17 juli 2008

Fängelse även för kvinnliga sexköpare?

”Claes Borgström är kvinnornas bäste vän, han kräver ett års fängelse för den som köper sex, istället för böter som idag. Nåja, alla som säljer sex är ju i och för sig inte kvinnor, och alla som köper är ju inte heller män.

Ska vi döma 55-åriga ’Viveka’ till ett års fängelse för att hon plockat upp en svart man utmed promenaden vid Kungsholmsstrand? Företeelsen är inte ovanlig, även om många inte gärna vill betrakta prostitution ur denna synvinkel.”

Attila.tecknare

4 Kommentarer:

Anonym sa...

CB är inte riktigt vid sina sinnen.
Prostitutiona har funnits och kommer alltid att finnas. Lagliga bordeller under läkarövervakning som i tyskland det neda rätta

Jean Moulin sa...

Jag lutar åt din uppfattning, fast jag vill betona, att trafficking måste bekämpas.

Men med just den här postningen ville jag lyfta fram dubbelmoralen, som är så utmärkande för jämställdhetsdebatten.

Ena stunden är det en skriande orättvisa att inte kvinnor som män får bada barbröstade i simhallar, i nästa är det tydligen helt okej att de får köpa sex, något som män givetvis inte får göra - om de inte är homofiler, förstås.

En kvinnlig psykolog ansåg enligt en kvällstidning att manliga prosituerade och kvinnliga torskar var jämställda!

Strunt i ett av feministernas "tyngsta" argument alltså: att det alltid är fel att köpa en annans kropp.

Det kan man använda när man vill förbjuda män att köpa sex av kvinnor, men inte i fråga om att förbjuda kvinnor att köpa sex av män.

En tidigare kvinnlig ordförande för RFSU uttryckte farhågor för att sexköpslagen kunde drabba homo-torskar, som redan var "stigmatiserade".

Likhet inför lagen betyder enligt de här hycklerskorna inte att alla skall spela enligt samma regler utan att maktbalans skall uppnås via positiv särbehandling, som ju bara ett annat namn för negativ särbehandling, av någon annan.

Anonym sa...

Det hela hänger lite ihop med synen på kvinnor och män.
Om en kvinna åker till Afrika o skaffar sig en man då är det "vackert", åker en man till Asien för en kvinna då är det fult, perverst osv.

Dem (feminister o dylikt) vill skapa ett samhället där kvinnor slipper ta ansvar för någonting i sitt liv, det är alltid någon annans fel...

Jean Moulin sa...

Tyvärr är det som Daniel skriver.

Det gör mig förtvivlad, eftersom jag är uppriktig i min önskan om ett jämställt samhälle och en jämställd kultur.

Vilket feministerna uppenbarligen inte är.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.