14 april 2008

Zaremba attackerar Gunnar Sandelin


Den polske invandraren Maciej Zaremba riktar i dagens DN en bredsida mot Gunnar Sandelins artikel på DN debatt med dess anklagelse om att "journalisterna mörklägger sanningen om invandrare".

Han skriver:

"Vad är det exakt som blivit mörklagt? En tabell hos Migrationsverket, berättar Sandelin. Den avslöjar vilka utlänningar som i lönndom sedan 1980 tagits in i landet. Jag ser efter: 21.000 adoptivbarn, 60.000 gäststudenter, 116 000 italienare, tyskar och andra som tillfälligt jobbat i Sverige, 377.000 makar och anhöriga som svenskar tagit hit. Dessa utgör hälften av den miljonen invandrare som gör att Sverige håller på att 'falla sönder'. [. . .]


Vår flyktingpolitik inbjuder till sådana tolkningar. Det är nästan omöjligt att få asyl i Sverige, men vi tar emot fler flyktingar per capita än något EU-land. Så vad är det för fiffel som pågår?

Av de sökande i Belgien beviljas 30 procent asyl, i Norge 10 procent, i Sverige 2 procent (året 2005).
"
DN


Och? Belgien har allvarliga problem, eftersom Bryssel inom femton till tjugo år kommer att han en muslimsk majoritet. Antwerpen är på väg åt samma håll. Tillika Malmö.

Så vad spelar Zarembas sifferexcersis för roll? Han menar att det inte finns något invandringsproblem, fast vi vet att Södertälje kommun vädjar till omvärlden om hjälp med massinvandringen till staden. Enligt Zaremba finns förmodligen heller inga hundratusen som lever under hedersförtryck i vårt land.

Gå ut på stadens gator i vilken medelstor svensk stad som helst och förvånas över att ofta hälften du möter har utomeuropeiska utseenden. Tänk på Rosengård, Bergsjön, Ronna.

Jag tror att Zaremba är emot nationalstaten och varm EU-vän. I EU ser han det habsburgska imperiet återupprättas med dess mångkulturella mosaik.

Journalisten Ingrid Hedström:

"I dag lever vi i en europeisk union, med 490 miljoner invånare och 23 olika språk, som fått arvfienderna Tyskland och Frankrike att leva i fred, kylt ned gamla etniska konflikter i Öst- och Centraleuropa och fungerar som en stabiliserande faktor i Europa.

Men det habsburgska väldet överlevde sig självt. Till sist klarade det inte av att hantera inre konflikter och yttre spänningar, skriver Wess Mitchell
."

DN

19 Kommentarer:

Anonym sa...

hmm, vilke tabeller har Zaremba läst ?

AVGJORDA ASYLÄRENDEN HOS MIGRATIONSVERKET 2007


48 % af de sökende beviljade PUT

http://www.migrationsverket.se/pdffiler/statistik/statistik_3_2007.pdf


och "svenske som tar hit familie" (29.000 anhörige) - svenske ? :Under årets första tre månader ökade antalet sökande inom kategorin etablerade* anknytningar med 113 procent jämfört med samma tid förra året. Det innebär en ökning från 1 029 till 2 189 sökande. Irakiska medborgare svarade för nästan hela denna ökning.

http://www.migrationsverket.se/

svenske ?

Jean Moulin sa...

Tack för

Jean Moulin sa...

kommentaren!

Anonym sa...

Jaså, det var Zaremba som fick uppdraget att gå in och avrätta Sandelin?
Zaremba är ju en duktig journalist som fått mycket kritik från vänstern för sina artiklar om de kränktas kör och hans attack mot Sandelin får väl ses som ett slags avbön.

From Sweden with Grief sa...

Jag var ute på stan i min hemstad, en av Sveriges sju största städer i fredagseftermiddag vid klockan tre. Då jag skulle ta bussen hem var jag och min son i minoritet på torget. De som sålde kläder och annat på torget var inte svenska. De som stod vid busshållplatserna var inte heller svenska, det var mest somalier och människor från MÖ. Det kom ett gäng förbi, de talade finska. Jag såg kvinnor med drag från Balkanområdet. Det kom en grupp tjejer från vårdskolan, svarta med slöjor. Busschauffören talade inte god svenska, såg ut att vara arab. Två gamla svenska tanter med rullator klev på bussen, några svenskar fanns redan på bussen hem. Sedan var det bara sonen och jag som skulle på, och några invandrade personer som klev av tidigt.
Jag funderade på var svenskarna var, men förmodade att de fortfarande var kvar på jobbet.

Och ja, det finns svenskar som tar hit sina anhöriga. Min bror har i många år varit tillsammans med en kvinna från Dominikanska Republiken. Hon är välutbildad, kommer från en väletablerad familj i DR, hon är kristen, lugn och trevlig. Hon har inte fått vara i Sverige, inte ens på semester. De gifte sig för ett par år sedan, och nu i maj får hon komma hit.

