27 januari 2009

Heja Berlusconi

Italiens premiärminister Berlusconi vill att 30.000 soldater ska patrullera på gatorna efter att landet drabbats av en våldtäktsvåg. En utmärkt idé som dock medierna knappt nämner, nej den stora nyheten för dem är att Berlusconi sagt att våldtäkter inte går att stoppa helt ens i en polisstat.

"Det skulle behöva bli lika många soldater som det finns vackra kvinnor och det tror jag inte vi klarar."

Än sen att han sagt så? Ska vi leva i en politiskt korrekt drömvärld där kvinnor inte tål komplimanger, eller ska vi leva i verkligheten. Han sade också:

"Kvinnor måste försvaras. Sexuellt våld är ett livslångt trauma."

Berlusconi är en riddersman som vill att kvinnor ska kunna tillåta sig att vara vackra, klä sig utmanande eller vad du vill, utan att bli våldtagna. Den feministiska förargelsen över hans uttalande leder rätt in i burkan. Skicka ut soldater på Sveriges gator också, här är våldtäktstatistiken förskräckande.

15 Kommentarer:

Svensk chekchouka sa...

Jamen de fula dâ? Varför skulle bara de vackra fâ en vakt? Feministerna tycker med all säkerhet att det är väldigt orättvist att bara de kvinnor som klär sig just kvinligt uppmärksammas som riskgrupp...

Knute sa...

Jag håller med. Våldtäktsmännen är ofta jihadkrigare och för dem är det en pervers njutning att förödmjuka svenskor och svenskar - våldtäkter av män förekommer. Offren kan till ocn med vara åldringar, handikappade, barn.

Anonym sa...

Berlusconis kommentar är helt oförarglig och ingen skulle reagera om det inte var han son sagt det. Oppositionen i italien använder nu tekniken att överdriva kritiken och skapa en skandal därför att dom vet att media hakar på. Sorgligt av media och kanske ännu sorgligare av politikerna som bara har detta att sätta emot Berlusconi. Folk inser ju nuförtiden vilket fult spel dom kör vilket i längden kommer att leda till ännu en förlust när det är dags att rösta.

Anonym sa...

Berlusconi är en hjälte. Sådana skulle vi behöva i Sverige. Och Italienska kvinnor är ju både sexigare och mera sensuella än Svenska.

Anonym sa...

Bra blogg om Italien du skriver M20100, tack för kommentaren.

http://m20100.wordpress.com/

Citat:

“I Sverige har media ju inte alls tagit upp Berlusconis nya hemska förslag som gynnar den personliga integriteten före kontroll av misstänkta personer. Man kan tycka att det vore intressant speciellt eftersom debatten i Italien har förts parallelt med FRA-debatten i Sverige. Men här spelade nog den gamla sanningen “vi i Sverige bara har utrymme för en åsikt i taget” in. Det blev väl helt enkelt för knepigt för journalisterna när “den hemske Berlusconi” hade samma åsikt som “de ädla FRA-motståndarna”

Anonym sa...

Berlusconi är maffiavän och har Mussolini som sin hjälte. Klart han vill ha 30000 soldater på gatorna. Det kallas militärdiktatur.

/JOnson

Anonym sa...

Svenska armen räcker inte ens till att patrullera Grönköping.

Daniel sa...

Ett potentiellt problem ligger i vad soldaterna skall göra när de får tag på en skurk. Poliser har (eller snarare borde ha) träning i att omhänderta personer i laga ordning. Vanliga soldater har två möjligheter; att skjuta skurken eller ge honom kompanistryk.

Italien kanske har mage att klara skandalen när en våldtäktsman blir skjuten men vi skulle aldrig klara en sådan dos av verklighet. Å andra sidan skulle jag ha svårt att tycka synd om mannen om han faktiskt är skyldig.

/Daniel

Anonym sa...

JOnson:
Så bara för att han inte likt svenska politiker
kapitulerar för för den växande brottsligheten
betyder inte att han vill ha en militärdiktatur.

Anonym sa...

