31 december 2008

Happ New Year 2009

En amerikansk-svensk Gott Nytt Års önskan till Er alla från Berit och Knute.
"Dropping of the ball" vid Times Square till musik av Abba.




Skrattar bäst som skrattar sist

Minns ni Rod Blagojevich, guvernören i Illinois, som försökte sälja Obamas senstorplats till högstbjudande?
Han valdes 2002 för att städa upp den då skandalomsusade republikanska administrationen men hamnade ganska snart i smeten själv. Dessutom blev han åsidosatt när Obamas stjärna började lysa upp himlavalvet.

Blagojevich är nu åtalad för korruption och mutor och inväntar rättegång och media undviker i möjligaste mån att skriva att han är demokrat.
Han vägrar emellertid att avgå frivilligt och roar sig med att hämnas den uteblivna posten i Obama-administrationen genom att orsaka problem för sina partikamrater.

Trots demokraternas uttalande om att de inte kommer att godkänna någon som Blagojevich utser, har han ändå utnämnt Roland Burris till Obamas efterträdare.
Burris är naturligtvis svart, ( det är en förutsättning för att efterträda Obama) och bland alla Chicagos korrumperade politiker, oavsett färg, verkar det som man hittat en man utan dåligt rykte, eller som ännu inte åkt fast.

Obama har emellertid utfärdat följande uttalande:

"Roland Burris är en bra människa och en fin tjänsteman, men Senatens demokrater klargjorde för flera veckor sedan att de inte kan acceptera en utnämning som görs av en guvernör som är anklagad för att sälja positionen. Jag håller med dem, och det är oerhört tråkigt att guvernör Blagojevich har valt att ignorera det. Jag tror att den bästa lösningen vore att guvernören avgår och möjliggöra en laglig och lämplig process. Guvernör Blagojevich har rätt till sin dag i domstolen men människorna i Illinois har rätt till en fungerande regering och viktiga beslut utan bismak och polemik."

Senatens Majoritetsledare Harry Reid från Nevada står nu inför en svår politisk situation.
Om man inte godkänner Burris blir man säkert anklagad för att vara rasister. Alternativet är att utlösa allmänt val om senatorsplatsen men då löper man risken att förlora och i stället få en republikan som senator.

Det är känt att svarta, som för det mesta är demokrater, inte bryr sig om att rösta i enstaka lokala val och går man utanför Chicago till landsbygden, eller exempelvis Springfield, finner man att majoriteten är republikaner, vilka har ett mycket större valdeltagande.
Människor som pendlar mellan olika partier ser också denna händelse som en så stor skandal att de förmodligen röstar på en Republikan.
Under tiden flinar Blagojevich.

Oslo: detta är inte Gaza, små vänner

Det var bråkigt utanför Israels ambassad i Oslo i går kväll. Asylsökande palestinier tillsammans med det sedvanliga vänsterfolket i palestinasjalar ropade "allahu akbar" och kastade sten och brandbomber på polisen.

Barn och handikappade från Gaza var med i demonstrationens första led och drabbades hårdast av polisens tårgas. Vad blir nästa? Att det påstås att det fanns män med maskingevär bakom dem i folkmassan. Samma beteende som i Gaza där terroristerna använder människor på daghem och sjukhus som sköldar.

Åtta personer arresterades. Nu uppställer sig frågan: De borde utvisas, men kommer det att ske? Den Israelfientliga socialistregeringen kommer säkert att göra allt för att de ska få stanna.

Sosialistisk Venstreparti deltog i kravallerna. Partiet sitter sedan hösten 2005 i regering tillsammans med Arbeiderpartiet och Senterpartiet. Partiledaren Kristin Halvorsen är finansminister. Hon är bland annat känd för sin valturné i Pakistan i syfte att få norskpakistaniernas röster.

Läs mer: Hamas inför korsfästelse som straff

30 december 2008

Dummare än fåren?

Varför denna skräck för Värme?
Jorden har genomgått många cykler av istider och uppvärmning men låt oss spekulera lite över vad vi kan se fram emot om det verkligen blir varmare.

Människor föredrar varmt klimat. Vi reser inte till Alaska, Murmansk eller Antarktis på semester - vi föredrar Thailand, Svarta havet eller Bali. Över hela världen har den mänskliga rasen invandrat till soliga områden - Florida, Rivieran och Spanien - mycket få bor frivilligt i Sibirien eller Patagonien. Putin uttryckte vad många ryssar tycks tänka - "lite värme skulle vara välkommet här".

Dessutom skulle lite värme kraftigt öka den mark-areal som lämpar sig för odling av livsmedel och fibrer. Å andra sidan, skulle en liten nedkylning eliminera en stor del av jordbruksmarken i Kanada, norra Eurasien och Nya Zeeland och delar av Tasmanien och Victoria måste sluta med att producera vete och mejeriprodukter och övergå till renskötsel.

Varma epoker ge också mer regn på grund av ytterligare avdunstning från hav, sjöar, snö och is.
När värme och fukt kombineras med mer koldioxid i atmosfären, multipliceras de positiva effekter som påverkar växtlivet. En fördubbling av CO2-innehållet i luften skulle ha en obetydlig effekt på den globala uppvärmningen, men skulle ha fantastiska effekter på växt-(och djur) liv:

1. Tillväxt-takten av örter skulle öka 30%
2. Tillväxt-takten av skogens växter skulle öka 50%
3. Alla plantor skulle tolerera torka och värme bättre

Livsmedelsproduktion skulle behöva mindre mark och mindre konstgödning

Om man verkligen tror att människans aktivitet kan öka mängden CO2 och vatten i atmosfären är det ju vansinnigt att försöka minska det.
Varför tvinga människor att slösa pengar på idiotiska, artificiella system för att försöka nedbringa värdefull koldioxid?
Hela djurriket, inklusive människan, bygger helt och hållet på växternas överlevnad. Utan gräs och spannmål och plankton i havet skulle större delen av mänskligheten svälta.

Alla växter behöver fukt, värme och koldioxid för att växa och blomstra. Varför får vi hysteriska utbrott om det skulle visa sig att jorden för närvarande välsignats med mer än genomsnittet av dessa tre magiska livs-substanser?

"Även den dummaste fåren i Australien vet att det är bättre att vara varm, ha tillgång till vatten och bra mat, än att vara kall, törstig och hungrig."
Vi kanske ska ge fåren rösträtt?"

Chairman of “Carbon Sense”, Mr Viv Forbes.

29 december 2008

Nytt tjusigt ord för sharia: Rättspluralism

Hodja berättar att vi snart kommer att lära oss ett nytt multi-kulti-pk-ord:

Rättspluralism

"Lika rättigheter för alla" hör gårdagen till. "Rättspluralism" heter det nyinrättade magiska ordet med vilket den schweiziske professorn Christian Giordano vill bespara muslimerna som lever bland oss att behandlas enligt samma lagar som de otrogna.

Vad socialantropologin enligt professorn kräver är inget mindre än en brytning med det rådande rättsliga systemet i de moderna västerländska staterna. Alla ska inte längre vara lika inför lagen: Ursprung, etnicitet eller religion ska avgöra vilka lagar och domstolar som ska användas.

Först kommer bara delar av de otrognas lag att överleva, och snart har även resten gjort sitt. Då får vi dhimmi-status och lever alla enligt sharia.