Det gäller att ha anknytning till rätt personer i Sverige idag. Man ska inte ha anknytning till en välutbildad svensk man som kan försörja en på sin lön om så vore, med rötterna en svensk, högre medelklass-släkt, och själv vara välutbildad, och komma från "fel land".
Sådana kvinnor finns det inget behov av i Sverige, uppenbarligen!

Anonym sa...

Zaremba har tidigare visat prov på intellektuell skärpa, humor och fyndighet, men detta? Ren lögn, förvanskning samt medvetet undertryckande av Sandelins budskap får mig att fullständigt tappa respekten för Herr Zaremba, tyvärr.

Lägg också i sammanhanget märke till att vår vän bastuklubbsentusiasten Billström kommer dragandes med "Växjö Ekbergs " "undersökning" beträffande invandringens kostnader, allt för att ta udden av kritiken. "Undersökningen" i fråga är statligt finansierad, från senare delen av 90-talet och visar på en "nettokostnad" på ca 40 miljarder (justerat 2002). Nu är det dock så att ALLA ANDRA kostnader i statsbudgeten beräknas brutto (således är intäkter per kostnadsområde inte inräknade vid normalt budgetarbete). Av ngn outgrundlig anledning ska dock skatteintäkter från invandrare räknas av mot kostnader, som om SAMTLIGA intäkter från denna grupp går till att finansiera invandringens kostnader!

"The bottom line" är att våra politiker är tillsatta av väljarna för att administrera samhällets resurser, och alltså ej enligt eget gottfinnande förbruka dess resurser, och dessutom ta sig friheten att mörka användningen.

De ska göra som de blir tillsagda i enlighet med givet röstmandat, varken mer eller mindre, och utan dimridåer redovisa för väljarna som betalar såväl deras löner som diverse dubiösa politiska projekt.

Jean Moulin sa...

Ultra V,

jag tror de flesta känner igen sig i din beskrivning.

Jag reagerade ett par gånger på samma sätt rent spontant för cirka fem, sex år sedan.

Dels en sommarkväll på stan, när jag bara mötte invandrare och barnfamiljer med utomeuropeisk bakgrund mellan Jakobsgatan och Hamngatan och förvånades.

Dels när jag och min dotter och svärson skulle se Sagan om Ringen på Regeringsgatan.

Från garaget i Gallerian till biografen var ca nittio procent utomeuropéer, i alla fall längs Sergelgatan och det var smockfullt med människor, för det var i mellandagarna. När vi sedan kom in i biografen så var det bara svenskar. Kontrasten var omtumlande.

Så den verklighetsbild Zaremba försöker frammana stämmer inte med någons verklighetsbild.

Minns att Ulf Nilson redan på 80- eller 90-talet beskrev en förändring av Stockholms gator på det sätt som jag beskrev och som du beskriver. Eller Jan Guillous besök på en fångvårdsanstalt 1996, när nästan alla som kom för att lyssna på honom var, med Guillous egen terminologi, "svartskallar".

Det kanske är med Zarembas siffror som med Brå:s, som visar en ständig nedgång i fråga om mord och gruppvåldtäkter sedan 80-talet.

En självständigt tänkande människa inser att det är något lurt med sådana siffror även om avsikten inte skulle vara att luras.

Jean Moulin sa...

Tack Trader för siffrorna.

Och för avslöjandet om hur man beräknar invandringens kostnader
på ett annat sätt än andra kostnader.

Tänk er att ett företag skulle ägna sig åt den sortens bokföring och sedan drabbades av revision.

Det skulle leda till åtal, misstänker jag.

Om du kunde snabbt hitta källhänvisningar och länkar, så skulle jag gladeligen lägga ut dem här i en seperat postning på bloggen.

Om inte, skall jag själv försöka googla efter dem i kväll.

Jean Moulin sa...

Tack Lasse för kommentaren.

Tänkvärd som alltid i ditt fall.

Anonym sa...

Jean,
Ekbergs rapport heter DS 1995:68. (http://www.regeringen.se/sb/d
/108/a/36209). I rapporten anges nettokostnaderna till 20 miljarder kr årligen, som omedelbart blev uppräknat till 30 miljarder och därefter 40 miljarder år 2002.
Jan Ekbergs rapport har vid flera tillfällen blivit grundligt särplockad bl a i boken "Exit Folkhemssverige" författad av ett antal svenska forskare, där K-O Arnstberg är en av medförfattarna (se speciellt Kap 8). Boken finns utlagd på nätet och rekommenderas varmt:
http://exitsverige.blogspot.com/


Länk till Ekbergs "expertgrupp" på Växjö universitet med ett antal dubiösa publikationer på sitt samvete:
http://integration.statsvet.uu.se/
Medverkande/Expertgruppen/Jan.asp

Jean Moulin sa...

