10 januari 2009

Lustigheter i det allmänna eländet

Den radikala internationella aktivistgruppen PETA har lanserat sin hittills mest bisarra kampanj-idé, och kräver att fisk döps om till "havskattungar".
PETA - (People For The Ethical Treatment of Animals) - tror att om man kallar fisk för havets kattungar gör man dem mindre tilltalande att äta.
De vill ändra bilden av fisk som slemmiga och hala varelser genom att hitta på att de är snarlika sötare, mer populära djur.
"Skulle folk tänka om och inte beställa fiskpinnar om de kallades kattungepinnar i stället?"  undrar PETA på sin webbplats.

Jag drar mig till minnes att försök har gjorts tidigare genom att ändra namn, i dessa fall på folkgrupper och raser, utan att det gjort dem sötare.

---------
Hundspann-tävlingen i Frazee, Minnesota har ställts in eftersom det är för mycket snö där.
Alltför mycket fluffig snö bildar drivor och har gjort det omöjligt att upprätthålla ett packat spår

----------
Amerikanska vetenskapsmän tror sig ha upptäckt hur man kan få föremål att sväva fritt. De säger att de har hittat och kan mäta de krafter som finns mellan vissa molekyler som stöter bort varandra.
"Beam me up Scotty", blir snart verklighet.

---------
Kanske inte lika lustig är följande från Frankrike.
Man har installerat parkeringsmätare som meddelar polisen att parkeringstiden är överskriden och du får ett textmeddelande på mobiltelefonen som talar om att du ska betala dina böter. Finns i Frankrike och planeras i Storbritannien.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.