"Allahu akbar!"

Det är alltid Israels fel

Hamas-galningar har avlossat raketer mot israelisk civilbefolkning under flera dagar och Europa tillsammans med "arabvärlden" säger ingenting.
När Israel ger tillbaka med samma mynt höjer alla dubbelmoralister sina röster och anklagar Israel för att bruka mer våld än nöden kräver. Man börjar genast tala om vapenstillestånd och fredsförhandlingar.
Om dessa två åtgärder vore effektiva skulle Mellanöstern vara det absolut fredligaste området i världen!

Alla påpekar för Israel att de måste iaktta försiktighet, så att de inte orsakar civilt lidande.
När har vi sett och hört att resten av världen uppmanat Hamas att vara försiktiga när de skickar iväg sina raketer?
Hamas kräver att om inte Israel slutar sina attacker kommer Hamas att återgå till självmordsbombare igen.
Israel ska alltså sitta still och inget göra annars skickar Hamas in sin brigad av blivande martyrer.

Om Arabländer och Europa kunde visa samma förståelse när oskyldiga israeler dör som de gör för "palestinierna" kanske Israel lyssnar.
Under tiden bör Israel skicka in de trupper de har vid gränserna och en gång för alla rensa bort dessa muslimska hamasgalningar.

Vet du vart pengarna går?

Som ett apropå till gårdagens posting om Generositet är det på sin plats att titta lite på den svenska avdelningen av Röda Korset.

Så här skriver Knute på "Kulturvänster blir pophöger:"

Före detta folkpartiledaren Bengt Westerberg är chef för Röda Korset. Han kostar en del i drift - inte mindre än 1,5 miljoner kronor.
Varje år!
Röda Korset har hittills lyckats få ihop dessa pengar, men kommer det att lyckas även fortsättningsvis?

Ett brev från Westerberg bekräftar uppgiften:

"Hej Peter!

Du undrar över vad jag kostar Röda Korset per år. Jag är ordförande i Svenska Röda Korset och vice president i Internationella Rödakors- och Rödahalvmåne Federationen så kostnaderna avser dessa bägge uppdrag. Min lön, inklusive sociala avgifter, uppgår till cirka en miljon kronor och övriga kostnader, vilket i praktiken framförallt är resor, till cirka en halv miljon kronor. Jag har inget pensionsvatal och tar inte ut några traktamenten. Jag får inte heller något avgångsvederlag om jag avgår eller blir avsatt. Den totala kostnaden är alltså 1,5 miljoner kronor per år. I det ingår inte kostnaden för min arbetsplats.


Vänliga hälsningar 
Bengt Westerberg"
Peters kommentar är att Röda Kors-damerna måste alltså sticka ca 30 000 tumvantar och sälja alla dessa på auktion för 50 kr paret för att få in till Westerberg-kostnaden - fatta strumpstickorna, nu, och sätt igång.

Westerberg, chef i Sverige, är bara en droppe i havet och från Röda Korsets sida säkert värd pengarna, annars skulle han ju inte få den lön han har. De som skänker pengar till kolossorganisationer som denna bör dock vara medvetna om att Röda Korset finns i 181 länder i världen med likartad byråkrati.
Blågula Frågor skriver om "Saligt att giva?" och ifrågasätter den statliga inblandningen i välgörenhet.
Robin Hood beskrivs klassiskt som en god person som tog från de rika och gav till de fattiga. Min tolkning av Robins förfarande är emellertid att han tog tillbaka skatterna som Staten,( i detta fall kungen) drivit in och gav pengarna tillbaka till folket.
Alltså en sorts skatteåterbäring!

Inget ljus i tunneln med kameror

Nu går diskussionen om kameraövervakning ska tillåtas i Citytunneln i Malmö. Länsstyrelsen säger nej vilket upprör medborgarna som ropar efter mer polis och övervakning. Det är förståeligt med tanke på att folk är rädda för att rånas, misshandlas och våldtas i de nya tunnelbanestationerna. Men det avslöjar också en hjälplös mentalitet. Det vore bättre att tillåta en liten pistol i handväskan.

Patrullerande poliser till fots måste vi få tillbaka, sådana man sist såg för 30 år sen. Det enda raka är dock att folket beväpnar sig, åtminstone med pepparspray men helst med effektivare vapen. Kameror hjälper inte mycket mot dem som inte kan skilja på rätt och fel.

28 december 2008

Generositet och snåljåpar

Knute har tidigare skrivit om att svenskarna är ett generöst folk, vilket jag inte betvivlar, men det beror också på vad man jämför med.

Socialister visar stor generositet när det handlar om att se till att Staten hjälper de behövande både inom och utom landet. Men när det handlar om individuella gåvor är socialisterna riktiga snåljåpar.

Arthur Brook, i sin bok "Who Really Cares," skriver om att republikanska familjer skänker 30% mer till välgörenhet än vad demokratiska familjer gör.

En Google-studie visar ännu större skillnad ; Republikaner skänker dubbelt så mycket som demokrater.

Så i själva verket förhåller det sig så att de människor som ojar sig mest över de hemlösa och fattiga skänker minst!
Bra exempel är Joe Biden som tjänade dubbelt så mycket som Sarah Palin under de senaste två åren men bara skänkte en sjättedel av vad hon donerade.
Obama som talar sig varm för hur andras pengar ska fördelas gav bara 1% till välgörenhet.

Europas befolkning uttalar sig passionerat och låter som om de bryr sig mycket mer än amerikaner, men enligt Matthew Bishop och Michael Green "Philanthrocapitalism," är amerikanen världens mest generöse.
Amerikanen skänker 1,67% av BNP till välgörenhet medan engelsmännen på andra plats ger 0,73% och de snåla fransmännen bara 0;14%.

Anledning till att socialister driver frågan om att Staten ska betala för alla, är att de är medvetna om vilka snåljåpar de är och tror att alla är likadana.

Det finns flera anledningar till varför statlig välgörenhet är underlägsen den privata.
En är att närmare hälften av alla pengar försvinner i byråkratin och att man passar på att skapa nya arbetstillfällen för politikerkompisar och familj.
Statliga välgörenhetsprogram tar heller aldrig slut. Skattepengar avsätts till vissa åtgärder och när målet är uppnått hittar man på ett nytt, som tex. March of Dimes som startades för att hjälpa poliosjuka och som sedan bara fortsatt som något helt annat.

En stor fördel med privat välgörenhet är att man kan själv välja vilket hjälpprogram man vill stötta och tror på.

Jag påstår inte att all statlig hjälpverksamhet är av ondo, det finns fortfarande luckor i det privata välgörenhetsarbetet som staten tar hand om, även om det inte är speciellt effektivt.
Men det finns fortfarande mycket utrymme för de rika vänstersympatisörerna att ge av sina privata förmögenheter i stället för att kräva att vi andra hostar upp pengar till tex. "konstnärer" som inte kan försörja sig på sin skaparverksamhet eller till tidningar som inte bär sig.


Kommunfakta Malmö

Malmö har figurerat i media under den senaste tiden och kommunfakta därifrån är intressant. Medan ni studerar nedanstående siffror ska ni komma ihåg att alla de enorma kostnaderna för den vandalisering som pågår inte finns med under rubriken "bistånd". Hur mycket kostar skadegörelse egentligen i pengar och lidande?

