28 januari 2009

53 procent av nyanlända invandrare är analfabeter?

Uppdatering: 1 maj 2011 i Borlänge:Sverige beviljade 90 021 uppehållstillstånd förra året, en ökning med fem procent jämfört med åren före. Främst är det anhöriga till dem som på senare år fått stanna efter asylansökningar som ökar.

Större delen kommer från mindre utvecklade länder i Asien och Afrika. Bara under de tre senaste åren har det kommit 300 000 personer.

53 procent av nyanlända invandrare till Borlänge är analfabeter. Förmodligen skiljer sig inte siffrorna nämnvärt på andra orter. Om detta har svenska staten mage att påstå:

"Det är allmänt känt att Sverige behöver invandring för att långsiktigt klara välfärden. Därför är det viktigt att alla kommuner får en chans att ta del av den kompetens nyanlända besitter... fler kommuner att få ta del av det resurstillskott de nyanlända utgör."

Rena lögner alltså. Men Sveriges alla politiker och tjänstemän törs inte annat än instämma i den statliga trosbekännelsen, annars blir de utfrusna och av med jobbet.

8 Kommentarer:

Anonym sa...

Raketforskarna då? Var är de?

Anonym sa...

Når så få kan læse, skrive og regne, så er det vanvid at give dem stemmeret.

falkeøje

LP sa...

Två relevanta tips ang Knutes artikel ovan:


TIPS 1

Radio SR P1 Studio1 "Studio Ett 2009-01-22 1600"
Finns att ladda ned som podradio på:

http://www.sr.se/sida/laddaner.aspx?ProgramID=1637

Citat från programmets sida:

"Rosengård efter kravallerna Fyra veckor efter de våldsamma kravallerna i kvarteret Herrgården i Rosengård i Malmö har lugnet lägrat sig igen över stadsdelen. Vad var det egentligen som hände och vad händer nu i Malmös mest segregerade och nedslitna kvarter? där trångboddheten är skriande och arbetslösheten enorm? Andreas Konstantinides, ordförande Stadsfullmäktige (S), Aje Carlbom, forskare Malmö Högskola, Behrang Miri, Samhällsdebattör, Emine Aris, boende Rosengård medverkar bl a."

Behrang Miri är som vanligt smärtsamt PK och urbota insiktslös i sina kommentarer, medan Aje Carlbom än en gång bevisar att han är en av sveriges få intellektuellt hederliga och klarsynta akademiker med specialkompetens i det aktuella ämnet (mera om honom här på EKP senare)


TIPS 2

"Hur mycket mångfald tål demokratin? Demokratiska dilemman i ett mångkulturellt Sverige" av Andreas Johansson Heinö.

Hörde talas om detta arbete för ett tag sedan. Har dock inte läst det och vet inte om det är klart ännu (enligt presentationen på hemsidan skulle det bli klart i slutet av 2008).
Titeln gör dock att det låter klart intressant intressant.
Tar gärna emot tips om var man kan läsa hans projekt.

http://www.pol.gu.se/Person.asp?PersonId=48

Anonym sa...

"Raketforskarna då? Var är de?"

Det är dom välutbildade som får dom finaste uppdragen inom islamist-terroristerna. Som 9/11 killarna.

Anonym sa...

