29 januari 2009

Frihet är det bästa ting

För första gången sedan andra världskriget har man hört folkmassor i Europas städer vråla Heil Hitler. Av någon outgrundlig anledning har vänstern som en gång var så anti-auktoritär förenat sig med judehatande islamister. I Sveriges största parti socialdemokraterna består ledningen av Hamas- och Hizbollahsympatisörer.

Lika illa är det i Sveriges Television och dagstidningarna. Är det rimligt att piska upp hat mot judar genom att jämföra Förintelsen av sex miljoner människor med 1000 döda i Gaza? I ett försvarskrig föranlett av sju års raketskjutande från Gaza. Ett hat föranlett av en falsk historieskrivning om hur det gick till när staten Israel bildades.

Palestiniernas myter har svalts med hull och hår. Få inser att Hamas offrande av civila i form av mänskliga sköldar är ett propagandakrig som underlättar islamiseringen av Västvärlden. Folk inbillar sig felaktigt att det är en rättfärdig sak och vågar inte ifrågasätta att demonstranterna vrålar Heil Hitler och Allahu Akbar.

Snälla journalister och politiker, lyssna på varningsklockorna. Tyska folket var inte nazister, ändå kunde en liten grupp skrämma sig till makten.

Om vi inte aktar oss kommer islam i praktiken bli statsreligion i EU. Nu ska Geert Wilders ställas inför rätta i Holland därför att han jämfört Koranen med Mein Kampf. Blir han dömd är det slut på yttrandefriheten, ja övriga friheter stryker kanske också med på kuppen.10 Kommentarer:

Anonym sa...

Har vänstern verkligen en gång varit "anti-auktoritär"? Jag tror det är en myt som omhuldas och sprids av just vänstern.
I själva verket har vänstern en lång tradition av att hylla starka ledare som t ex Lenin, Stalin, Castro, Che, Mao, Pol Pot bara för att nämna några. Ingen kan väl påstå att dessa figurer varit särskilt demokratisk och pluralistisk eller på annat sätt inbjudit till debatt eller ifrågasättande?
Det är säkert detta våldsamma och totalitära drag som lockar och tjusar vår tids vänster. Varför skulle annars vänstern så glatt och villigt kasta sig i armarna på islam?
Där finns allt som en ickedemokrat med förkärlek för våld önskar sig: bombastiska slagord om kamp och oförsonlighet, våldsromantik, klara och tydliga linjer om vad som gäller och vad man får tycka och säga och en stor dos hat mot västvärlden i allmänhet och Israel och USA i synnerhet (Det där med 72 jungfrur i paradiset kan ju tyckas lite överkurs men alla blir ju saliga på sin fason).
Nu inbillar sig den svenska vänstern att islamister känner någon slags samhörighet med dem men hej vad de bedrar sig. När vänstermupparna om några decennier spelat ut sin roll som nyttiga idioter har de antingen att konvertera eller att kastas på sophögen.
Vågar man gissa att inte så få kommer att odla skägg och prisa Muhammed i alla tänkbara tonarter? Omställningen blir inte så stor för de flesta av dem.
Lasse

Anonym sa...

Angående den "anti-auktoritära" vänstern så måste jag erkänna att jag i yngre dagar var ganska involverad i den. Inte så att vi brydde oss så mycket om de högre och mer sofistikerade målen men just den där samhörigheten och fientligheten samt intoleransen mot oliktänkande var mycket lockande för oss unga själar.
Vi trodde oss veta att vi tillhörde en elit som skådat ljuset och därför hade rätt att se ner på borgarpacket och förrädarna inom arbetarklassen.
Nu tillhörde vi väl inte själva direkt arbetarklassen men vi visste att de upplysta delarna av över- och medelklassen historiskt sett alltid gått i bräschen för att befria proletariatet från dess bojor. Skada att så få proletärer insåg det berättigade i vår rättfärdiga kamp och inte alls ville bli befriade från sina bojor.
Egentligen brydde de sig tydligen mest om villa, Volvo och vovve men klassförrädare finns överallt så vi tog det med ro och byggde upp oss med citat från Den Store Rorsmannens lilla bok och där hans heroiska kamp för att befria de förtryckta massorna beskrevs på ett målande och eggande sätt.
Men för att göra en lång historia kort så lämnade proletariatet till vår besvikelse slutligen återbud till den stora revolutionen och de flesta av oss blev väl så småningom lite luttrade över ointresset för vår snillrika lösning på världens problem.
Sist jag hörde av mina gamla kamrater så hade någon av dem bildat "Kommando Gudrun Schyman" och hittat på något revolutionärt hyss eller om det bara var vanlig kriminalitet. Det är svårt att skilja vad som är vad på så här efteråt.
Ack, ja.
Lasse

Anonym sa...