Malmö betalade ut 661 miljoner kr i bistånd år 2005 och till gruppen utrikesfödda/flyktingar gick 486 miljoner. Det motsvarar 73,6% av det totala biståndet.
- 2006 var kostnaden 630 miljoner kr. och till gruppen utrikesfödda/flyktingar gick 468 miljoner vilket är 74,3% av det totala biståndet.
-2007 var kostnaden 617 miljoner kr. och gruppen utrikesfödda/flyktingar fick 468 miljoner vilket motsvarar 75,9%.
Utrikesfödda i kommunen utgjorde:
År 2005 ....26,0% av befolkningen
År 2006.....27,2% av befolkningen
År 2007....28,3% av befolkningen.

Kommunfullmäktige har 61 ledamöter och efter valet 2006 är fördelningen;
Moderaterna (16), Folkpartiet (5), Kristdemokraterna (1), Socialdemokraterna (24), Miljöpartiet (4), Vänsterpartiet (4), SPI (2) och Sverigedemokraterna (5).
S+v+mp har 32 mandat tillsammans i kommunfullmäktige.
Kommunalskattesats i Malmö (2008) 31,23 kr. och riksgenomsnittet är 31,44 kr.

Från redaktion.vast@frianyheter.nu

Fler nyheter från Malmö:
"Hörde i SD närradio häromdagen att ngn skickat en insändare till Sydsvenskan, tror jag det var, med anledning av att Malmö kommun inte längre har råd med jultallrikar till de gamla i vanvården: de fick i år en HALV jultallrik - dvs de fick välja om de ville ha köttbullar ELLER sill!

Det finns alltså inte resurser till båda i en kommun som satsar enormt på "våra" invandrare"
bl a i diverse - alltid lika misslyckade - integrationsprojekt.
Man tar sig för pannan! Tala om "dårarnas paradis"!"

27 december 2008

Höjden av arrogans...

...är att tro att människan kan påverka klimatet!

Hur många felaktiga förutsägelser, misskrediterade antaganden och bevis på felaktiga uppgifter krävs det innan en idé förlorar trovärdighet?
CO2 orsakar inte uppvärmning och klimatförändringar. Det är inte ett giftigt ämne eller en förorening.

Trots detta valde Obama att träffa Al Gore den 9 december och det var ingen tvekan om att de planerade en klimatförändringsstrategi som bygger på dessa påhittade problem.

Förespråkarna för den av "människan inducerade uppvärmningen" och klimatförändringar påstod att en ökning av CO2 föregår och orsakar temperaturhöjning. Det var fel.

De påstod att slutet av förra århundradet var det varmaste som uppmätts. Det var fel.

De försökte övertyga oss, genom att använda den ökända "hockeyklubban", att den Medieval Warm Period (MWp) inte fanns. Det var fel.

De förutspådde att den globala temperaturen skulle öka under 2008 eftersom mängden CO2 ökat. Det var fel.

De påstod att arktiska isen skulle fortsätta att minska i området under 2008. Det var fel.

De inbillade oss att oktober 2008 var den näst varmaste månaden som uppmätts. Det var fel.

De påstod att 1998 var det varmaste år som registrerats i USA. Det var fel, det var 1934.

De rapporterar att nuvarande atmosfäriska nivåer av CO2 är de högsta som uppmätts. De har fel.

De påstår att förindustriella atmosfäriska nivåer av CO2 var till ungefär 100 miljondelar (ppm) lägre än de nuvarande 385 ppm. De har fel.

Det sistnämnda är viktigt eftersom påståendet är ett grundläggande argumentet för att människan orsakar uppvärmningen och klimatförändringen genom att öka nivåerna av atmosfärens CO2 och har gjort så under hela den industriella eran. I själva verket var de förindustriella CO2-nivåerna ungefär samma som i dag.


Fler kommuner

Fria nyheter har ställt samman fler kommunfakta bl.a om Göteborg, Enköping, Borås och Simrishamn. Deras rapporter finns här.

Varning för talibaniskt tankevirus



Talibanerna har förstört hundratals skolor i Swat-dalen i nordvästra Pakistan. Bilden visar ett drabbat gymnasium.

Är det därifrån skolbrännarna i Sverige hämtar inspiration? Frågan kommer osökt eftersom många asylsökande är militanta islamister. Det är en illusion att alla som kommer hit flyr från islam. Många kommer därför att islamismen motarbetas i deras hemländer. Så naturligtvis är den kvinnofientliga Koranen en inspirationskälla till skolbränderna, både här och där. I Swat-dalen är det främst skolor där flickor och pojkar går tillsammans som förstörs. Inte nog med det, enligt talibanerna ska flickor som går i skolan slås ihjäl. Hur kan man tänka så. Vilka psykopater.

Skulle inte islams krig mot det västerländska samhället kunna duga som förklaring till förortskravaller och bränder? Eller beror de på diskriminering och orättvisor? I så fall är det höjden av otacksamhet. Välfärdsbidragen borde räcka att leva av. Svenskar vill inte diskriminera utan är nyfikna på vad invandrarna kan bidra med.

Om det inte är islam, vad skulle det då vara? Solidaritet med Aten, Paris förorter, Gaza? Tredjevärldenromantiska "vänsteraktivister" som bytt ut Marx mot Muhammed har förstås också sitt finger med i spelet.

Läs mer här.

26 december 2008

Funderingar över glöggen


I TV-programmet Agenda den 23/12 (repris från den 21/12), var Göran Rosenberg en av paneldeltagarna. En sak han sa fick mig att tänka på något som jag i och för sig både visste och hade funderat över tidigare, men jag hade nog inte sett på saken på just detta sätt innan. Kanske gjorde julglöggen sitt till också, jag vet inte.

På Agenda talade man bl.a om den ekonomiska krisen och kom in på hur fri marknaden kan/bör vara. Rosenberg menade att det som hänt nu visade på behovet av vissa regleringar, medan en annan paneldeltagare, Johan Norberg, självklart inte höll med om detta. Denna bloggning skall dock inte handla om just den saken, utan den likhet som jag på ett lite ovanligt(?) sätt, kanske pga glöggen, tyckte mig se då det gäller den fria respektive den reglerade kulturen.

Om man tänker sig att Rosenbergs ståndpunkt då det gäller marknadens förhållande till staten (det behövs reglering), på ett generaliserande sätt kan betraktas som en slags vänsterpositionering, och att Norbergs åsikt står mera åt höger, vad finner man då om man betraktar personer/grupper med typiska vänster eller höger åsikter då det gäller sådant som rör kultur, nationalism, mångkulturalism, kulturprotektionism, invandring och dylikt? Om Rosenbergs rop efter statliga regleringar, ingripande och strategier då det gäller marknaden, om detta krav skulle framföras även då det gäller "kulturmarknaden", hur skulle det uppfattas? Skulle man se ett sådant krav som en typisk vänster- eller en typisk högeråsikt? Jag gissar på det senare.

Med begreppet "kulturmarknaden" menar jag här inte främst kulturproduktion som hanteras som varor och tjänster. Det handlar snarare att se på kulturen, både den ärvda och den nu skapade, som en tillgång som hör till staten Sverige, ungefär som en naturtillgång. Häri ingår kanske främst språket, men även sociala konventioner (t.ex något så simpelt som att skaka hand) och i förlängningen även de lagar som bygger på och har sprungit ur vår kultur, mm. Kanske vore det bättre att kalla det "kulturresurserna"?