Inom SFI finns tre olika studievägar där 1 är anpassad till analfabeter och kortutbildade, medan 2 och 3 har både snabbare studietakt och mer avancerade mål. Under läsåret 2007 läste 13 procent av SFI-eleverna studieväg 1 av totalt ca: 65 000 elever i SFI = 8 000 SFI-elever är analfabeter eller kortutbildade vilket brukar betyda i de flesta fallen 3 år i skola.
I skolverkets rapport 92:001 görs en undersökning av lässvaga elever i årskurs 5, det konstateras att vanligast förekommande i den gruppen är pojkar. Mer "skrämmande" är att gruppen lässvaga elever i årskurs 5 utgör ca: 10% av samtliga årskurs 5 elever i Sverige. Urvalet för denna undersökning bestod av 3257 elever. Denna undersökning gjordes 1992 men den allmänna känslan är att analfabetismen bland 5:e klassare snarare ökat än minskat. Om vi bortser från den stora gruppen invandrare med läs- och skrivproblem vilken till absolut största delen består av kvinnor i genomsnittsåldern 32-år från Somalia och Iraq med 3 år eller mindre skolgång bakom sig, så är en minst lika stor grupp med läs- och skrivsvårighet(om inte större) svenskfödda Romer.
Apropå eventuell egen försörjning för individer med läs- och skrivsvårigheter, träffade jag för några år sedan en invandrarman i 30-års åldern som varken kunde skriva eller läsa, han var med andra ord 100% analfabet. Denne invandrare inte bara försörjde sig och sin familj ganska väl genom sitt boktryckeri spred han glada budskap till andra människor också :) Hoppsan glömde nästan mannen heter T . ...sson är om inte blond så nära på och invandrade till England i slutet av -80 talet från Sverige. I välfärdslandet Sverige hade han tillbringat 9 år i skola utan att lyckas lära sig mer än "rita" sitt bomärke i form av en signatur.

Anonym sa...

Jag är invandrare,och bott här över 30 år.Det enda jag säger är att skicka tillbaks alla.De som inte har någonstans att åka, kan ni skicka längst upp i norr haparande eller nåt.
När detta har skett så lovar jag att jag flyttar frivilligt.Inte för att jag inte gillar Sverige,utan för att jag är så trött på de invandrare som kommit senaste 10-20 åren och så trött på svenskar som inte gillar invandrare eller deras religioner eller traditioner.Så trött på invandrare som kommer hit och förstör och lever på bidrag(vilket ändå är statens fel).Så trött på människor som flyr krig eller vad de nu flyr ifrån och sitter här sedan och lägger enorm energi för att hålla på och bråka ändå om sitt folk eller sitt land eller vad de nu kan vara, jag trodde man ville ha lugn och ro när man flytt krig eller flytt av andra skäl.Anyways så är jag trött på allt,nu är det så bara att jag är född och uppväxt här,väldigt svårt att bara flytta,MEN om man nu börjar skicka ut alla och flyttar resten till haparanda eller nåt,därefter förbjuder de att flytta ner då får jag liksom en ursäkt för mig själv att jag liksom måste känna mig tvungen att flytta.
Tackar och bockar

Knute sa...

Tidningen Dalademokraten 2009-01-05:

Analfabeter får bidrag för studier

Borlänge kommun får 465 000 kronor av Migrationsverket till kurser för flyktingar som varken kan skriva eller läsa.
Även analfabeter i Falun, Gagnef och Säter ska kunna få undervisning i Borlänge.

Som DD tidigare berättat sökte Borlänge kommun 928 000 kronor till särskilda klasser för analfabeter. Bakgrunden var låg skolvana hos nyanlända flyktingar, vuxna inskrivna i augusti. Mer än varannan, 53 procent, var analfabeter.
Bästa metoden är att först lär sig läsa och skriva på sitt eget hemspråk. Motivationen att lära sig svenska ökar sedan när eleverna känner trygghet i sitt eget språk. Undervisningen i svenska underlättas också när elever kan slå upp svenska ord i sitt hemspråks ordbok.
Men kostnaden för skolgången blir då högre.
Många i Borlänge

Länsstyrelsen bedömde först att Borlänge inte behövde ett särskilt stöd. Det statliga bidraget för flyktingmottagningen räcker, ansåg länsstyrelsen.
Men Migrationsverket beviljar ansökan till hälften. Orsaken är ”den mycket höga andelen lågutbildade i Borlänge kommun, och avsikten att samverka med andra kommuner”.

http://www.dalademokraten.se/Templates/pages/news.aspx?id=50845&epslanguage=sv

gäster sa...

Skottlossning mellan gäng i Borlänge

http://www.dn.se/nyheter/sverige/skottlossning-mellan-gang-i-borlange

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.