10 juli 2008

Måttet är rågat

För många år sedan läste jag flera science fiction böcker av Isaac Asimov. I en av böckerna i Foundation-serien beskriver han hur tyrannen från en avlägsen planet låter sina följeslagare använda en apparat som de kallar "nervpiska".
Piskan som beskrivs är kusligt lik dagens tasers (el-pistoler?) och användes huvudsakligen för att avskräcka grupper av medborgare som samlats i protest mot de senaste påbuden utfärdade av regeringen, "the Mule".

Nu kommer US Department of Homeland Security in på scenen (DHS) och visar att våra härskare är intresserade av en anordning som skall bäras av alla som flyger så att flygpersonalen kan utdela en "avaktiverande chock" till bäraren.
Tänk er in i möjligheterna att hantera missnöjda, fulla eller på annat sätt oregerliga passagerare för att inte nämna skrikande småbarn.

I brevet till tillverkaren/utvecklaren av armbands-anordningen säger Mr. Paul S. Ruwaldt från DHS att när det gäller vidare utveckling av "armbands-idén med sändare/utfrågare/tvångsmöjligheter" vill man klargöra att vi är intresserade av en mobil skrivare tillsammans med det förlamande säkerhetsarmbandet och att vi ser fram emot ett skrivet kostnadsförslag."
Brevet här som PDF.
Där är det mina damer och herrar! Våra kära ledare har planer för de som oturligt nog måste utnyttja kommersiell lufttrafik.
Men man har säkert planer för resten av oss också.

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Mkt smart lösning. Däremot tror jag inte det är möjligt med tanke på risken för att den kan utlösas av misstag är för stor. Tänk på alla människor med tex pacemakerar.

Tror det räcker med att ha en skottsäker dörr till piloterna faktiskt, billigare enklare och därmed mer sannorligt. Men vem vet, spännande teknologi ialf.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.