Då det gäller Norberg gissar jag, utan att känna till karlns åsikter alltför väl, att han är ganska konsekvent i sitt förhållningssätt både då det gäller marknaden och "kulturmarknaden"/"kulturresurserna" - principen om fritt och oreglerat flöde skall gälla i båda fallen. Detta till skillnad från (och här gissar jag vilt igen, rätta mig om jag har fel) att te.x Pia Kjærsgaard från Dansk Folkeparti, står ganska långt ut till vänster då det gäller "kulturmarknaden"/"kulturresurserna", alltså att hon är för statlig inblandning och reglering och inte fullt ut litar på att "marknaden" förvaltar, förädlar och skyddar kulturresurserna på bästa sätt. Den mångkulturalistiska ideologin kan väl förresten i vissa former sägas vara det politiska/ideologiska namnet på idén om den fria och oreglerade "kulturresursmarknaden" (om man bortser från användandet av maktmedel i form av positiv diskriminering och särlagstiftning man tar till för att forcera multikulturalismen på befolkningen).

Kanske drack jag för mycket glögg när jag tänkte dessa tankar, eller kanske finns det något att fundera vidare på?

The Liberal Mind


Den typ av liberalism (socialism) som presenteras av både Barack Obama och hans främsta Demokratiska motståndare Hillary Clinton, kan bara förstås som en psykisk störning.

Det säger psykolog Lyle Rossiter efter att ha intervjuat , diagnostiserat och behandlat patienter i mer än 35 år.

"En social vetenskapsman som förstår den mänskliga naturen kan inte, så som socialisterna gör, bortse från den vitala roll som fritt val, frivilligt samarbete och moralisk integritet spelar.
En politisk ledare som förstår hur människor fungerar kan inte ignorera individuella skillnader i begåvning, ambition, personlighet och prestationsvilja och införa en ekonomisk och social jämlikhet bland befolkningen...så som socialister gör."

Den socialistiska agendan får sin näring från att anspela på svaghet och en känsla av underlägsenhet genom att:

* Skapa och förstärka uppfattningen om att alla är offer för orättvisor.
* Uppfylla barnsliga krav på rättigheter och ge ersättning för oväsentligheter
* Uppmuntra primitiva känslor av avund.
* Avvisa individens suveränitet och inordna honom under regeringens vilja.

Roten till liberalism (socialism) ...och dess galenskap...kan förstås om man ser på hur en människa utvecklas från barn till vuxen och hur en snedvriden utveckling ger upphov till irrationella föreställningar.

"Liksom bortskämda, arga barn, revolterar de mot det normala vuxenlivets ansvar och kräver att en föräldra- regering tillfredsställer deras behov från vaggan till graven".

Lyle Rossiter , The Liberal Mind, 'Psychological Causes of Political Madness'

Nationella krisområden

Bilden: Flickor på väg till skolan oroar sig för att mötas av muslimska åsiktspoliser som kollar om de bär slöja.

Ungdomsgäng som bränner och kastar sten och bomber finns snart på varje svensk ort. Ändå fortsätter Migrationsverket att placera ut asylsökande. Staten mutar kommunerna att ta emot dem med bidrag, men det dröjer inte länge förrän invånarna får känna av problemen.

De muslimska ungdomsgängen verkar inte speciellt intresserade av att integrera sig och bli svenskar. Förmodligen beror det på deras religion att det är på det viset. Det är inte utan att man undrar om inte en stor del av den organiserade brottsligheten betraktas som jihad, krig mot svenskarna.

Genom sin korkade politik att lämna över den ena stadsdelen efter den andra (eller till och med hela staden) till kriminella gäng undergräver staten sin egen makt. Stoppa invandringen från mindre utvecklade länder, och sluta tvinga på kommunerna asylsökande. De värsta problemområdena i Sverige bör betecknas som nationella krisområden och hanteras vid sidan av gängse rutiner.

Uppdatering: det har varit ovanligt många bränder den senaste tiden. Om det beror på sängrökning, stearinljus eller mordbrännare är oklart.

25 december 2008

Muslimer i krubban

Partiet Northern League i Italien har anklagats för främlingsfientlighet därför att de protesterat över att en präst vid Genuas kyrka inkluderat en moské och minaret i julkrubban som dekorerar kyrkan.
Figurer med julkrubbor pryder de flesta katolska kyrkor under denna högtid
och man kallar Fader Prospero Bonanzi för en "idiot" eftersom han placerat en muslimsk kyrkobyggnad i den kristna dekorationen.

"Det enda han missat var självmordsbombaren redo att spränga Kristi krubba", var kommentaren från Northern League vice ordförande Mario Borghezio.

En katolsk skola i Venedig har också placerat en moské i mitten av en julkrubba vilket väckte blandade reaktioner bland elever och lärare.

Men kardinal Angelo Scola, patriarken av Venedig, var mer försiktig i sin kommentar
"Det finns inga strikta regler om vad som kan och inte kan ingå i en nativitet scen", sa han.

Imamen i Milano, Hamid Shari, sa att han trodde att införandet av moskén var en bra idé och en gest av integrering.

Italienarna älskar att inkludera nya former i gamla traditioner och det finns en ny familj i många av julkrubborna som produceras i Neapel.
Amerikas nya president Barack Obama och hans fru Michelle finns avbildade som Josef och Maria i många julkrubbor som säljs där.


Rör inte min jul

Ateister och politiskt korrekta är fega eftersom de bara vågar ge sig på kristendomen. Skolavslutningar i kyrkan motarbetas, men inga protester hörs om att muslimer ska ha särskilda bönerum där de kan be fem gånger om dagen. Islams horribla kvinnoförtryck blundar man för, medan kristna synpunkter på aborter och sexualmoral bemöts med hatiska protester.

Kommunisterna i Sovjet gick till frontalangrepp mot kristendomen medan nazisterna i Hitlertyskland gick listigare till väga. Precis som vår tids politiskt korrekta försökte de döpa om de kristna helgdagarna. Numera är det ju vanligt i engelskspråkiga länder att säga Holiday i stället för Christmas. Likadant gick nazisterna till väga när de ville fira vintersolståndet, för att på det sättet få bort Jesus födelse och kristendomens kärleksbudskap ur människornas sinnen. Man talade om att man ville överbrygga motsatser och främja "enhet", ungefär som vår tids floskler om "dialog" och "förändring".

Något förslag om att döpa om Ramadan till något icke-religiöst lär vi dock inte få se. Som sagt, fegheten är utbredd, ingen vill möta Theo van Goghs öde.

England: "Vinterljusfestival" i stället för jul?
The Atheists Who Try to Steal Christmas

Staten äger inte min generositet

SvD berättar att svenskar är ett generöst folk som skänker mellan fyra och fem miljarder kronor till välgörenhet årligen. Tydligen har inte avkristningen slagit igenom totalt. Annars är ju den gängse inställningen att sådant ska staten ta hand om, det vill säga skattebetalarna. Politiker gillar ju skatter, det ger dem mer makt. Förmodligen är det därför de inte är intresserade av att införa avdragsrätt för donationer till välgörande ändamål.