Håller fullständigt med dig! Och jag står bakom Israel till 100%. Det borde finnas fler som ser vad som egentligen händer här i världen, dom flesta tycks låta det gå dom obemärkt förbi.
Ser vi inte upp kommer dom snart att styra hela världen. Och resultatet av det blir väl stenkastning till döds av oss andra, icke-sympatisörer.

Anonym sa...

Skämtteckningen är spot-on :)

Anonym sa...

Försvarskrig mot Gaza? Israel OCKUPERAR Palestina. Det är väl första gången i historien som ockupationsmakten "försvarar sig" mot de som gör motstånd. Enligt folkrätten har länder som blir invaderade rätt att slå tillbaka mot ockupationsmakten. Tur att det fanns andra åsikter under andra världskriget så att vi kunde hjälpa norska motståndsrörelsen t.ex. Fosforbomber inne i gaza är väl också Hamas fel förstås. Den som håller i bössan kan väl inte ha något ansvar för vad han skjuter på? FN-byggnader, svenska kliniker, ammbulanser, åsnekärror, skolor. "Det var någons som skjöt därifrån" "Spräng kvarteret!"

Knute sa...

Israel ockuperar inte Gaza, så lägg av med demagogin anonym.

Berit sa...

Israel drog fullständigt bort sina trupper från Gaza den 12 september 2005.

From IICC report: Rocket and mortar shell fire from the Gaza Strip continues as the Palestinian terrorist organizations' preferred form of attack. In 2007, 896 hits were identified in Israeli territory, compared with 946 in 2006, the year with the largest number. The trend continues in 2008. In May 2007 alone Palestinians launched some 300 Kassam rockets from Gaza at Sderot and the western Negev. Hamas openly claimed responsibility for the attack.

Anonym sa...

Man är från den svenska filialen till Hamas väldigt måna om att dra paralleller till motståndsrörelsen i de av tyskarna ockuperade länderna och älskar att hänvisa till folkrätten, åtminstone till de delar som kan antas stödja Hamas. Andra delar anses av någon anledning vara mindre intressanta.

Men låt oss fortsätta och konstatera att folkrätten är ett tveeggat vapen att använda i diskussioner. Låt oss leka med tanken att ett svenskt fältregemente (I 33?) fått för sig att 1941 med granatkastare börja beskjuta tyska ställningar i norska Magnor. Hade folkrätten medgivit att tyskarna invaderat svenskt territorium och undanröjt hotet?
Svaret är ja, det är en tillräcklig krigsorsak och det tyska anfallet kan fortsätta åtminstone tills hotet anses undanröjt och vem som bestämmer DET står skrivet i stjärnorna. Om den svenska regeringen sanktionerat beskjutningen så hade också en fullskalig tysk invasion varit motiverad.
Visst kan man alltså dra paralleller till andra världskriget men de kan slå åt båda hållen.
Lasse

Anonym sa...

Som sagt Israel ockuperar inte Gaza. De använde sina egna trupper för köra bort bosättarna i Gaza 2005. Deras familjer hade i många fall bott i Gaza längre än de palestinier som bor i Gaza. Det fanns ett dussin bosättarsamhällen i Gaza redan 1948, när där var i stort sätt tomt förutom Gaza City. De försörjde inte bara sig själva utan skapade arbetstillfällen. De hade skofabrik och odlade där 10% av Israels grönsaker. Nu är det bara sand för palestinierna lever på välfärd från FN.
HAMAS spelar på världsopinionens strängar. Även för Europa framstår Sverige som en av de nationer som är mest benägna att ta fram sin gamla antisemitism.
I London var polisen totalt utan makt att hålla ordning
på en demonstration. Hamas är på väg att införa 2000 år gamla grymma lagar. Är det vad Europa vill ha. I Israel finns det knappast kriminalitet och gatorna är mycket säkra bortsett från bomberna från Gaza

Anonym sa...

Ockupationen igen.
1.Enligt Said Mahmoudi, professor i internationell rätt vid Stockholms universitet är Gaza fortfarande ockuperat av Israel.
Han hänvisar till Artikel 2 i FN:s havsrättskonvention som Israel är del av. Enligt den omfattar en kuststats suveränitet förutom dess landterritorium, luftrum och inre vatten även det angränsande havsområdet.
Mahmoudi säger att Israel enligt folkrätten har all rätt att utöva makt inom sitt eget territorium, det vill säga det område som enligt internationell samstämmighet ligger innanför 1967 års gränser men att Israels maktutövning utanför de gränserna strider mot folkrätten.

– Och det är det maktövertrampet som innebär att Israel fortfarande ockuperar Gaza, säger Mahmoudi.
2. Även om man underkänner folkrätten så....Vilket Israel och dess vänner ofta gör Palestina utgörs av västbanken och Gaza. Tänk om man skulle invadera hela sverige utom skåne. Nej då! inte skulle Sverige vara invaderat... Helt otroligt...

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.