10 januari 2009

Mohamed Omar visar sitt rätta ansikte

Sverige har sina "intellektuella" muslimer som man gärna plockar fram då det är dags för debatt ang "islamofobi", islam, slöjor etc. Från det akademiska fältet plockar man tex oftast fram Mohammad Fazlhashemi och då det gäller kultursektorn dyker Mohamed Omar väldigt ofta upp, både i radio, TV och tidningar.

Senast jag hörde från Omar var i SR-radioprogrammet Kulturnytt med undertiteln "Troende möts i dialog". Programmet behandlade den muslimske poeten Omar och den kristne prästen Mikael Mogren och deras bok "Vem är du", som bygger på mailväxlingsdialog mellan två personers kristendom och islam. Det måste vara en sur medicin för Mogren att kommunicera med den trosvisse muslimen Omar, i SvD kan man ang boken läsa:

"–Vi muslimer tror att det bara finns en Gud. Jag tror att islam är lite riktigare än andra religioner, men att alla människor egentligen tror på samma Gud. Det är lite som med datorer. Om du har Windows 98 så funkar det, men inte lika bra som om du har den senaste versionen."

Det lutar åt att Mogren tillhör den kristna falangen som är så vanlig i Sverige. En skara som är alltför snabb att släta över grymheterna i de islamska urkunderna och den islamska praktiken som den alltför ofta kan se ut. Kanske pga dåligt samvete, gamla testamentet är ingen godnattsaga, men framförallt pga att man förväxlar tolerans med ryggradslös eftergivlighet. Man är helt enkelt en slags dhimmi.
I ärlighetens namn skall nämnas att i den kategori där jag själv grovt sett kan inordnas, dvs ateisterna, agnostikerna och nonteisterna, finns det tyvärr också många som i allra högsta grad lider av denna intellektuella error då det gäller att förhålla sig till islam. Dock finns det kraftfulla undantag som tex Dawkins, Harris mfl, men på det hela taget kunde det sett bättre ut.

Omar har nu valt att köra med lite rakare rör. Man får anta att det är slut på den gulliga dialogen med kristna, och förhoppningsvis slipper man se hans självgoda flin i rutan framöver. Läs hans senaste utspel i Expressen:

"Jag bestämde mig för att stödja Hamas och Hizbollah – de islamiska motståndsrörelserna.
---
Mitt svar är tvärtom att bli mer muslim, det vill säga en politisk muslim. Jag vägrar att låta mig demoraliseras. Jag väljer i stället att radikaliseras.
---
Varje avpolitisering av religionen är nämligen ett framsteg för sionisterna. De vet att socialismen inte har en chans. Den är död i Mellanöstern. De vet att i stort sett alla ideologier som kommer från väst har komprometterats av krig, tortyr och ockupation. Islamismen är den enda ideologi som åtnjuter trovärdighet hos massorna. Och det är den enda ideologi som verkligen har chansen att störta de korrumperade och USA-finansierade despoterna.
---
Despoterna i arabvärlden fruktar Hamas eftersom de fruktar demokrati.
---
Om demokratin skulle segra i Egypten skulle Muslimska brödraskapet ta över direkt. Vad som behövs i Egypten är en ledare av samma kaliber som iraniernas Khomeini.
---
Jag är en radikal muslim. Och det säger jag med stolthet."

Tror ni era ögon när ni läser detta? Detta är en person som PK-dårarna, multikultivisionärerna, tokvänstern och islomofobifobikerna brukar hänvisa till då de skall uppvisa en god integrerad, intellektuell, kulturell och "sekulär" muslim, som lever och verkar i det svenska samhället!

Han verkar ana att han kanske inte längre kommer att åtnjuta samma gullpojkestatus som tidigare. I tidningen Folket i bild kan man läsa:

"Det Israel gör nu är fruktansvärt, vidrigt och ondskefullt. Om det innebär att jag måste återgå till att städa, som jag gjorde innan jag blev författare, so be it. Det är inte värt att leva på sitt skrivande om det innebär att hymla eller hyckla. För mig har det här varit en vändpunkt."