Till och med Svenska kyrkan är drabbad av det socialistiska solidaritetstänkandet och har
klagat på att Sveriges u-hjälp inte är tillräckligt bra. De har missuppfattat vad kristendom är. Det är inte rätt att vara god på andras bekostnad.

En sak som är bra med kristendomen är att den inte är politisk. Jesus sa, ge till kejsaren vad som tillhör honom, och till Gud vad som tillhör honom.

Vad handlar liknelsen om den barmhärtige samariten om? Den handlar inte om att man ska ta hand om människor i nöd, utan om etnicitet, att en samarit kunde hjälpa en jude. Men PK-prästerna politiserar och drar stora växlar på att samariten betalade för den sjukes övernattning på värdshuset. Vilket i deras tolkning innebär att han ska betala för hans uppehälle resten av hans liv, samt hans anhörigas.

Den kristna moralen är att hjälpa de individer man stöter på i livet, inte en socialistisk moral där man hjälper människor på bekostnad av dem som utan att ha tillfrågats får betala notan via skattsedeln.

24 december 2008

Längtar efter snö!



God Jul alla läsare!

Julens budskap

I övriga Europa kan man på julafton på TV se hur man firar jul, gudstjänster, julmarknader, men på svensk TV finns mest bara arabnyheter, konflikter i Afrika osv.
Läs mer >>

23 december 2008

Julfreden utlyses

Det är inget kul med "ungdomsgäng" som stör julefriden med att bränna containrar och bilar i Rosengård och Tensta. I Tyskland har de till och med bränt en kyrka. Förra julen vandaliserade de kyrkogårdar i Helsingborg. Varför kan de inte bara vara glada och nöjda med att de befinner sig i världens lyckligaste och mest välmående hörn? Vad är det för medeltida religiöst virus som har drabbat deras hjärnor?

Nu börjar det gå upp för vår politiskt korrekta tyckarelit att socioekonomiska förklaringar inte räcker. Snacket om utanförskap börjar stå dem själva upp i halsen. I DN kan man läsa: "Inte för att det skulle vara fel att tala om klyftorna och segregeringen, att vrida på argument och perspektiv. Fortsätt med det för all del. Själv tänker jag försöka lära mig arabiska."

Kapitulation i stället för motstånd alltså. Det värsta är att de menar det. "Vi måste vara öppna och generösa mot muslimer och islam, för när vi blir i minoritet kommer de att göra likadant tillbaka mot oss." Sagt av sosseministern Orback.

Angående mitt föregående inlägg om att klyftan mellan väst och islam blir djupare:

Efter Halal-TV borde det ha gått upp för etablissemanget att om man vill att muslimer ska uttala sig i TV får man nöja sig med missionerande fundamentalister. Få "moderata" muslimer vågar uttala sig offentligt. Det beror på att Koranen piskar upp ett febrigt hat som är förutsättningen för islams jihad och expansion. Att känna sig förorättad och dåligt behandlad är en ofrånkomlig del av islam.

Om en moderat muslim skulle fördöma terrorism och hedersvåld skulle det upplevas som ett bristande erkännande av de orättvisor som begås mot muslimer. Med andra ord en enorm rättning i ledet.

Dags-att-lära-sig-arabiska/if-you-can’t-beat-’em-join-’em-avdelningen

Julfredsutlysningen

I morgon, vill Gud,
infaller vår Herres och Frälsares nåderika födelsefest;
och varder förty härigenom en allmän julfred kungjord och påbjuden,
med åtvarning till envar att denna högtid med tillbörlig andakt fira,
och i övrigt iakttaga ett stilla och fridsamt uppförande, emedan den,
som häremot bryter samt julhögtiden genom något olagligt eller otillbörligt förfarande oskärar,
gör sig under försvårande omständigheter förfallen till det straff,
lag och författningar för varje brott och överträdelse särskilt påbjuda.
Slutligen tillönskas stadens samtliga invånare en fröjdefull julhelg.

Klyftan mellan väst och islam blir djupare

Varför kunde inte Sveriges Television hitta några ‘moderata’ muslimer till Halal-TV? De tre programledarna i färgglada slöjor är ju typiska fundamentalister, en av dem stöder ju till och med stening av kvinnor!

Svaret är att det är svårt att hitta en muslim som offentligt skulle våga lufta några åsikter som kunde reta fundamentalisterna.

Den saudiske prinsen Hussam bin Saud bin Abdulaziz al Saud varnar folk i Väst mot att tro att man kan förmå så kallade ‘moderata röster’ i den muslimska världen att ta avstånd från ‘extremister’:

»Om ‘moderata’ röster skall vara en drivkraft i dialogen, måste de erkänna den sorg och de orättvisor som finns bland muslimer. Man blir tvungen till att förstå att om alla ‘moderata’ röster i den islamiska världen skulle fördöma alla ‘extremistiska’ röster, så skulle det – i den aktuella starkt ansträngda situationen – bli sett som ett uttryck för bristande erkännande av de orättvisor som begås mot muslimer.«

Document.no, Rethinking Moderates and Extremists
pdf sid 31

Vellinge, Stockholm och Bryssel

Riksdagspolitikerna retar sig på skånska Vellinge kommun som inte vill ta emot tre stycken ensamkommande flyktingbarn (ynglingar i 17-årsåldern). Ja, det har retat rikets överhet till den milda grad att de med en ny grundlag tänker avskaffa de sista resterna av kommunalt självstyre. I fortsättningen ska Sveriges riksdag ha sista ordet i alla kommunala frågor.

Men betänk en sak rikspolitiker: även om kommunerna har förlorat nästan all betydelse i Sverige, betyder det inte att makten har centraliserats i Stockholm. Därför att Stockholm har överlåtit det mesta av beslutsfattandet till Bryssel. Er grundlagsberedning väger lätt emot det Lissabonfördrag som ni så villigt svalde med hull och hår.

EU-granskning

22 december 2008

Uppfinningsrikedom

Ungdomar i Maryland har upptäckt ett sätt att åstadkomma problem för sådana de inte gillar.
De kopierar nummerplåten från sin oväns bil och fäster den ovanpå plåten till sin egen bil.
Det finns web.sidor där man kan hitta fonter som liknar de som Marylands bilregister använder.
Ungdomarna kör sedan den falskskyltade bilen genom en korsning med rött ljus eller alldeles för fort på en vägsträcka med fartkamera.
Böteslapp skickas sedan till ägaren av detta bilnummer.

Polisen hoppas att allmänheten kommer att protestera och hjälpa till att sätta fast de som utför buset, men jag undrar hur mycket hjälp de kommer att få?

En av föräldrarna säger:
"Jag hoppas att folk kommer att klaga så högljutt att politikerna ändrar sina regler eftersom dessa kameror bara används för att dra in pengar. Kutymen att skicka ut böteslappar till anonyma mottagare utan någon form av verifikation är obefogad och en exploatering av våra rättigheter."

Tack och adjö

"Det är på något sätt passande att George W. Bush kommer att avsluta sin presidenttid med en handling så skadlig, så meningslös, så tvärt emot de principer som gjorde att vi röstade på honom, att han för alltid kommer att bli ihågkommen som ett misslyckande."

Men
Bushs förräderi för fram några fakta som medborgare och politiker bör uppmärksamma. Det är mycket typiska och kan tjäna som vägledning under den närmaste tiden.

