02 januari 2009

Plötslig jihad

En till synes fredlig medborgare som fylls av "helig" vrede borde vi känna igen efter terrorattackerna den 11 september 2001. I Odense är en dansk-palestinier fängslad för mordförsök på två israeler som arbetade i en hårsalong. Den ene blev skjuten i handen, den andre i benet.

Händelserna i Gaza är förmodligen motivet. Några ungdomar från förorten Vollsmose i Odense berättade i danska TV2 om en stor fest med anledning av dådet. Vilken obehaglig mentalitet, att fira ett mordförsök på oskyldiga! Palestinska Hamas är hjältar i deras ögon, Hamas som hyllar sig själva som heroiska mördare av israeliska civila (bilden).

Glöm inte att Israel var tvungna att göra något efter åtta år med raketangrepp från Hamas. Om civila palestinier dödas är det för att Hamas terrorister använder dem som sköldar.

Att ge sig på oskyldiga israeler går inte rättfärdiga med "hämnd". Men att gärningsmannen i Odense skulle lyssna på det örat är nog en fåfäng förhoppning.

I svenska tidningar eller TV hade man aldrig vågat berätta att han har palestinsk bakgrund. Men det var inte en vanlig dansk som gick in i hårsalongen och började skjuta judar. Om man som i Sverige hade skrivit dansk hade man börjat undra varför. I danska media fick man åtminstone en slags förklaring till motivet.

Islams krig i Gaza kommer närmare: Någon försökte tända eld på judiska församlingens lokaler i Helsingborg, men räddningstjänsten släckte snabbt.

1 Kommentarer:

Anonym sa...

I Frankrike celebrerade man på traditionellt vis: "Minst 445 bilar sattes eld på under nyårsnatten, 20% fler än förra året. Men det var rätt få slagsmål med polisen, sade Inrikesministeriet och polisen lugnande på torsdagen."

"Uppdatering: Inrikesministeriet säger nu att den slutliga siffran är 1147 bilar som brändes upp under nyårsnatten, 30,64% över förra årets siffra, 878."

"I Nantes (790.000 inv) brändes 'omkring tio' bilar upp. Polisen sade att nyårsafton hade varit 'rätt lugn'."

France 24, Thursday 01 January 2009

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.