14 januari 2009

Rättvis och balanserad rapportering?

Som vanligt när Israel svarar på krigshandlingar utförda mot dess medborgare, presenterar världens media tillrättalagda halvsanningar och ofta förfalskade scener av blodbad och lidande som barn och "oskyldiga" arabiska civila utsatts för.

När man tar del av de dagliga "attentat" som begåtts i Gaza sedan den 27 december skulle man kunna tro att den terroristiska delen av den arabiska befolkningen är på randen till förintelse, så ensidig är presentation av propagandan nyheterna som serveras av arabiska lokala journalister som anlitats av AP och Reuters.

Tydligen har israelerna tröttnat på att deras sida av konflikten undanhålls och satt upp en webbplats i ett försök att offentliggöra sin version. Webbplatsen har vid tidpunkten för detta inlägg över 70 filmer som Israel Defense Force lagt ut men det är väl osannolikt att världen kommer att påverkas efter alla år av pro-arabisk propaganda.

Frågan är hur länge YouTube kommer att låta filmerna ligga kvar innan de faller till föga för påtryckningar från arabiska och islamistiska grupper.1 Kommentarer:

Anonym sa...

Feministiska socialistkvinnor stöder islamistiska Hamas, som vill införa sharia i Gaza. Egendomligt vad dessa tider skapar "strange bed-fellows"...

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.