Först och främst; se hur häpnadsväckande enkelt det är för Bush att bara ta pengar från den 700 miljarder stora dollar-fonden , som förvaltas av Finansdepartementet för räddningsåtgärder för det finansiella systemet.
Var inte hela anledningen till att kongressen godkände detta, att pengarna skulle användas till att stabilisera landets finansiella systemet? Att rädda den förlamade kreditmarknaden?
Gissar att det jobbet är klart och vi hade ett tiotal miljarder över.

Bushs plundring av denna fond, TARP, visar att det aldrig funnits en plan eller en tanke på hur dessa 700 miljarder dollar skulle användas. Det är enbart en mutfond för eliten att köpa ut sina kompisar från problemen. Ingenting mer.

I framtiden måste vi alltid begära att få se planer i svart och vitt och dubbelkolla det finstilta ... Och slutligen, genom att på ett bedrägligt sätt använda TARP-fonden för att köpa bilarbetarfacket UAW, och de överbetalda cheferna, har president Bush också visat oss något annat.
Han har påmint oss om att människor som inte har en stark övertygelse för någonting faller för allting
.

Bush "räddar" bilbranschen

21 december 2008

De illegala lämnar landet

Uppsägningar, minskande arbetstillfällen, negativa känslor mot invandrare och repressalierna mot de illegala utlänningarna gör att många mexikanska medborgare nu återvänder hem. Även om det än så länge inte är en mass-flykt, så återvänder många för gott.

Den amerikanska ekonomiska krisen har vänt upp och ner på mångas liv. Oräkneliga illegala invandrare planerar att lämna, eller har redan lämnat landet.
Miljontals illegala invandrare ställs inför nya utmaningar på grund av små utsikter för legalisering, mer aggressiv federal utvisning och en försämrad ekonomi.

Färre immigranter fångas när de försöker ta sig in i USA genom att vandra genom den farliga Sonoran-öknen och färre riskerar sina liv ombord provisoriska båtar i Västindien, vilket tyder på att färre försöker. De som tar sig igenom riskerar att placeras på en av många dagliga federala charterflyg som skickar utvisade tillbaka till hemlandet.

Följdeffekterna visar sig redan. Samhällen i Latinamerika och Västindien rapport en minskning av penningförsändelser - pengar som skickas hem från USA. Dessa pengar är avgörande för överlevnaden för familjer och för ekonomin i hemländerna. Gränssamhällen som en gång frodades genom att vara servicestationer för illegala och hjälpa dem över gränsen norrut är nu i det närmaste spökstäder.

Sverige ligger öppet

”Den största reformen av svensk invandringspolitik på flera årtionden”, kallade regeringen och miljöpartiet lagen om "arbetskraftsinvandring". Man får väl tro dem och i så fall är det illa, riktigt illa. Varför gör de på det här viset när Sverige och världen går in i en djup lågkonjunktur?

Att det inte finns arbete är inget hinder för den som vill komma hit. Varjager skriver:

"Släkten ordnar tillfälligt jobb, kanske hos en bekants bekant, någon i klanen ställer upp som “arbetsgivare” och Sverige ligger öppet. Du kan gömma dig och ändå få all vård du vill ha, och leva på kriminalitet också. Fängelserna är rena hotellen, det vet folk från Mellanöstern, Afrika och Balkan redan, så fängelset är inget “frihetsberövande” för dessa människor som svenska myndigheter inbillar sig."

Prognosen är att antalet ansökningar om arbetstillstånd nästa år fördubblas på Migrationsverket och på svenska ambassader runtom i världen. Om den som har fått tillstånd förlorar jobbet är det enligt lagen ingen som har skyldighet att anmäla det till Migrationsverket. Inte heller Migrationsverket måste undersöka saken.

Bilden: I staden Kulu i Turkiet är siktet inställt på Sverige

Låt de kristna stanna

Kristna skickas tillbaka till muslimska länder, till tortyr och kanske till och med död. Muslimer däremot får stanna här. Myndigheterna viker sig för aggressiva muslimer som spjärnar emot och bråkar och måste åka med specialchartrade plan. Det är lättare att utvisa saktmodiga kristna.

Migrationsverket är partiskt och tar öppet ställning emot de kristna: "I det genomsekulariserade Europa ses kristet lidande som en självförvållad skada." Det vill säga konvertera till islam så slipper du bli mördad.

Verkets jurist kallade grundaren av palestinska Hamas-rörelsen för "befrielsekämpe" och sa att rörelsen var en "befrielseorganisation". Har islamister någon hållhake på Migrationsverket? Förekommer mutor?

Sverige är uppenbarligen inte längre ett kristet land. Men den politiska korrektheten att inte göra skillnad mellan religiösa grupper är absurd och har slagit över i kristendomsförföljelse. Resultatet blir att vi blir muslimer i stället.

Det är inget skämt att islam gynnas på kristendomens bekostnad. Fastän Norge inte är med i Eurabia är det just vad som händer där. En försmak av vad som håller på att drabba hela EU. I Norge har justitieminister Knut Storberget gjort en framstöt för att räkna hädelse mot islam som rasism, för - som det sägs - att skydda religiösa minoriteter och samhällsklimatet. Document.no skriver:

"Demokratin kan bara styras efter rationella principer, dvs premisser alla kan diskutera, de är universella, transparenta. Det är därför som lagstiftningen har lämnat kristendomen som premissleverantör. Nu har regeringen infört islam och muslimers överkänsligheter som premissleverantör."

Det norska förslaget att räkna hädelse mot islam som rasism är det hårdaste slaget mot yttrandefriheten på ett par hundra år eller så.

Amerikas säkerhet

Nu är det mindre än en månad kvar tills George Bush lämnar över stafettpinnen till Obama. Känslorna har svallat vad gäller Bush Jr. och jag har varit kritisk gentemot hans inrikespolitik men när det gäller kampen mot terrorism har han varit framgångsrik.

Bush-administrationen skapade Department of Homeland Security, följt av Patriot Act och startade ett övervakningsprogram av utländska terrorister och deras inhemska kontakter som visade att priset för frihet består av konstant vaksamhet.

Utbyte av information underlättades av Patriot Act och var avgörande för nedmontering av terrorist-celler i Portland, Ore, Lackawanna, NY, och Virginia. Det stoppade också personer i San Diego som sysslade med en "al-Qaida-droger-för-vapen"-komplott som omfattade Stinger luftvärns-robotar.
Det stoppade lastbilsföraren Lyman Harris, som 2003 erkände att han var inblandad i al-Qaidaplaner att förstöra Brooklyn Bridge.
Man har stoppat försök att spränga bränsletanken på ett flygplan, en attack mot ett köpcentrum i Chicago och ett sprängattentat mot Los Angeles högsta byggnad.


Demokraterna kämpade emot Patriot Act och övervakning av våra fiender och var motståndare till förhör av fångade jihadister i Guantanamo. Men det var förhör av Abu Zubaydah, som ledde oss till medbrottslingen vid 9 / 11 Ramzi Binalshibh. Förhör av båda dessa terrorister gav oss Khalid Sheikh Mohammed, hjärnan bakom 9 / 11.

Bush tog kriget till fiendens revir och beslutade att det var bättre att slåss på gatorna i Bagdad än i Boston. Bushs ansträngningar har vunnit stora segrar och åstadkommit stora förändringar i Mellanöstern, inte minst genom befrielsen av 50 miljoner människor i Irak och Afghanistan.

