20 januari 2009

Obamorgasm

Den röda mattan har rullats ut i Washington och nu är det inte film utan verklighet.

Kändisdyrkan, det fenomen som jag har så svårt att förstå, breder ut sig med rekordfart . President #44 kommer att sväras in i dag och han är upphöjd till samma status som Elvis eller Beatles.

Men skrapar vi på fernissan ser vi en man vars enda bedrift hittills är att han valts till president på basis av ett trevligt utseende och utstrålning och en talang att yttra behagliga ord som någon annan skrivit.
Elegans, ett vackert leende och en rockstjärnas personlighet räcker inte långt för att nå framgång i Vita Huset.
Kändiskvalitet är emellertid det som räknas i dag:
* Barack är cool. Han är den största stjärnan.
* Alla är här! Alla kändisar du kan tänka dig är här.
* Barack är definitivt en rockstjärna.
* Energin i Washington är utom all kontroll.
* Obama har kommit för att frälsa oss.
* Obama är den största stjärnan av dem alla.
* Washington har blivit innestället.

Det kommer att bli en orgie av kändisar; luta er tillbaka och njut och roas.
Förr eller senare kommer fokus att återvänd till vardagliga saker som utrikespolitik, relationerna mellan de tre grenarna av regeringen (kan ni namnge dem?), att ledsaga Amerika genom den ekonomiska krisen och försöka (hoppas vi) att bevara ett minimum av frihet och oberoende i processen.

Det finns faktiskt människor där ute som verkligen tror att Obama kommer att befria dem från bördan av inteckningar och betalningar och tom. betala för deras mat. För dem kommer besvikelse tidigt. För andra kommer besvikelse eller skräck när de ser att tillväxten i regering hotar att översvämma den lilla kvarleva vi har i detta land av individualitet, ekonomisk frihet och självständighet .

Oavsett politisk färg är detta ändå en stor historiskt dag.

Hat tip: Neal Boortz

9 Kommentarer:

Anonym sa...

Stort grattis till Obama, jag tror att han kommer göra sig riktigt bra som president :)

Unknown sa...

Skillnaden är att BEATLES gav så mycket mer till mänskligheten än vad OBAMA någonsin kommer att göra. Säger som årets Nobelpristagare. "VI BORDE LYSSNA MER PÅ BEATLES"
Hysterin kring Obama är egentligen oerhört naiv. Vad har denna man åstadkommit. NADA! Change and Hope. Jag säger detsamma hopp hopp och lite change. Och vi alla är genast lite lyckligare.

Anonym sa...

Ska bli intressant att se om Obama kan gå på vatten...

Anonym sa...

Obama kommer kunna göra underverk, med hjälp av alla de förväntningar folk har på honom världen över. Idag behöver vi en Messias för att åter kunna se fram emot framtiden, och genom folket kommer Obama kunna bli så mycket Messias en vanlig människa kan bli. Inget ont i det, om han gör goda saker för världen. T.ex. för väst och den muslimska världen närmare varandra i ömsesidig respekt.
/C

Anonym sa...

Helt plötsligt är USA populärt bland vänsterfolk i Europa, tja det kanske inte är så dumt. Så kanske dom kan fokuser sin ilska på riktiga skurkstater istället för att skylla allt på USA, för inte kan man skylla saker på en profet som Obama...?

Anonym sa...

Inte kan han göra sämre ifrån sig än den förra, eller?

Anonym sa...

"Enligt min mening är George W Bush den förste politiske ledaren som förstått vad mänsklighetens uppgift är under 2000-talet: befria alla människor på denna jord."

http://erixon.com/blogg/

Anonym sa...

Obama...hoppas att denne president vågar stå upp mot dom fundamentala islamska krafterna som vill göra hela världen till en islamsk stat med sharia.

Hoppas också att han vågar stå för sitt ord, att Jerusalem åter skall bli i judarnas ägo och deras huvudstad.

Säga vad man vill om Bush. Men han var i alla fall emot det största hotet mot hela världen, Islamismen. Vem vet vad som skulle ha hänt om han inte börjat jaga dessa terrorister som terroriserar i Islams namn? Jag tror att det skulle sett mycket värre ut än det gör idag. Hatet mot kafirerna har funnits där sedan Muhammad gick i kortbyxor.

Anonym sa...

Daniel, definiera "riktiga skurkstater". räcker det inte med att 'avsätta' demokratiskt folkvalda ledare och ersätta dessa med diktatorer för egen ekonomisk vinning? ignorera FN och Genève konventionen? Utföra olagliga experiment på ovetande invånare? förstår inte varför man skulle behöva vara vänster för att kritisera ett sådant beteende. eller man kanske anses vara en 'mjukis' i högerkretsar om man har några humana värderingar. ge gärna några exempel på vad du anser vara "riktiga skurkstater"

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.