Mohamed, du behöver nog inte oroa dig. Dhimmifieringen av Sverige har nu gått så långt, att man kan komma undan även med de galenskaper du serverar i texten ovan! Titta bara på Cherin - det är OK att stena kvinnor - Awad. Vad fick hon för att hon stod på sig för den primitiva och grymma läran, prime time på Svt!

Under artikeln Mänskliga sköldar som Berit skrivit här på Every kinda People, verkar en av debattörerna driva linjen att konflikten mellan Hamas och Israel inte är religiös/ideologisk och att idéer om The Clash of civilizations, inte stämmer. Jag kan förstå debattörens resonemang och vill inte heller avfärda det som helt felaktig, snarare bristfällig. Det är för mig självklart att den ideologiska faktorn måste med in i problembeskrivningen - allt handlar inte endast om fattigdom och orättvisa så som vänstern ofta hävdar. Att säga det bygger på ett önsketänkande om att den politiska vision man står för (socialism) kommer att lösa alla problem med totalitära tendenser, bara man får beslagta folks pengar i tillräckigt stor utsträckning (skatter) och dela ut till alla som förtjänar och även de som inte förtjänar hjälp. Det räcker inte att folket ges "rättvisa" för att utrota tex islamofascism och nazism.

5 Kommentarer:

Anonym sa...

Omar är rätt och slätt en träskalle.

http://safflemannen.se/?p=2534

LP sa...

Med tanke på profetens inställning till poeter, borde poeten herr Omar kanske tagga ned sitt bokstavstroende en smula:

Koranen sura 26:224-226

"Och poeterna - dem följer sådana som är osäkra om vägen. Har du inte sett hur de strövar genom alla dalar utan mål och hur de säger ett men gör ett annat."

Fast när man betraktar Omars gärning så måste man ju erkänna att helt fel hade han ju den gamle profeten.

K sa...

Mikael Nygren är inte Kristen. Nygren är APOSTAT.
Kristna för inte dialog med djävulsdyrkare, ännu mindre skriver böcker tillsammans med de, man proklamerar de goda nyheterna, vill de inte höra så får de helt enkelt förgås.

islam säger:
Jesus is not the Son of God
Jesus is not God
Jesus did not die on the cross
Jesus did not die for our sins
Allah is god & Muslims his slaves
Muslim should die for his god !
Allah is all about giving Muslims women and boys as sex Slave in his heaven

Gospel säger:
Jesus is the Son of God
Jesus is God
Jesus did die on the cross
Jesus died for our sins
God is Father & we are his children
Jesus died for us !
Jesus said he & she will be same as angels
Jesus died for our sins

Hur man får dessa helt motsatta åsikter att komma från samma Gud är i bästa fall blasfemi.
Nygren är inte kristen, han är apostat.

LP sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
LP sa...

@K

Det är alltid uppmuntrande att höra en kristen (om du nu är det?) som talar ur skägget och vågar ta ställning.

Allt oftare verkar de kristna ledarna tro att de gör gott genom att agera som någon slags terroristförhandlare mellan den civiliserade och den islamska världen. De kör med smooth talk, sträcker ut händer och lallar om gemensamt arv och andra plattityder.

Bättre vore en rakhet där man inte försöker släta över skillnaderna och sopa dem under mattan. Någon kommer att behöva vika sig, och den som inte fullt ut kan stå för sin religion/filosofi/moral/ideologi, och berätta varför man valt den, han betraktas som svag och blir ett lätt byte för den trosvisse, hur dåraktig och brutal denne än är.

Hur man skall göra detta utan att fastna i det fundamentalistiska träsket, där all fördjupning omöjliggörs, där det primitiva gynnas och det intelligenta sopas bort, det är en nöt att knäcka. Samma problem gäller för de som inte tror på gud.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.