13 januari 2009

Bara början på vansinnet!


Om du gör två Google-sökningar från en stationär dator kan de ge ungefär samma mängd koldioxid som om du kokar vatten för en kopp te, enligt ny forskning.

"Samtidigt som miljontals människor utnyttjar Google utan hänsyn till miljön, ger en typisk sökning ca 7g CO2. Att koka vatten till en kopp te genererar ca 15g. Google driver enorma datacenter runt om i världen som förbrukar en hel del energi," säger Alex Wissner-Gross, en Harvard University fysiker vars forskning om miljöeffekterna snart kommer ut. "En Google-sökning har en tydlig inverkan på miljön."
Så, vet skäms och avstå från te om du vill hålla dig informerad!
---------

Energislukande plasma-tv apparater kommer snart att förbjudas som ett led i Europa i kampen mot klimatförändringarna, ( OBS! ordet är nu "klimatförändringar", inte uppvärmning)
"Minsta energiprestanda" för tv-apparater förväntas vara beslutat om i hela Europa i vår och detta bör leda till att de mest ineffektiva TV-apparaterna försvinner". Samtidigt kommer ett system för obligatorisk märkning att upprättas för att identifiera de bästa och de sämsta burkarna.

Jag kan se det framför mig:
Varje hushåll måste lämna in uppgifter till en speciell kommission om storleken på vardagsrummet, samt antalet personer som tittar på TV i familjen. Sedan får man ett intyg att ta med till affären för den storlek man har rätt att köpa.
---------

När Sovjetunionen kollapsade i slutet på 80-talet tydde sig desperata socialister till miljörörelsen i stället eftersom det är ett sätt att attackera kapitalism. Miljörörelserna fylldes snabbt av besvikna socialister som behövde ett nytt hem och grundaren av Greenpeace uttryckte sin förvåning över att han började se söta Mao-hattar och små röda stjärnor på sina medlemmar.

Vi vet att Obama har djupa rötter bland kommunistiska aktivister och nu har han utsett en sådan, Carol Browner, till sin "Tzar för Global Uppvärmning" Hon arbetade tidigare för Clinton och under de senaste åtta åren har hon varit ledare för en socialistisk grupp, "Commission for a Sustainable World Society".
Web-sidan för "Socialist International" har tagit bort hennes namn men man har fortfarande kvar bilden från deras Världskongress där hon talade tillsammans med medlemmar från Kinesiska kommunistiska partiet, Ryska delegater och medlemmar av det spanska socialistiska arbetarpartiet.
Så nu har vi en person med stark anknytning till kommunismen som ska leda landets agerande vad gäller "uppvärmning".

Browner och Obama måste emellertid skynda sig eftersom vi ser fler och fler bevis för att vi står på gränsen till en ny istid. Många källor som visar på långsiktiga klimatförändringar indikerar att den varma tolvtusenåriga Holocene-perioden är över och att vi kan se fram emot istidsförhållanden under de närmaste 100,000 åren.

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Tar man bara bort TV, radio, internet och bilar så gör vi ju underverk för miljön. Vi kan ju alltid lita på att våra välvilliga eliter kommer hålla oss informerade om allt vi behöver veta genom väggtidningar på utvalda platser. Det har ju använts förut med stor framgång...

http://farm3.static.flickr.com/2272/2480527548_937c98e524.jpg?v=0

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.