04 januari 2009

Antisemitism


Det är skrämmande att läsa vissa kommentarer på de svenska bloggarna och rubrikerna i svensk press och inse hur judehatet blomstrar i Sverige.

Sedan Israel drog sig tillbaka från Gaza, som en gest av välvilja år 2005, har palestinska terrorister avfyrat 6300 raket och granater mot Israel.
Det flesta har riktats mot staden Sderot som ligger 3 km. innanför gränsen men nu har man konstruerat raketer som har en räckvidd av 30 km vilket gör att många fler israeler är i fara.
Den lokala ekonomin har fallit samman i gazaområdet eftersom Egypten och Israel har blockerat tillträde till området pga. av dessa raketattacker och människorna som bor där får hjälp av USA och Europa, Iran och vissa arabiska oljestater.
Hamas ser Israels tillbakadragande år 2005 som en svaghet och ett tecken på att terrorism lönar sig.
Hamas och dess bundsförvant al-Qaeda säger att "alla möjligheter är öppna för attacker mot judar överallt i världen."

En omfattande undersökning som gjordes i Sverige 2005 visar hur antisemitismen frodas i landet.
I åldersgruppen 16 till 75 anser 41% att de är antisemitiska och 5 % av dem mycket starkt. 25% kunde inte tänka sig en judisk premiärminister och 26% anser att judarna behandlar palestinier på samma sätt som nazisterna behandlade judar.
Henrik Bachner vid Lunds universitet säger att rapporter om Israel har inte skapat en ny antisemitism utan bara intensifierat det som legat latent. Diskussioner om vad som pågår i Mellanöstern har skapat möjligheter att uttrycka judehatet genom att man kallar det kritik av Israel.

En hastig titt på svenska tidningsrubriker förklarar delvis varför så många svenskar har en enögd inställning till konflikten.

"Protest mot Israels bombningar
Protestera mot Israels massaker i Gaza (Ung Vänster)
Över 200 döda i bombstorm över Gaza
Många döda i israelisk flygattack mot Hamas
Protesttag mot Israel
Världen demonstrerar
De lekte när bomben föll."

En annan förklaring kan vara det ökade inflytandet som muslimer numera har i samhällslivet samt att man automatiskt tycker illa om ett folk som står på USAs sida.

Palestinierna har erbjudits många möjligheter att få en egen stat under de senaste 20 åren men de föredrar att döda judar.
Golda Meir uttrycker det träffande: "Det kommer inte att bli fred förrän palestinierna älskar sina barn mer än de hatar judar."
Är det inte underligt att det inte förekom fördömanden och protester när Hamas sköt raketer mot Israel ?

Den stora skillnaden är att palestinierna försöker döda civilbefolkningen, israelerna försöker att INTE döda civila.

13 Kommentarer:

ProfessorPelotard sa...

Man t o m undviker fördömanden när araber dödar andra araber:

http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1230733155685&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull

http://www.iht.com/articles/2008/12/29/mideast/gaza.php

Men är någon förvånad?

Gammal Hårdrockare sa...

Håller fullständigt med skribenten. Som Israelvän och demokrat så är jag förvånad över att så många tycks hata mellanösterns enda, fungerande och civiliserade demokrati.

Mvh
GeHå.
http://gammalhardrockare.blogspot.com/

LP sa...

Helt enastående bra bild! (bra inlägg också för den delen)

Den visar med klockren enkelhet hur extrema ideologier och måttlöst hat, totalt kan sätta normal mänsklig moral ur spel.

Anonym sa...

På tal om antisemitism, en av Sveriges ledande personer i den grenen skriver på Aktuella frågor i SDS i dag.
http://sydsvenskan.se/opinion/aktuellafragor/article403250/Ar-araber-mindre-varda.html

Anonym sa...

Tror ni EXPO kommer upprätta en lista på judehatande bloggar i samma stil som den islamofobiska listan dom sammanställde för något år sen?

LP sa...

@Robert

Problemet för EXPO är att de liksom stora delar av det svenska kulturetablissemanget, vänstern, och media, drivs av ett oresonligt hat mot USA. Eftersom USA är Israels och därmed judarnas främsta allierade, måste de även hata Israel och judarna.

