30 november 2008

20 000 muslimer attackerade kyrka i Kairo

"Tusen kristna blev i dag instängda i Jungfru Marias koptiska kyrka i Kairo, efter att mer än tjugotusen muslimer attackerade dem med stenar och butangasflaskor. Kyrkans präst Fader Antonious sade att situationen är extremt farlig.

- Den muslimska mobben bröt sönder kyrkans dörrar och vandaliserade hela första våningen. Mobben mässade jihad-verser och slogans som "vi kommer att riva kyrkan" och "vi offrar vårt blod och våra själar, vi offrar oss för dig, islam", medan de instängda kristna skanderade "Herre, förbarma dig". När säkerhetsstyrkor försökte att skingra mobben gick den till angrepp på närliggande bostäder och butiker som ägs av kristna, och var beväpnade med käppar, butangas, knivar och andra vassa föremål. Vittnen sade att i mobben ingår både barn så unga som 8 år och män över 50 år, förutom kvinnor."

Från Aina via Snaphanen.

Några dagar innan detta hände blev kristna attackerade av hundratals muslimska ungdomar med järnstänger och påkar i samband med invigningen av en ny kyrka i
Kairo. Är dessa händelser ett förspel till något mycket värre?

Skall det öde upprepas som KOPTERNA = EGYPTERNA gick till mötes när de blev invaderade av araberna år 641?

Europas kyrkliga ledare försöker föra en "dialog" med muslimerna. "Dialögn" borde det heta. I länder med muslimsk majoritet visar "fredens religion" sitt rätta ansikte.

Islam är verkligen en religion med två ansikten. För den som vill kan den verka så "from" och fin, men för en enda sådan vers i Koranen går det tio blodtörstiga verser. Hatiska människomassor som vrålar Allahu Akhbar, har vi inte sett det förut, i Tyskland för sjuttio år sen?

Tidsskriften Tvärsnitt:

"I Kairo är islamiseringen så framträdande att man kan tala om en generell fromhetsrörelse som växer fram på olika sätt. Islamiseringen kommer till uttryck i teve-tablåer, i de böcker och tidningar som säljs på gatorna och i de kläder som folk bär. Det säljs leksaker som har en islamisk prägel. Fullah, en barbiedocka med heltäckande klädsel, är ett exempel. Fromhetsrörelsen hörs också genom ett ökat antal predikanter och musiker som sjunger och spelar musik som fokuserar på islam. På de posters som säljs finns många popstjärnor som börjat ha mer inslag av "islamisk musik".

7 Kommentarer:

Anonym sa...

Islam is a violent expansionary ideology more akin to a system of government than a personal faith. The Koran--believed by Muslims to contain the words of God himself verbatim--constitutes a vivid message to kill unbelievers and conquer the territories they inhabit.
~ Gregory M. Davis

Ej PK sa...

Islam är djävulens religion! Den bygger på hat, våld och skräck. Är det så svårt att inse?

Anonym sa...

Der findes ikke fromme muslimer, men der findes en del fanatikere. En person, der overdriver sin kristendom tenderer at blive ligesom den hellige Frans af Asisi. En person, der overdriver sin islam, bliver terrorist.

Anonym sa...

Det är mycket intressant att få ta del av frimodiga och sanna inlägg om de koptiska ortodoxa kristnas situation i Egypten. Sådant som den övriga svenska pressen tiger med.

Knute sa...

Till Nils vill jag säga att det helt visst bär emot att använda ett ord som "from" om islam som ju är raka motsatsen.

Och till ärkebiskopen, tack för bekräftelsen!

gäster sa...

Läs också om autentiska rättsfall i Egypten

Knute sa...

Narkomana jihadister:

I vissa delar av Afrika och Mellanöstern förs jihad bara i skuggan av ett khat-träd. Och det finns massor av khat i Sudan, där plantan växer vilt. Sydsudan existerar inte ännu, men narkomana jihadister strömmar redan dit för att mörda kristna.

Kriget handlar INTE om olja.

http://universalgeni.wordpress.com/2011/06/17/jihad-i-sydsudan/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.