29 juli 2008

Grön, grönare, grönast

Demokraternas Convention är nära förestående.
De är då man officiellt presenterar vem som ska bli partiets presidentkandidat (gissa tre gånger!) och vem som ska bli vice.
Man lägger också ut planerna för partiets grundinställning den sk. plattformen.
I år är den Grön, grönare till och med än den klassavundsjuka som också alltid präglar programmen.

Vid mötet ska man inte ha någon friterad mat och också helst organiskt odlad samt fokusera på varor med litet "carbon footprint" (koldioxidavtryck, säger man så?)

För att balansera all den koldioxid (Hu!) som ändå förgiftar atmosfären när så många demokrater samlas satsar man massor med pengar på ett vindkraftprojekt som redan är ett stort fiasko.

Ända sedan i februari har man försökt producera el. men vindgeneratorn vägrar samarbeta. Man har hittills inte kunnat sälja en enda watt. Tio gånger har man startat och stannat, allt man åstadkommit är avlivandet av fåglar. Det har gått åt massor av energi att köra alla bilar fram och tillbaka för att arbeta med vindgeneratorn.
Artikelförfattaren kan inte få fram hur stor summa pengar som flutit in i sk. "carbon offsets" men jag kan slå vad om att Al Gore har sitt finger med i spelet.

Naturligtvis får Demokraterna planera och genomföra sitt möte som de vill, men vad vi ska vara medvetna om är hur de hoppas kunna driva hela detta land om de bara får möjlighet.

Tack och lov börjar man skönja att folk tar sitt förnuft till fånga. Alla de stora månadstidningarna som kört med sina gröna utgåvor har alla sålt mycket sämre än genomsnittet,
New York Time, Elle, Discover har alla upplevt det.

450,000 osålda kopior av "Time's special April 22 Earth Day" upplaga har körts till Staten Islands soptipp och där förmultnar nu, under de närmaste 175 åren, artiklarna om konservering, biologisk mångfald, sopsortering och återanvändning.

12 Kommentarer:

Carl T sa...

"Organically grown", på svenska "ekologiskt odlat", behöver inte vara fel för att demokraterna ägnar sig åt det. Jag skulle tro att demokraterna även torkar sig efter toabesök, och det gör vi förhoppningsvis alla. Med klimatbluffen har detta inget att skaffa.

Att inte förgifta sin mat torde vara ett högst förnuftigt beslut oavsett vem man är.

Berit sa...

Vad torkar du dig Aloysius? Majskolvar?

Anonym sa...

Berit ditt fundamentalistiska USA vurmeri är samma sak som Al-qaidas fundamentalism. Samma skit. Annat namn.

Berit sa...

glömde ett " med" Aloysius men det förstod du nog. Du förstod ju vad som menas med Organiskt odlad.

Vad torkar du dig med?

Carl T sa...

Hum... Jag har svårt att se frågans relevans. Sedan är det mer än en aning intimt. Jag skulle dock tro att mina seder härvidlag inte skiljer sig från flertalet européers.

Du efterlyste nyanserade ställningstaganden gällande Irak. jag vill gärna tro att du eftersträvar detsamma vad miljöfrågorna anbelangar. Din fråga om majskolvar antyder dock något annat. Jag hoppas att jag har fel.

(Förlåt min spåkpolissida - jag är svensklärare och kan inte låta bli.)

Berit sa...

Det var du som av någon anledning drog upp demokraternas vanor efter toabesök vilket verkar som Goddag yxskaft för mig.
Tänkte mig att du syftade på organiskt odlade majskolvar som tidigare användes för detta ändamål.
Du är en aning svår att första emellanåt, som tex. när du dra upp förgiftning av mat. Vad har det att göra med denna posting?

Carl T sa...

Det var inte "goddag yxskaft", utan ett exempel.

Vad min kritik hade att göra med ditt inlägg? Jo, i ditt inlägg tycktes du jämställa demokraternas intresse för ekologisk mat med något slags livsfientlig ideologi som bl.a. yttrar sig i klimathysterin. jag ville påpeka att det samband inte nödvändigtvis föreligger som du syntes förutsätta. Därav mitt toaexempel för den delen: det faktum att demokrater omfattar en märklig föreställning (klimathysterin) medför ingalunda att precis allt de gör är korkat. Vilket f.ö. står i min kommentar.

Berit sa...

Aloysius, är det förklaring att du är svensklärare som är ursäkten?

Jag är nog trög, men det enda sambandet med ditt exempel, som jag kan se vad gäller toabesök, är att demokraterna är fulla av skit.
Det är kanske det du menar?

Berit sa...

Aloysius, efter att ha läst dina kommentarer en gång till ser jag att jag omedelbart, men felaktigt, placerade dig i den grupp som aldrig fattar en postings innehåll utan alltid letar efter någon struntsak att anmärka på, som i ditt fall ordet "organisk".
I grund och botten har att vi nog har rätt lika uppfattning om demokrater.

Vad du retar dig på i det jag skriver tycks vara ett "logikdebatt" problem, typ: "Hitler var vegetarian, alltså är alla vegetarianer onda"
Fokusera i stället på dubbelmoralen.

Demokraterna har inget som helst intresse av hur och var maten odlas och att tro att maten är bättre bara för att den sägs vara ekologisk kan diskuteras. Det enda som är viktigt för demokrater är att upprätthålla klimathysterin eftersom det är en ursäkt för avgifter, skatter, fördelning av resurser.

Carl T sa...

Jag håller med om demokraterna.

Jag håller inte alls med om ekologiskt vs. industriell mat. Att mat utan tillsatser av gifter och konstgödsel utvunnet ur olja och naturgas är bättre än mat sådan storkoncerner vill ha den är uppenbart. Dessutom är ekologisk mat vanligtvis godare, vilket varje kock vet (koncernchefer äter f.ö. vanligtvis ekologiskt).

Carl T sa...

Jag kan tillägga att republikanerna knappast är bättre. Med några ytterligt få undantag.

Låt oss inte fastna i konstruktionen vänster-höger. De partier vi i dag har i Västerlandet är samtliga mer eller mindre kulturradikala storebrorsstats- och storföretagsälskande. Någon verklig vänster (annat än kulturradikal) finns inte längre. Och heller inte verklig höger.

Därmed kan demokraterna vara usla utan att att republikanerna är mycket bättre.

Berit sa...

Verkar som jag förstår dig nu, Aloysius och jag är ledsen att jag tolkade dig felaktig till att börja med.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.