11 januari 2009

Nazism och islamism

Berit gjorde jämförelserna mellan nazism och den konsekventa form av islam Hamas bekänner sig till i artikeln Skillnad mellan nazister och Hamas här på Every kinda People den 7 januari i år. Jag publicerar här en artikel som kan ses som en fortsättning eller ett komplement då det gäller denna fråga.
Till att börja med kan ni läsa Hamas stadgar och Hizbollas program på svenska.

Ur Hamas stadgar:

"Israel kommer att existera och kommer att fortsätta att existera till dess islam kommer att utplåna det, precis som det utplånade andra före sig."

Ur Hizbollas program:

"Vi fördömer kraftfullt alla planer beträffande förhandlingar med Israel, och betraktar alla förhandlare som fiender, av den orsaken att sådana förhandlingar inte är någonting annat än ett erkännande av legitimiteten i den sionistiska ockupationen av Palestina. --- Därför kommer vår kamp att avslutas först när denna entitet (den sionistiska entiteten, min anm) har utplånats. Vi erkänner inget avtal med den, ingen vapenvila och ingen fredsöverenskommelse, vare sig separat eller gemensam."

En del personer har svårt att acceptera likheterna med nazismen eftersom fördömandet av nazismen för den samtida västerlänningen är i det närmaste självklar, medan man fortfarande lever i villfarelsen att det som traditionellt kallats religion skall behandlas och bedömas annorlunda. Man har köpt bilden av islam som en fredlig religion vars syfte skulle endast skulle vara att skänka stöd och tröst för människan, ungefär så som den kristne svensken i det samtida sekulära Sverige idag ofta förhåller sig till sin religion. Detta är såklart nonsens, Muhammed var politiker och redan då han skapade ideologin islam var det för att styra och kontrollera människans liv i alla delar - alltså en slags totalitär politik. Denna politiska ådra har av flera olika skäl inte krympt till förmån för ett mera filosofiskt förhållningssätt, och därför är islam alive and kicking för den som behöver en totalitär ideologi förklädd till religion.

Jag skall inte snöa in på antisekulära människors oförmåga att tillämpa en modern förståelse av begreppen "politik" och "religion", det kräver en egen diskussion, utan vill här främst komplettera Berits artikel med en video som försöker reda ut kopplingarna mellan nazismen och islam. Självklart är den minsta gemensamma nämnaren antisemitismen, och denna kan man för islams och muslimernas del, gräva fram redan i islams urkunder och i Muhammeds möte med judarna. En hattradition som de för dagen aktuella Hamas på en nitiskt sätt förvaltar och utvecklar.

Se alltså videon The Association between Naziism and Arab Antisemitism
där man beskriver ur Mohammad Amin al-Husayni allierade sig med Hitler för att förinta judarna.


Bilden visar Mohammad Amin al-Husayni, Grand Mufti of Jerusalem, 1921 – 1948


2 Kommentarer:

ProfessorPelotard sa...

Hamas vs Fatah:

http://img531.imageshack.us/my.php?image=hamasandpa6604326kn2.flv

Skynda - videon ligger nog inte uppe så länge. Mycket brutala bilder.

LP sa...

@ProfessorPelotard

Videon gör mig spyfärdig. Lyckades tyvärr inte fånga videon med min mediacatcher. Det vore bra med mera info, hur säkert är det att det är Hamas som gör detta mot Fatah.

Jag skulle gärna vilja köra ned denna film i halsen på Sahlin, Schori, Andreas Malm, Mohamad Omar, Nabila Abdul Fatah mfl "Svenskar" som ställer sig på Hamas sida. Krävs dock att man är säker på sin sak innan man alltför högljutt hänvisar till så starka saker.

Då det gäller äckelfaktor kommer denna video inte långt efter den jag såg där talibaner i Afghanistan sprutade bensin ur en liten flaska över några bundna fångar, och sedan sparkade ned dem i en grop med brinnande risbuskar. Den videon hemsöker mig fortfarande ibland.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.