28 oktober 2008

"Se hur fint det är i Södertälje"Efter lång tid av stölder, sabotage och hot mot anställda och kunder har Icahandlaren Mikael Axelsson bestämt sig för att kasta in handduken.
– Hela vinsten stjäls från butiken, säger han uppgivet när LT träffar honom strax innan han ska bege sig till Södertälje tingsrätt och begära butiken i konkurs.
– Det är ohållbart, ständiga hot, vandaliseringar och ungdomarna stjäl som korpar. Något måste hända eller borde rättare sagt ha hänt för länge sedan, säger han.

Under flera år har ungdomsgänget hängt utanför entrén och trakasserat och ibland även misshandlat kunder. Ibland är de fem, ibland 30, åldrarna varierar från tolv ända upp till 25.
– Många kunder skräms, de vågar sig inte hit och handla, säger Mikael Axelsson, som menar att ungdomarnas stölder i butiken tillsammans med sabotagen har skjutit hela verksamheten i sank. Likviditet saknas nu för att betala de tio anställds löner.
– Rena plundringar av butiken har förekommit, 15 ungdomar kommer in och fyller sina bagar med varor helt respektlöst och lämnar butiken. Kassörskorna hotas om de säger till.

Läs artikeln i LT och de 86 läsarkommentarerna

10 Kommentarer:

Anonym sa...

Vad rasistiskt av honom att inte fortsätta och sedan dessutom ha fräckheten att indirekt skylla på mångkulturen som ju alla vet är så berikande för svenska samhället. Vem vill inte ha gäng etc?

Berit sa...

Så här fördelar sig Södertäljebornas skattepengar till ekonomiskt bistånd i kommunen.

2005 utbetalades 163,9 miljoner varav 113,6 miljoner gick till utrikesfödda/flyktingar (69,3%)
2006 är siffrorna 186,8 miljoner totalt bistånd och 135,0 gick till utrikesfödda/flyktingar (72,2%)
2007 är biståndet 243,7 miljoner, Utrikesfödda/flyktingar fick 191,6 miljoner (78,7%)
Biståndet har ökat med 44% mellan 2005 och 2007

Statistiska centralbyråns hemsida

Anonym sa...

Sodertalje ar darfor ett samhalle i fritt fall. Om myndigheterna, polis mm inte ens forsoker skydda butikerna sa ar det inte langre ett samhalle.

Det ar ett samhalle i anarki dar alla far klara sig sjalv. Det liknar samhallen i arabstaterna eller afrika, dar folk stjal och forstor allt, darfor forsvinnera alla foretag och alla samhallsfunktioner forstors. I langden finns det bara ett odelagt samhalle utan samhalls funktioner det enda som finns kvar ar konflikter och strider mellan olika folkgrupper.

/peter a

Anonym sa...

DET ÄR LIKA FINT I GRANNORTERNA (källa: Stockholmsnytt, Radio Stockholm 28/10.)


”MAN KNIVSKUREN VID GÄNGBRÅK I HÄSSELBY

En man knivskars i bålen och armen vid ett bråk i Åkermyntans centrum i Hässelby i västra Stockholm sent på måndagskvällen. Han opererades under natten och hans tillstånd betraktas inte som livshotande.”


”POLIS VARNAR FÖR UNGDOMSREVOLT I KISTA

Helgens stenkastning mot polisbilar i Husby och Kista i nordvästra Stockholm är ett varningstecken. Både polis och räddningstjänst har tidigare utsatts för stenskastning i området, och enligt närpolis Mustafa Alshawi hotar en ungdomsrevolt om ingenting görs.


- Nånting måste hända, nån gång MÅSTE FOLK VAKNA UPP. Jag tror att om ett par år kommer vi ha en liknande situation som USA hade under sin revolution med de svarta människorna, säger närpolis MUSTAFA ALSHAWI [från Rosengård].

- Folk MÅR INTE BRA, vi ser det varje dag. ---

Efter förra helgen uppmärksammade dödsmisshandel i Kista, då en 23-årig man knivskars till döds och lämnades utanför Karolinska universitetssjukhuset, har polis och räddningstjänst utsatts för stenkastning.

Så sent som i söndags kastade ungdomar både sten och stålrör mot två polisbilar i Husby. Mustafa Alshawi tror att angreppen mot polisen beror på att många ungdomar i förorterna VILL BLI SEDDA, och inte ser någon annan UTVÄG. ---
Det är väl att att man ringt SOS att det tagit längre tid än vanligt att skicka ut bilar. --- Men när det händer i förorten och en person med invandrarbakgrund är det inte många som bryr sig, säger Mustafa Alshawi."

Sign. Info

Anonym sa...

Ja, kolonisationen fortsätter. Säger som bloggaren "Bäska droppar": Vart skall vi fly? Det dröjer inte länge förrän hela Sverige är som Södertälje. Tror att flera av insändarna i LT har rätt - detta är en medveten strategi för att få ICA-handlaren att slå igen, så att någon av de "egna" kan ta över butiken. Att den nye ägaren sedan inte kommer att betala någon skatt eller några arbetsgivaravgifter är ju heller inget att bli upprörd över.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Alla ni 56 miljoner afrikaner som är på gång till europa, kom till Sverige direkt, ni är alla hjärtligt välkomna. Vi skall ta så väl hand om er, få er att trivas så bara komsi. komsi.

Anonym sa...

Ja, allt är en stor konspiration! Muslimerna som är en stor homogen massa kommer att svämma över våra blonda flickor och våra ica-butiker!

Väx upp lite. Det är tragiskt att läsa vuxna(?) människor som är rädda för sin egen skugga.

/hutta

Berit sa...

Ja kära "hutta", du har ju upprepade gånger visat hur vuxen du är. Dina insiktsfulla, sakliga kommentarer tyder på det. De händelser som vi rapporterar om är naturligtvis bara inbillning.

Anonym sa...

Tacka vet jag när Sverige var etniskt homogent, då fanns ingen kriminalitet. Kolla bara på medeltiden, 1600-talet, 1700-talet och 1800-talet. Människor levde i lugn och ro. Inga rövare, inga laglösa, inga mord. Folk var så nöjda och belåtna att de aldrig i sitt liv skulle kunna drömma om att ens lämna Sverige. Nej, ingen lämnade Sverige, alla stannade kvar, ingetn våld fanns, inget superi, ingen orättvisa, ingen hunger, inget förtryck. Kungen var god och alla var supertrevliga. De klippte gräset och småpratade med grannen om ditten och datten, mmm, jag minns det som igår.

Claes Andersson sa...

hutta:

"Ja, allt är en stor konspiration! Muslimerna som är en stor homogen massa kommer att svämma över våra blonda flickor och våra ica-butiker!"

Vilken konspiration?

Vad då "kommer att"? Det händer ju redan!

"Det är tragiskt att läsa vuxna(?) människor som är rädda för sin egen skugga."

Sin egen skugga? Här diskuteras massinvandringen; det värsta öde som någonsin drabbat Sverige. Minst en miljard gånger värre än alla världens skuggot - samlat.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.