23 januari 2009

Inte rent mjöl i påsen

Eric Holder är den som Obama utsett som chef för justitiedepartementet, justitieminister skulle man kanske kunna säga.
Under Clintontiden var Holder biträdande justitieminister vilket visar sig vara ett problem för honom i dag. Han medverkade i de sistaminuten-benådningar som Clinton så generöst delade ut och som verkligen var skumma.

Den som luktade mest illa var benådningen av Marc Rich som 1983 gått i landsflykt till Schweiz efter att ha lurat staten på tiotals miljoner i skatter, varit en bland FBI: s tio mest efterlysta "flyktingar" , anklagad för utpressning och handel med vår nations fiender, inklusive Iran, som Rich försett med pengar medan Khomeinis regim höll amerikaner som gisslan.
Richs advokat Jack Quinn var mycket god vän med Al Gore och att hålla sig väl med honom kunde öppna dörrar om Gore vann nästa presidentval.
Den enda svaga ursäkt Holder kunde uppbåda var att han inte visste mycket om fallet Rich.
Richs mycket vackra fd. hustru Denise, var nära "vän" till Bill Clinton och hade skänkt stora summor pengar till Clintons Bibliotek.

En annan benådning som Holder också var inblandad i gällde 16 terrorister från FALN-gruppen från Puerto Rico. De hade dömts för konspiration, uppvigling, brott mot Hobbes-lagen (utpressning med våld, våld eller rädsla), väpnade rån och olagligt innehav av vapen och sprängämnen - inklusive stora mängder C-4 sprängdegen, dynamit och enorma mängder ammunition.
Det var emellertid viktigt att Hillary försäkrade sig om rösterna från väljare från Puerto Rico inför senatorvalet i New York.

Som biträdande under Janet Reno arbetade Holder hårt för att införa fler restriktioner vad gäller vapeninnehav och fler lagar. Man skulle kunna tro att Holter är motståndare till vapen i alla sammanhang men ni kanske kommer ihåg fallet med den lille pojken från Kuba, Elian Gonzales. Mamman dog ute på havet under flykten från "arbetarnas paradis" och trots att släktingar i Miami tagit hand om pojken skickade Reno och Holter ett kulsprutebeväpnat swat-team för att med våld ta Elian från familjen.
Holder yttrade efteråt att "Elian Gonzales tvingades inte under vapenhot"

Republikanerna har lyckats uppskjuta nomineringen av Holder under en vecka men eftersom demokraterna har majoritet kommer han naturligtvis att bli utnämnd.
Han passar ju utmärkt in bland resten av den korrumperade skaran.

3 Kommentarer:

Hemlige sa...

Under stycket om Elian Gonzales. har du visst glömt att nämna Elians pappa.

Anonym sa...

Du verkar vara en bitter förlorare som redan längtar efter de som är ännu värre!
Den republikanska administrationen lyckades starta några krig med massa civila offer som påföljd, strunta i de flesta internationella lagar och förlora flesta av sina vänner ute i världen!
Att inte tala om dåliga relationer till Ryssland som kan utvecklas till ett nytt kallt krig med den politiken republikanerna stått för!
Problem med de amerikanska politiker och deras 2 partier i synnerhet är väl deras oberöende, så länge stora ekonomiska aktörer bestämmer agenda för varje av dem och för den hela politiken i allmänhet!
observer

Berit sa...

Till Hemlige. USA har inget utlämningtvång till Kuba.
Det viktiga här var att visa på Holders hyckleri och lögner vad gäller vapen.

Observer, det är inte regeringar och statligt inflytande som gjort USA stort och framgångsrikt, tvärtom. Allt som är bra i landet beror på den frihet som människorna har (haft) att utveckla sina initiativ och friheten att ta ansvar för sina liv och att lida eller njuta av konsekvenserna av sina beslut.
Under de knappa 250 år som nationen existerat har amerikanerna revolutionerat allt. Producerat den högsta levnadsstandarden till en nivå som människor för 100 år sedan inte ens drömde om. Människorna i detta land har fantastiska möjligheter till framgång, välstånd, säkerhet, utbildning; bättre än någon haft tidigare.
Ta dig en funderare på varför.

Jag har aldrig stött på en amerika-hatare som sätter frihet särskilt högt. De talar om allt som de vill ha och kallar det "frihet" och rättighet men all den frihet de talar om handlar om fördelar de ska få genom regeringsingripanden på olika vis. Tvinga andra att dela med sig, tvinga andra att underordna sig på olika vis.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.