06 oktober 2008

Klan kontra civilisation

En intressant lektion av historikern Torben S Hansen om folkvandringen från Mellanöstern:

På botten i Främre Orientens hackordning finns bönderna. Deras föraktliga status blev belyst under Gulfkriget 1991, när Saddam Hussein lovade de irakier som ville odla upp jord och producera livsmedel befrielse från värnplikt. Att bo i en by på landet anses som förödmjukande och mängder av bönder strömmar varje år till storstädernas slumkvarter. Andra utvandrar till Danmark, där offentliga myndigheter betalar dem för att inte arbeta.

I Främre Orienten betraktas denna inaktivitet som en prestigegivande lyx för överklassen. Från vissa byar pågår således en trafik, där den äldre generationen fastställer vilka kusiner som ska giftas bort med vilka kusiner, varpå brudparet skickas till försörjning i en dansk förortskommun.

Här gör pengaströmmen från staten det lättare för landsbygdsklanerna att upprätthålla den arbetsfria tillvaron och reproducera den medförda kulturen. Underklassghettona upprätthålls av ett samhälle, vars stabilitet och välstånd beror på protestantismens arbetsmoral och den rättsstat som romarna uppfann för över 2000 år sedan.

Men för Främre Orientens bönder förblir denna värld höljd i dunkel, och när sjuksköterskan frågar en kvinna från denna miljö, om hon vill ha rågbröd eller franskbröd behöver kvinnan tolk, trots att hon för sjätte gången ska föda på Hvidovre sjukhus.

Läs det hela här >>

6 Kommentarer:

Anonym sa...

Och är det någon som tror att denna utveckling går att hejda?
En bekant, en mycket sekulariserad muslim, sade en gång till mig ungefär så här: "Det var en gång så att Sverige var ett etniskt och religiöst homogent samhälle men den epoken är slut och det går inte att vrida klockan tillbaka.
Nu är det också v å r t land och det måste ni acceptera. Delar av Sverige kommer att vara mer eller mindre muslimskt och tro inte att flera hundratusen människor som fötts här kommer att dra tillbaka till fattigdom och förtryck bara för att ursprungsbefolkningen kräver det! Glöm det."

Hans mening var att göra det bästa möjliga av situationen och i det ligger att glömma det som varit och istället rikta in sig på ett heterogent samhälle med olika etniska enklaver och en spänning och konkurrens mellan olika etniska grupper. Ett samhälle där klanen har stor betydelse och där det viktiga inte är vad du gör utan vilka släktförbindelser du har.
I ärlighetens namn måste jag säga att han inte var odelat positiv inför den kommande utvecklingen men likväl såg han den som ofrånkomlig.
Den tröst han gav mig var att jag nog kommer att vara både död och begraven när det gamla Sverige väl upphört att existera.
Och det känns ju skönt att veta.

Anonym sa...

Tja, Kosovos etniska rensning är ju ett typexempel hur man även i dagens sämhälle kan förändera det bara på ett par generationer. Kalrt att detta även går att genomföra i Sverige. Det finns lite hinder på vägen, men det går...

From Sweden with Grief sa...

Ja, dokumentet finns tyvärr inte kvar, men jag läste det på gamla FOMI, forum mot islamisering. Muslimerna invandrade Spanien för många hundra år sedan, de blev senare tillbakadrivna. NU gör muslimer anspråk på Spanien eftersom deras förfäder levde där och hade makt. Man häpnar över arrogansen. Så bara för att man är en ockupationsmakt har ättlingarna rätt till ett land generationer senare? Smaklöst, de måste lida av storhetsvansinne!

Anonym sa...

Det är inte en fråga OM det blir väpnad konflikt, utan NÄR. Detta är nu tyvärr min stora förhoppning eftersom alternativet är en förödmjukande dhimmifiering utan väpnat motstånd. Att en tredje väg skulle vara möjlig blir jag mer och mer tveksam till.

När alliansen, sozzarna & CO har fullbordat sitt verk, gäller det att vara beredd om man vill dö stående och inte krypande. Även om jag är relativt gammal (och hoppas att jag skall vara riktigt gammal när det är dags) hoppas jag att kunna göra min del i det etniska krig som kommer till Sverige och övriga Europa.
Jag kommer aldrig att gå med på att den islamska ideologin har på svensk mark att göra. När tillräckligt många inser att de inte längre har något att förlora, att de definitivt blivit bestulna på sin kultur, sitt land, sin demokrati, sin religion (eller sin ateism för den delen) kommer kriget att blossa upp. Lär av historien.

Anonym sa...

Undrar hur det gick för denna lektor vid Köpenhamns universitet. Skulle en svensk universitetslärare skriva något liknande bleve han avskedad. Samarbetsproblem skulle det motiveras med.....

Steen sa...

Toben Hansen er pensioneret nu - af alder. Han var iøvrigt medforfatter på den berømte bog "Islam - I krigens hus" , sammen med Helle Merete Brix og Lars Hedegaard. Den vigtigste bog i dansk debat om islam.

Og så er han min gode ven. Räknenissen oversatte til gamle Exilen.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.