991.

År 2010 beräknas personer med utländsk bakgrund utgöra 24 procent av befolkningen. Antalet pensionärer av utländsk härkomst beräknas då ha ökat från 11,9 procent år 2005 till drygt 13 procent.

Befolkningen åldras följaktligen även på grund av alla de ”gamla mammor och pappor” som tagits hit av de utlänningar, som - så fort de fått PUT - kräver att få hit sina släktingar. Ansvarslösa politiker har alltså själva skapat de invandringsproblem som nu måste åtgärdas med ännu fler invandrare. En i sanning märklig logik!

Det
skattefria äldreförsörjningsstöd på ca 11 000 kr/mån, som infördes 2001 för alla som är 65 år eller äldre vid ankomsten till Sverige verkar givetvis som en magnet på åldringar från hela världen!

Vår
egen åldrande befolkning och vår egen välfärd hade vi säkert med våra tidigare goda förutsättningar kunnat hantera utan s k hjälp av utomeuropeisk arbetskraftsinvandring!

Läs vidare här >>

7 Kommentarer:

Jean Moulin sa...

Anhöriginvandring av äldre personer som aldrig betalat ett öre i skatt är djupt osolidariskt med de svenskar som jobbat och betalt skatt ett långt liv.

Riksdagsledamöternas privatekonomi påverkar det inte. De lever i högönsklig välmåga på skattepengar, nota bene, behöver inte vänta månadsvis på remiss, kan gå förbi vårdköer, fuska med sjukersättning. Livet leker!

Tänk bara Göran Persson.

Å andra sidan, ni har er själva att skylla, alla ni som röstade på något av riksdagspartierna.

Skyll inte på mig - jag röstade på Sverigedemokraterna! Och innan dess valskolkade jag.

Jean Moulin sa...

Bilden kan sägas utgöra en illustration av grön-blåa-röran.

Unknown sa...

en normal fattigpensionär får ung 5500 kr i mån det är en stor skam.

Anonym sa...

Äldreförsörjningsstödet kan alla få och då är en stor del till hyra precis som i alla andra fall. Knute är bara en fortsättning på ny demokratis ogrundade ljugande och spridande av misstro.

Knute sa...

"Ny demokratis ogrundade ljugande och spridande av misstro."

När Ny Demokrati tog sig in i Rikstan så reste sig folkpartiledaren Per Westerberg ur TV-soffan på valnatten och gick utan att ta i hand eller hälsa.

Fel, fel, fel, historien har visat att ny demokrati hade rätt på många punkter. Jag återkommer i frågan.

Anonym sa...

Varför tror ni alla etablerade politiker vågar köra oss alla över avgrundens kant?

Svar: De har alla en fallskärm som vid utvecklandet leder till ett Göran Persson liv.

From Sweden with Grief sa...

Jag har läst några dokument från våra svenska myndigheter om lagstiftingen och synsättet som ska reglera asyl-flykting-och anhöriginvandringen. Men jag kan inte se att detta kan förklara dessa stora släkter som kommit till Sverige, och som kan styra sina anhöriga och utöva detta hedersvåld. En kvinna har berättat att hon har 300 släktingar spridda i Sverige, trots att hon kom från Irak för en inte alltför avlägsen tid.

Hur tar de sig hit, har alla dessa skäl som uppfyller de svenska lagarna?
Dessutom läste jag att en viss typ av invandrare inte skulle ha möjlighet att åka hem, men som jag läst och hört i många fall, söker de skydd här och medan de väntar på svar, reser de hem igen och besöker familj och släkt.
Jag menar inte dessa män som fått avslag och som gift sig under tiden de bott i Sverige och kan då söka uppehållstillstånd och annat på grund av familjeskäl. Utan "flyktingar" undan krig och förföljelse.

Det är en ren djungel alla dessa turer!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.