11 januari 2009

Kommunismens spöke

Från bloggen Det logiske snit:

Anti-sionismen och den palestinska kampen är tätt sammanvävda med kommunismen och socialismen. Det finns förmodligen en god anledning. Liksom fredsrörelser och miljöaktivister användes av KGB som en front i kampen mot väst, gäller det samma för Israel/Palestina konflikten.

Dagens internationella terrorism föddes i Lubjanka, KGB:s huvudkontor i Moskva, i efterdyningarna av sexdagarskriget 1967 i Mellanöstern.

Terroristkriget kom igång i slutet av 1968, då KGB förvandlade flygplanskapning - vapnet den 11 september 2001 - till ett instrument för terror. Enbart under 1969 kapades 82 flygplan i världen, genomförda av KGB-finansierade PLO, Palestinian Liberation Organization.Sovjet och KGB är sedan länge borta. Berlinmuren föll för snart 20 år sedan. Men effekten av propagandan som sattes igång existerar fortfarande. Drömmen om kommunismen har kanske brustit, men även de som inte längre tror på kommunismen tror fortfarande inte på väst. Muren har fallit, men hatet mot väst och vad väst står för är kvar. Därför fortsätter samma människor i samma spår och otaliga människor, som varken är kommunister eller drivs av hat mot västerländska kulturen, låter sig bluffas av propagandan, låter sig rivas med av känslorna, de känslor utan förnuft som alltid utnyttjas så hänsynslöst.

Läs det hela här

Bild: två av de passagerarflygplan som sprängdes "Svarta September" 1970

Till dem som låter sig ryckas med i hetsen mot Israel:
Varför dör så få israeler av Hamas raketattacker? Därför att israelerna gömmer sig i skyddsrum. Varför dör så många palestinier i Israels flygbombningar? Därför att "ledarna i Gaza har valt den motsatta inställningen och exponerar sin befolkning: en gammal taktik med mänskliga sköldar som gör att Hamas liksom Hizbollah sedan två år placerar sina ledningscentraler, vapenförråd och bunkrar i bottenvåningen på bostadshus, sjukhus, skolor och moskéer – effektivt men motbjudande."

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.