Tack Trader för tiden du lade ner.
Jag skall studera de där rapportarna och försöka förära dem en egen postning. Kanske tar ett par dar, men dina ansträngningar skall inte vara förgäves.

Anonym sa...

Vem är förvånad över herr Zarembas angrepp på Gunnar Sandelins debattinlägg?

Zaremba, en polsk jude som egentligen heter Bielawski lär väl knappast arbeta för Sverige och dom etniska svenskarnas väl!

Anonym sa...

Varför skulle inte människor från ert södra grannland vilja sveriges väl? I mitt yrke har jag träffat många med polskt ursprung som varit mer "svenska" än svenskarna själva. Det har säkert du också.
Det är inte invandrare från era grannländer som är sveriges problem.
Spara istället dina vinterbadarkommentarer åt de som verkligen förtjänar dem.

Anonym sa...

"lasse": Var jag lägger mina kommentarer har du min käre spann vatten inte ett dyft med att göra-förstått?

Frågan kvarstår, vad har en polsk JUDE för solidaritet med svenskarna och det svenska samhället??

Knute sa...

Nu får du ge dig Vinterbadaren, du har uppenbarligen judar på hjärnan. Det bor 17000 judar i Sverige men över en halv miljon muslimer. Judarna är fullständigt integrerade, även de som kom från Polen för 30 år sen. Jag instämmer med Lasse, "spara istället dina vinterbadarkommentarer åt de som verkligen förtjänar dem."

Anonym sa...

Nå, de polacker jag träffat har varit mycket duktiga soldater och förstås varit mest katoliker men även några judar.
Vid ett personligt samtal har några av de senare sagt att de varit av judiskt ursprung men ändå har de deltagit i den katolska mässan i mitär regi.
Förmodligen har de sett sig som "polacker" och varför skulle "vinterbadaren" och jag inte göra det samma?

Jean Moulin sa...

Det är ju en gång så, antingen vi gillar det eller inte, att man tolkas utifrån hur man uttrycker sig.

Vinterbadaren anspelar på en traditionell judisk kosmopolitism, som uppstått i rent självbevarelsesyfte. Fast han uttrycker sig på ett sätt som verkar fientligt mot judar i allmänhet.

Precis som det finns starkt invandringskritiska katoliker (en av mina arbetskamrater vars föräldrar är tyskar är ett trevligt exempel), trots att de sentimentalt invandringsliberala strömningarna inom katolska kyrkan är starkare, så finns det givetvis judar som är invandringskritiska och som sätter sitt fosterland (dvs. inte Israel) först.

Ett lysande exempel är den amerikanske författaren och bloggaren Lawrence Auster, som är lika stark Israel-vän som Per Ahlmark, men betydligt mer patriotisk.

Han har kritiserat den invandringsliberala strömningen inom det judiska etablissemanget (t ex ADL, American Jewish Committee, etc), men även förklarat dess historiska rötter.
Kort och gott handlar det om en överlevnadsstrategi i en judefientlig värld, som överlevt sig själv. Som från att vara pro-judisk, nu - på grund av massinvandring av judefientliga muslimer till väst - blivit anti-judisk. Oavsiktligt naturligtvis.

Austers artikel "Why Jews welcome Muslims

Den israeliska tidningen Haaretz har flera ggr rapporterat om det ganska stora antalet judar i Frankrike, som röstar på Le Pen.

Jewish Week har skrivit om judiska rabbiner som insett att den muslimska massinvandringen utgör ett formidabelt hot mot Europas judar, och som därför ger Vlaams Belang sitt stöd.

Det finns fler sådana uppmuntrande exempel från judiskt håll än från kristet.

Massinvandringen från tredje världen förvandlar kristenhetens hemmakontinent, Europa, till en kontinent där kristna traditioner trängs tillbaka. Det borde bekymra alla kristna från Göran Skytte till påven!

Anonym sa...

Vad är den sanna orsaken att vissa värstingar döms aldrig t.ex. muthärvan i MIGGAN: jo, allra största katastrofen var inte i hemlandet som jag flydde; tvärtom, HÄR: MIGGANs handläggare FADIME BAKIR TAR BETALT (mutor). Eftersom jag är gömd asylsökande kan inte ens besöka polisen. Vart skulle jag anmäla sådana kriminella anställda?


Mvh.

m.jallow
m.jallow@libia.com

Anonym sa...

Vad är den sanna orsaken att vissa värstingar döms aldrig t.ex. muthärvan i MIGGAN: jo, allra största katastrofen var inte i hemlandet som jag flydde; tvärtom, HÄR: MIGGANs handläggare FADIME BAKIR TAR BETALT (mutor). Eftersom jag är gömd asylsökande kan inte ens besöka polisen. Vart skulle jag anmäla sådana kriminella anställda?


Mvh.

m.jallow
m.jallow@libia.com

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.