08 juli 2008

68-idioter vädrar morgonluftSom det ser ut tänker EU ignorera irländarnas nej till Lissabonfördraget. Och regeringen Reinfeldt drev igenom att FRA ska få avlyssna oss. Detta ger de övervintrade kommunisterna ett gyllene tillfälle att locka upp folk på barrikaderna igen. För naturligtvis är det kapitalismens och globalismens fel att demokratin undergrävs.

"Kina och Ryssland innebär från vänstersynpunkt något nytt. Dessa länder växer ekonomiskt utan att förbättras politiskt. Samtidigt märks tydligt hur deras statsskick inspirerar högerkrafterna i västvärlden. Dessa fröjdas åt möjligheten av en kapitalism utan vare sig grävande journalister, politisk opposition eller fackliga organisationer," skriver professor Sverker Gustavsson i Aftonbladet.

Typisk demogagi av årsmodell 1968. Högerkrafterna? Vem har varit mest pådrivande för avlyssning av medborgarna, både i Sverige och i EU om inte förre socialdemokratiske justitieministern Thomas Bodström. I EU har nyliberalismen fått stryka på foten för allt mer byråkrati och planekonomi. Och den svenska "höger"-regeringen? Nog är den en socialdemokratisk variant den med.Inom parentes kan nämnas att som valfläsk lovar Mona Sahlin att avskaffa FRA-lagen. Den ska ersättas med en ny lag med annat namn men samma innehåll.

Vänsterns demagoger försöker nu förföra ytterligare en generation genom att måla upp ett högerspöke som inför övervakningslagar och vill ta ifrån folk deras mänskliga rättigheter. Men se på Kina, kallar de sig inte fortfarande för kommunister? Både Sverige och EU är på väg i den riktningen, men det beror inte på dess kapitalister utan på dess marxistiskt indoktrinerade politiker, tjänstemän, journalister och inte minst akademiker.

Ett argument mot kapitalismen är invandringen. Kapitalet vill ha billig arbetskraft. Vänstern skulle dock aldrig förmå sig att använda det argumentet därför att deras partier behöver invandrarnas röster. Inte underligt att okvalificerad arbetskraft dras till Sveriges sociala välfärd när de har sådan draghjälp. Inklusive vänsterns svärmande för arabvärlden är detta den viktigaste orsaken till att invandringen för varje år slår nya rekord.

Är det inte konstigt ändå? Dessa så kallade arbetarpartier prisger ju sina kärnväljare. På sikt kommer lönerna att dumpas när arbetslösheten stiger. Kostnaden för att försörja invandrare utan jobb ökar. Borde inte fackföreningarna reagera? De är nog bra på meningslösa busstrejker men invandringen är tabu, för då kommer strax rasismstämpeln.sds dagen

3 Kommentarer:

Knute sa...

"I går föreslog folkpartiledaren Jan Björklund att bolagsskatten borde sänkas. Om detta kan man tycka vad man vill, men det är utan tvivel en intressant ekonomisk diskussion - ända tills Mona Sahlin blir ombedd att kommentera det hela. Med sin oefterhärmeliga dagisröst förklarar hon för tittararna att folkpartiet “vill bara sänka skatten för de stora rika företagen och har inga förslag alls för de äldre och för baaarnen”.

Är det en balanserad, rättvis och rimlig kommentar från en person som om två år vill bli vår statsminister? Naturligtvis inte. Med politikernas egen logik borde vi väljare kräva en lag som tvingar Sahlin att prata ekonomi när det är ekonomi som debatteras."

Ingerö

Anonym sa...

ja du! Fortsätt du bara att snacka mellan din nyliberala drömmmen exploderar rakt upp i ansikte på dig! Förresten ska pappa staten rädda bankerna i USA eller ska de låta dö i sann liberal anda? haha

Knute sa...

Anonym 12 juli, självklart ska bankerna gå i konkurs! De har ju lånat ut pengar som inte finns till husköp. Sen kan vanligt folk börja köpa hus igen till överkomliga priser.

För övrigt är jag inte nyliberal utan realist. Om verkligheten tvingar fram nyliberala lösningar får vi ta dem, i stället för att såga av den gren vi sitter på.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.