Hans insatser ledde till de första stegen mot demokrati i två av de mest brutala diktaturerna på jorden, samtidigt som förföljelserna mot al-Qaida i Irak och fördrivelsen av talibanerna från makten i Afghanistan har besparat miljontals människor tortyr, förtryck och massdöd.

Bushadministrationens insatser kan ha förhindrat många fler förödande terrordåd, men det får vi aldrig veta. "Även om det finns utrymme för en ärlig och sund debatt om de beslut jag gjorde - och det finns gott om debatter - kan det inte bli någon debatt om resultaten vad gäller Amerikas säkerhet," säger George Bush.

20 december 2008

Det gäller att gilla läget


I Sydsvenskan skriver kommunalrådet Ilmar Reepalu (s) i Malmö samt integrationsminister Nyamko Sabuni den 20-12 en artikel angående upploppen i Rosengård.

Bl.a står det så här i artikeln:
"Vi kan inte tolerera att extrema politiska rörelser, proffshuliganer, kända kriminella personer och andra våldsverkare använder Rosengård som skådeplats för egna syften."

När just delar av dessa grupper gång på gång saboterade Sverigedemokraternas möten på gator och torg skrev inte nämnda Ilmar Reepalu en enda bokstav som protest mot detta.Tvärtom så kan man tolka den totala tystnaden som ett erkännande för deras agerande.

Nämnda Ilmar Reepalu tågade t.o.m i samma demonstrationståg tillsammans med dessa grupperingar under det stora internationella socialistmötet i Malmö i höstas.
Ett demonstrationståg som sedermera utmynnade i kravaller och stenkastning i centrala delar av staden på samma sätt som nu har hänt i Rosengård. Varför skrev du inte något då, Ilmar?

Nu är du snabbt framme och försöker lägga skulden på dessa grupper och menar att det inte är ungdomar som hör hemma i Malmö som bär skulden!
Nej, du Ilmar, det gäller att gilla läget!
Det läge som du och andra medskyldiga politiker ställt till med genom den förda invandringspolitik ni bedrivit.
Du är medskyldig till det som händer idag ute i Rosengård så dina skriverier är ynkliga att behöva läsa.


Sandor Herold

Stora skillnader mellan olika invandrargrupper


Kan Danmark offentliggöra sådana siffror borde Sverige kunna. Men statistik som skulle kunna oroa allmogen är en statshemlighet här. Finns det någon modig statistiker som behöver lätta sitt hjärta?

Sverige borde inte släppa in fler av de kriminellt belastade nationaliteterna. Ta möjligen hit kineser i stället, de verkar vara laglydiga.

Från
Jyllands-Posten via Hodjas blog

19 december 2008

Halal-tv-avsnittet ni aldrig får se

Muslimska friskolan avslöjar att ett avsnitt av Halal-tv stoppats, och har även tipsat tidningarna, samt ger en förklaring till varför avsnittet var olämpligt:

"Umeåredaktionen bakom Halal-tv och Halal-tvs tre musliska programledare är helt olämpliga och okunniga i journalistiskt arbete. De är på plats och helt okritiskt hyllar Kvinnoforum utan några granskande ambitioner. Och lyckas därför inte se korruptionen bakom den organisationen.

Ännu en gång står alltså Halal-tvs tre muslimska programledare för en snedvriden kvinnosyn. De hyllar skurkarna i Kvinnoforum och talar i stället illa om svenska tjejers lössläppthet i avsnittet som sändes om sex. Vilken kvinnosyn har egentligen Halal-tvs tre muslimska programledare?"
Det senaste decenniet har stiftelsen Kvinnoforum fått över 150 miljoner kronor för behjärtansvärda ändamål men i stället ägnat sig åt kriminellt bedrägeri med våra skattepengar som bland annat gått till afrikanska diktatorer.

Läs vidare >>

Välgörenhet?

I samband med att Hillary föreslagits till posten som Secretary of State har Clinton Foundation underhandlat med obama-gruppen och beslutat redovisa vilka utländska föreningar och privatpersoner som skänkt pengar till honom.
Saudiarabien, Norge och andra utländska regeringar har skänkt minst 46 miljoner dollar och företag som riskerat att förlora sina kontrakt med utländska intressen har skänkt mera.
Listan är lång och delar av den finns här.

Intressant är att Svenska Postkod Lotteriet skänkt 1 miljon dollar och jag undrar av vilken anledning?

"För varje lott du köper är du med och stöder angelägna ideella verksamheter av olika slag, både i Sverige och i övriga världen. Sedan lotteriet startade i september 2005 har förmånstagarna hittills fått dela på drygt 269 miljoner kronor. Pengar som gör stor skillnad i arbetet för en bättre värld för människor och djur. Förmånstagarna till Svenska PostkodLotteriet är Barncancerfonden, Rädda Barnens Riksförbund, Röda Korset, BRIS, Sjöräddningssällskapet, Världsnaturfonden WWF, Läkare utan gränser, Alzheimerfonden, Hjärt-Lungfonden samt PostkodStiftelsen."

20 % av lotteriets pengar tillfaller välgörenhetsorganisationerna.

Arresterad muslimsk kvinna

I min lilla stad, Douglasville, som genom den snabba tillväxten nu betraktas som en förstad till Atlanta, arresterades en muslimsk kvinna häromdagen därför att hon vägrade ta av sig huvudduken när hon gick in i rådhuset.

Byggnaden innehåller stadens domstol och lagen kräver att alla passerar genom metalldetektor och inga huvudbonader får förekomma.

Kvinnan, Ms. Valentine säger att hon vägrats sina mänskliga rättigheter och att hon varit i domstolssalar tidigare utan att behöva ta av sig sin jihab. Samtidigt som hon vände om för att gå ut igen uttalade hon någonting som rubriceras som "uttrycksfullt", (gissningsvis "mother-f***") och det gav henne 10 dagar i arresten.
Samma domare har tidigare avvisat kvinnor från domstolen därför att de varit inlindade i sjalar.


Diskriminering kan vara bra


Priset för bilförsäkringar varierar efter ålder och kön, där är det tillåtet att diskriminera. Att diskriminera efter etnisk tillhörighet går däremot inte. Men varför får inte en taxichaufför vägra att ta med vissa passagerare om han haft dåliga erfarenheter av en viss folkgrupp? Eller en butiksägare eller restaurangägare som dragit sina slutsatser efter att ha varit med om människor som stjäl och slåss. Är det inte en form av slaveri att kräva av privata näringsidkare att de måste ställa upp på vad som helst?

Bortdiskriminering är inte bara av ondo. Det skulle kunna leda till att familjer i vissa folkgrupper anstränger sig mer för att få styr på sina yngre medlemmar.

Vid närmare eftertanke. Diskriminering från taxichaufförer förekommer redan. Det har hänt att muslimska taxichaufförer inte vill ta med passagerare med hundar och systembolagspåsar. Det är inte giltiga skäl anser jag. Däremot är det okej att vägra att ta med folk som man kan misstänka skulle vara benägna att göra olagligheter som misshandel och rån.

Måste man välja mellan att bli rånad eller bli stämd för diskriminering? Det måste bli stopp för kränkthetskulturen.