Det de flesta går igång på är tydligen ordet "vackra". Man upprörs över att B "tror" att bara vackra flickor blir våldtagna.
På svenska skulle det vara lite konstigt om någon pratade om "vackra flickor" i det här sammanhanget. Man måste förstå att andra språk inte använder orden på samma sätt. "Bella" på italienska används mycket flitigt och behöver nödvändigtvis inte betyda "vacker" utan kan lika gärna betyda "fin" eller "fanstastisk".
I vilket fall som helst. Sorgligt att se hur debatten gång på gång handlar om helt onödiga saker. Att drevet går för en struntsak som denna gör bara att politiker kommer att stoppa huvudet i sanden ännu mer när det handlar om viktiga saker som våldtäker. I slutändan förlorar vi alla på det.

Anonym sa...

Daniel
Soldaterna ska i första han patrullera gatorna som väktare. Dom kallar på polisen om det krävs ett ingripande.
Skulle det vara en nödsituation är dom ju naturligtvis tvugna att gripa in precis som du och jag.

Berit sa...

Är det ingen som ens kommer på tanken att kvinnor ska kunna försvara sig själva?
Att de ska ha möjlighet att bära vapen till självförsvar om de vill?
Det finns både traditionella pistoler och "el-pistoler" att tillgå.

I Sverige har man inte ens rätt att bära kniv eftersom det socialistiska sättet att tänka innebär att alla ska vara beroende av staten och inte sig själva som individer med eget ansvar. Man anser inte att en människa har rätt till sin egen kropp, sin egen personliga säkerhet och sin egen framtid. Det är staten som ska ta ansvar för det.
Människor ses som en flock får och man är beredd att offra några då och då i stället för att låta pålitliga balanserade individer försvara sig själva och andra.

Vi läser om vandaliseringen och om hur människor blir nedslagna och sparkade om de försöker stoppa våldsverkare.
Vetskapen om att ingen har vapen, ingen kan försvara sig gör att ligisterna inte behöver akta sig, inte behöver vara rädda för någon och inte ha respekt för någon.
Ett kryp som planerar ett påhopp tänker sig för en extra gång om möjligheten finns att det tilltänkta offret KAN vara beväpnat.
Brott blir också stoppade av någon med ett vapen utan att skottlossning behöver följa, kvinnor stoppar våldtäktsmän, affärsägare stoppar rånare...

GRR sa...

Hvor lenge da? Hvor lenge skal 30 000 soldater patruljere gatene?

Dette er typisk langt-til-høyre-politikk. Slå på stortromma med en gang, så får du folket med deg - fordi vi er så forbanna lettlurte. Vi er så lettlurte at vi kjøper ideen om en statsminister som ikke kan straffeforfølges, og som eier brorparten av den "frie" presse. Vi er så lettlurte at vi heller bruker tiden på å le av hans sleivete kommentarer, enn vi gjør på å protestere mot hans internering av flyktninger i leire, hvor familier splittes uten tanke for konsekvensene, eller å vurdere kritisk hans bånd til mafiaen, og hans bestikkelser av dommere.

Vi er så lettlurte at vi faktisk tror at italienerne er velinformerte om alt dette, men velger ham likevel, fordi et vestlig land som Italia (de er jo nesten som oss, er de ikke?) jo ikke kan være like informasjonsstyrt som gamle Sovjet. Eller?

Ja, Berlusconi er ikke dum. Spesielt ikke så dum som han utgir seg for å være.

Knute sa...

GRR, lite bättre polis skulle behövas i Skandinavien också.

Italien är inte Skandinavien. Här tror vi att det går att avgöra vad som är svart och vitt, medan den italienska verkligheten är en gråskala. Betänk att det är en urgammal kultur där nätverk spelar stor roll. Här har vi överlämnat oss till staten.

Snyltgäst sa...

Okej, så om de flesta kvinnor bar vapen, skulle våldtäkter upphöra??? tyvärr ytterst tveksam till de, tror bara det skulle bli en minimal minskning men samtidigt leda till brutalare våldtäkter, en så kallad skjuta först och fråga sen. Upptrappning och mer våld fungerar bara mot svagare parter, inte starkare...

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.