30 januari 2009

De onödigt rika

StaTen New York kommer att förlora 1 miljard dollar i skatteintäkter i år.
Anledningen är att kontant- bonus till Wall Street anställda minskade med 44% under 2008.

StaDen New Yorks anställda tog hem 18,4 miljarder dollar i bonus förra året och det låter ju väldigt mycket tills man ser att året dessförinnan uppgick bonusutbetalningarna till 33 miljarder.
New York City får en minskning av sina skatteintäkter med 275 miljoner dollar. Det är den procentuellt största nedgången i skatteintäkter på över 30 år.
Innan vi hamnade i den ekonomiska krisen svarade de ondskefulla, snuskigt rika människorna på Wall Street för 20% av statens intäkter och 12 procent af stadens.

Socialisterna bygger alltid sina kampanjer på avund och "klass-skillnader.
De rika är onda och giriga och inte värda de pengar de tjänar. Enligt regeringens senaste undersökning av konsumenternas utgifter spenderar de rikaste 20 procent av hushållen ungefär $ 94,000 per år, nästan fem gånger så mycket som de 20 procent som är längst ner på inkomstskalan och mer per år än de lägsta 60 procenten sammanlagt.
Att ytterligare beakta inför framtiden är att de mest välbärgade 20 procenten av befolkningen står för 40 procent av all konsumtion.

Så när man talar om att de bara är de snuskigt rika som tillgodogör sig skattesänkningar ska man nog tänka en gång till.

Nästa gång du blir arbetslös, fråga någon fattig om han har ett jobb att erbjuda dig. För du vill väl inte arbeta för någon "maktgalen, omoralisk, onödigt snuskigt rik, självisk snåljåp, som bara luras och bedrar" alla andra?

2 Kommentarer:

Anonym sa...

Vad företagsägare gör med sina egna medel är naturligtvis upp till dem. Men du tycker det är ok att befattningshavare i finansiella institut fortsätter att betala ut miljarder i bonusar samtidigt som det delas ut skattemedel till desamma?

Berit sa...

Vad min posting påpekade var att skatteunderlaget har krympt betydligt eftersom dessa "ondskefulla" rika inte fått sina bonus utbetalda i samma mängd som året innan. Stat och stad har därför mindre pengar att röra sig med.
Det är som du säger upp till WallStreet, eller rättare sagt varje enskilt företag och deras aktieägare, att besluta om hur mycket som ska betalas ut i bonus.
Vi vet dessutom inte vad som ligger bakom varje kontrakt.
Låt säga att ett företag beräknar att de kommer att göra en förlust nästa år med 5 miljarder. De anställer en ny VD som omorganiserar så att företaget bara gör en förlust på 1 miljard. Han har alltså "sparat" in 4 miljarder till aktieägarna och får en viss uppgjord procent av det. (inte alls ovanligt) Aktieägarna är troligtvis pensionsfonder och försäkringsbolag.

Det är "de rika' som håller landet i gång genom att förse folk med arbete och samla in och betala de mesta skatterna

Kom också ihåg att flera av dessa WallStreet företag, speciellt bankerna, klargjorde att de inte ville ha regeringens "bailout" pengar. Busk-regeringen upplyste dem om att det spelade ingen roll vad de ville, de var så illa tvungna att ta emot pengarna och skriva över delägande till staten.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.