En källarmoské mindre



Det är svårt att veta hur representativa för Malmös muslimer de ungdomar är som slänger brandbomber mot polisen i Rosengård. Bilar och containrar brinner och det blir värre för varje dag. Eftersom kommunister typ AFA förenat sig med islamister kan man anta att att de är inspirerade av invandrarupploppen i Aten, i synnerhet som de grekiska "aktivisterna" manar till protester runtom i Europa.

Trots att en fjärdedel av befolkningen är muslimer är lilla Malmö en idyll jämfört med Aten. Eller Paris där det finns många extremister bland muslimerna. Att placera terrorbomber i varuhus under julhandeln, är det egentligen så klokt ur deras perspektiv? Det är ju dålig PR. Folk blir ju misstänksamma mot muslimer och övervakningen av dem ökar. Förmodligen är det syftet, att öka motsättningarna och tvinga in vanliga fredliga muslimer i fållan.

Franska inrikesministern tror inte att de afghaner som ligger bakom bombhotet är islamister. Det får man nog ta med en nypa salt. Så de skulle vara anti-imperialistiska frihetskämpar då, och inte alls några talibaner som vill stänga in kvinnor i burkor? Antagligen vill han fjäska för islamisterna, det finns som sagt många av dem i Frankrike.

Så här långt kan vi vara glada över att att Malmöpolisen avhyste ockupanterna och att det finns en källarmoské mindre. Så är det bara 14 källarmoskéer kvar. Alla är dock inte lika extrema, så kanske stängningen av Islamiska kulturföreningens moské kan hejda radikaliseringen av Malmös muslimer. Mycket beror på hur unga muslimer reagerar på intifadan i Rosengård, om de tar avstånd från den eller vill vara med och kriga.

Muslimska "fredsagenter" hjälper knappast, inte om de inte vågar höja rösten och protestera mot terrorn. Men de gör de inte, eftersom de liksom den svenska vänstern ser som sin uppgift att tuta i försvarslösa skolbarn att islam är fredens religion.

Statsminister Reinfeldts jultal: Krafttag mot den organiserade brottsligheten. Löftet om 20 000 poliser skall uppfyllas. En hårdare straffskala för grova våldsbrott. Samt en särskild satsning på att brott som begås av unga – under 15 år – skall polisutredas.

18 december 2008

Vad som väntar oss


Kommer ni ihåg Dick Morris som var politisk rådgivare för Bill Clinton?
Detta är vad han förutspår för Obama-regimen:

Politiken under 2009 kommer att domineras av en fortsättning och fördjupning av den globala Depression som vi ser nu.
Under sken av att stimulera ekonomin, kommer Obama att försöka genomföra en radikal, socialistisk politik och införa en hälso-och sjukvård där regeringen dominerar ekonomin och besluten, på det sätt som råder inom Europeiska unionen. När dammet har lagt sig kommer ekonomin fortfarande att vara på fallrepet.
Den nya presidentens stimuleringspaket kommer att göra lite eller inget för att minska depressionen, men det kommer att förvandla amerikanskt liv och politik. För egen del kommer Obama att dra fördel av demokraternas inbyggda majoritet i kongressen, som kommer att anta hans agenda, men hans popularitet kommer att minska snabbt. I slutet av året kommer han att vara lika radioaktiv som Bush är i dag.

Obama kommer åtminstone att ha gjort sig förtjänt av sina popularitetssiffror.
Hur många gånger har vi inte påmints om hans samhörighet med radikala vänstergrupper under college åren? I boken "Dreams from my father", beskriver han detaljerat sin beundran för marxistiska professorer och studenter.

Obama är en man som bara kan se regeringsåtgärder som lösningen på nästan alla svårigheter. Han är inte programmerad att se att den privata sektorn har lösningar på eventuella problem.
Av den anledningen är Obama den idealiske ledaren för vår tid.
Generationer av barn har utbildats (av regeringen) för att tro att regeringen är lösningen på alla betydande problem. Om du gick i en katolsk skola skulle du säkert ha lärt dig att katolicismen var den rätta vägen att gå. I en judisk skola vore Judendom det rätta .. ..I regeringens skola????
Det kommer att ta minst en generation - en generation utan statliga skolor - för att återigen uppskatta frihet och den fria marknaden.

Det är inte dags ännu att säga "Vad var det jag sa" ... men vi kommer dithän.

Fortsatt bråk om EU-flaggan

Sarkozy har satt igång ett diplomatiskt gräl genom att angripa den tjeckiske presidentens "sårande och upprörande" vägran att låta den Europeiska unionens flagga fladdra från Pragborgen.

Nigel Farage, ledare för brittiska Independence Party, jämförde kravet om att hissa EU-flaggan med beteendet från nazistiska eller sovjetiska tjänstemän, båda diktaturer som hade ockuperat Prag och dess slott i det förflutna.

Läs mer här

17 december 2008

Al Gores julsång




Efter 130 år av insamlingar

Varje år före jul står medlemmar från Frälsningsarmen vid varuhus och andra platser där det finns mycket folk. De ringer i sina klockor och i England skakar de insamlingsbössorna med pengar som klirrar.


Nu förbjuder man emellertid "klirrandet" i Storbritannien eftersom det " kan oroa och ofreda andra" och att "människor av andra religioner kan känna sig illa berörda".
Domstolar och polis har rätt att åtala och stoppa de som bryter mot "klirr-lagen"


Samtidigt har man också tagit bort korset med Jesus från bönerummet i ett nyrenoverat fängelse. Det nya rummet är uppdelat för muslimer och kristna där den ena sidan har uppvärmda fotbad och den andra sidan har ett litet flyttbart altare som enkelt kan gömmas undan. Ett enkelt träkors är tillåtet men ingen krucifix.

Den ansvarige för ombyggnaden säger: "Jag tror inte att muslimska fångar bryr sig ett dyft om detta. Det är den normal PC-brigaden som lägger näsan i blöt överallt."

Bara man heter Kennedy....

New Yorks guvernör säger att Caroline Kennedy, dotter till John F. har visat intresse för att ta över Hillary Clintons senatorplats när den blir ledig.
Ett tiotal andra personer är också intresserade men bleknar i jämförelse vad gäller kändisstatus.

Caroline Kennedy har hittills undvikit politik under större delen av sitt liv. Hennes kusin Robert F. Kennedy har emellertid bekräftat att hon vill ha posten.
Hennes medtävlare jämför henne med Jennifer Lopez inom politiken.
Enligt reglerna måste den som bli utsedd ställa upp för ordinarie val år 2010 och dessutom igen 2012. Varje valkampanj kommer att kosta tiotals miljoner och Guvernör Patterson tror att namnet Kennedy kommer att attrahera bidragsgivare även för hans egen valkampanj, vilket tycks vara det viktigaste.

Landet står inför en ekonomisk kollaps, vi ser provokationer och utmaningar från olika håll i världen. En ny terroristattack är rätt trolig inom de närmaste åren och New York ett attraktivt mål i så fall men politiker tänker bara på sin egen makt och planerar att tillsätta en person vars enda kvalifikation är att hon heter Kennedy.

Varför inte utse en framgångsrik affärsman, en person som har erfarenhet från en stor organisation, en person som visat att han kan genomföra projekt, hålla leveranstider och budget? En som har förutsättningar för jobbet i stället för att bara vara från "rätt" familj?