Eftersom det inte är rumsrent att hata judarna efter det Hitler gjorde, tar man gärna avstånd från just nazism och traditionell fascism, både den samtida och den som bla USA räddade oss från för 70 år sedan. EXPO engagerar sig därför gärna mot traditionellt "vitt" nazistiskt våld mot judar, och formligen gottar sig i gammal "hederlig" "Hitlernazism".

Man vårdar och bygger alltså den traditionella berättelsen om förintelsen och nazismen som vore den ett Hollywoodmanus. Den blir ett alibi.
Men, man skulle ha mycket svårt att lika kraftfullt angripa det judehat som finns inom islam och islamska grupperingar, eftersom man då hamnar i en intressekonflikt. Araben, muslimen, den andre, afrikanen etc, kan aldrig vara ond. Han är alltid ett offer i EXPOS ögon.

Rollerna är besatta i EXPOS teaterpjäs, och nazistbanditerna spelas av etniska svenskar som knackar bög, spöar invandrare, hatar judar och skriker "sieg heil!".

Att det finns andra avskum som med lika stor entusiasm önskar göra, och även gör, nästan exakt samma sak, det kommer inte med i EXPOS teatermanus. Dessa svin är inte etniska svenskar utan kan vara invandrare i första, andra eller tredje generationen. De drivs av hat mot sverige och svenskar och hyllar ursprungkulturerna. De angriper gärna bögar och gör därmed Mohammeds vilja. De ropar inte "Sieg Heil!" utan istället "Allah Akhbar!" De hatar judar men också kuffar, med samma glödande entusiasm som de gamla Hitlernazzarna hatade judar och andra lägre stående folk.

Anonym sa...

I dagens expressen säger ledarsidan att dom har fått in ca 1500 majl till stöd från Israel.
I min bekantskapskrets stöder nästan alla Israel.
stödet för Israel är nog större en ni tror
Roger

Berit sa...

Intressant tips, Anonym om Denho Acar, ska titta närmare på det. Lägger emellertid inte ut din kommentar eftersom den inte har med antisemitism att göra.

Roger, det är de 59 procenten som inte är antisemitiska!

Anonym sa...

Folk vågar väl inte säga något ont om muslimer när dom gör judar, kristna och sina egna, illa, eftersom folk är så RÄDDA! Man vill inte uppleva ett till 11:e september, man vill inte ha dödshot, man vill inte att de ska bränna flaggor, mm.mm. Man VÅGAR helt enkel inte göra någonting.
Det är så jag känner i allfall.

Ej PK sa...

I Sverige är man RÄDD FÖR ALLTING!!!

pela68 sa...

Bra post!
Det enda jag egentligen har att vända mig emot är att de så kallade palestinierna faktiskt hade en chans att få en egen stat redan 1948!

Den enda motprestationen skulle var att erkänna Israel, så de har haft drygt 60 år på sig nu, och vi vet väl alla hur väl DET har gått...

Är det förresten inte märkligt, att trots att de flesta boende på Gaza remsan är indogena Egyptiska araber- och trots detta vill Egypten inte ha något med dom att göra? De har ju byggt en mur mot gränsen till Gaza och de Egyptiska gränsvakterna har order om att skjuta de som försöker ta sig över gränsen!

Var är världens alla "bleeding hearts" indignation över detta?

Men så är det. Väsvärldens socialister och islamvurmare skiter fullständigt i om muslimer har i hjäl andra muslimer. Det är bara om Israel eller USA lyckas ha kål på några al-quaida eller hamas medlemmar/sympatisörer som det gråtes stora krokodiltårar för de sickna stackarna.

Jaja- dubbelmoralismens ångor är så feta att det går att göra bollar av det och slänga dom på varenda jäkel som törs öppna munnen när PK- anden ifrågasätts. Vad vi behöver är ett krucifix, ett par liter med vigvatten och en jätteförbannad Max von Sydow med magont och migrän. Det borde göra susen!

ProfessorPelotard sa...

@pela68

Tack för ett bra inlägg.

Angående hyckleri, stängda gränsövergångar och murar så är väl det här landets företrädare (Zapatero, Solana etc) något av mästare i branschen: (Se fotona i bifogade länkar)

Mr Solana doesn't like fences

Soft hypocrisy

Leif Ekstedt sa...

Israel skall skyddas. Befolkningen på västbanken skall skyddas. Hamas måste dresseras och erkänna statn Israel. Men FN i nuvarande tillstånd är de
"a lame duck" .Där behövs en uppstramning med samarbete inom de stora staterna.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.