27 januari 2009

Huvudlöst slöseri

Politikerna ser den ekonomiska krisen som en enastående möjlighet att uppfylla alla löften de givit under valkampanjerna. Tack vare den bristfälliga undervisningen som tillhandahålls i statliga skolor tror alltför många att lösningen på krisen är mer regeringsinflytande.
Innan marknaden har tid att rätta sig själv gäller det att skynda sig och dra fördel av situationen genom att introducera ett massivt paket av gåvor åt alla håll och kalla det att man stimulerar ekonomin.
1. "Obamas stimuleringsprogram" kommer att kosta varje hushåll $ 6700 ytterligare i skulder, som ska betalas av våra barn och barnbarn.

2. Den totala kostnaden för denna lagstiftning är nästan lika stor som den årliga oinskränkta budgeten för hela den federala regeringen.

3. President Obama har sagt att hans föreslagna stimulerings-lagstiftning kommer att skapa eller spara tre miljoner arbetstillfällen. Detta innebär att varje nytt jobb kommer att kosta $ 275.000 . Den genomsnittliga hushållsinkomsten i USA är $ 50,000 per år.

Listan på alla som ska "stimuleras" är 400 sidor lång och några av förslagen finns här.
Bland annat anslås pengar till swimmingpooler, stöd till konstnärer, födelsekontroll, sportarenor, parkeringsgarage, kuponger för digital TV, reparationer av jordbruksdepartementets lokaler, anslag till National Mall, inklusive gräsplantering.(National Mall är en park i Washington mellan Lincoln Memorial och Capitol.)

Trots allt prat om miljontals nya arbetstillfällen kan ordföranden i kommittén för detta stimuleringspaket inte svara på hur många nya arbeten som kommer att skapas genom dessa åtgärder vare sig privat eller statligt när han ska redogöra för programmet.0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.