07 januari 2009

Skillnad mellan nazister och Hamas

1. Hitler gjorde aldrig total utrotning av judar till ett officiell program för nazistpartiet på det sätt som Hamas har gjort i sitt avtal vilket anges i den sjunde artikeln där de citerar en hadith som översatts så här:

"Domens tid kommer inte förrän muslimer kämpar mot judar och dödar dem. Oh muslim, tjänare av allah, det är en jude bakom mig, kom och döda honom"
Där är en skillnad.

2. Hitler försökte dölja avsikten med dödslägren, inte därför att han skämdes utan därför att han insåg att det skulle vara kontraproduktivt när det gällde nazismens politiska mål.
Hamas är öppet stolta över sina massmordsambitioner vilket är ytterligare en skillnad mellan Hitler och Hamas.

3. Hamas följer en lag som stympar kvinnor och mördar dem om de bryter mot sharia-lagen. Hitler ansåg att kvinnor hade en underordnad roll som "avelsdjur" men befallde inte att de skulle stympas eller mördas, om de inte var judar.

4. FDR befallde ovillkorlig kapitulation för Hitler och nazisterna. Förenta Nationerna och organisationer för mänskliga rättigheter begär "proportionalitet" i behandlingen av de nazi-liknande mördarna uppenbarligen för att de ska kunna fortsätta med sina raketbeskjutningar.

5. De allierade under WWII tog ingen hänsyn till att de skadade civila när de kämpade för att besegra nazisterna. Israel anstränger sig för att undvika detta, ibland så till den grad att de riskerar sina egna soldaters liv.

Dessa exempel är en sammanfattning från en artikel av Ron Rosenbaum. Läs hela artikeln eftersom jag inte kan göra den rättvisa i detta kortfattade sammandrag.

Människorna i Tyskland stödde Hitler, men många hävdar fortfarande att tyskarna inte riktigt visste vad han gjorde mot judar, homosexuella och zigenare, eller hans planer för andra etniska minoriteter. Eller också säger de att de stödde Hitler av andra skäl. Vissa tror att det tyska folket inte borde hållas ansvarigt för Hitlers brott. Vissa tycker det är naivt att tro att de inte visste och att de ska hållas ansvariga.
Folket i Gaza gav Hamas en större andel röster än Hitler någonsin fick. De visste att Hamas politik yrkade på folkmord och de stödde Hamas planer på att döda så många judar som de kunde.

Ska de, och övriga människor som tror på "opartisk" behandling av ett parti som yrkar på folkmord, hållas ansvariga för Hamas och vad Hamas gör på samma sätt som vissa tycker att det tyska folket bör hållas ansvarigt för den förstörelsen Hitler orsakade Tyskland?5 Kommentarer:

LP sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
LP sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
LP sa...

Bra, bra!!

Alltmer angeläget blir det att jämföra den form av islamism och jihadism som Hamas bara är en liten del av, med andra former av totalitarism som tex nazismen.

Hur länge har man inte haft fokus på den "vita" nazismen i framförallt Europa, och helt missat hur islamismen vuxit fram ibland oss?

Man har påstått att nationalism alltid är av ondo och leder till chauvinism och fascism (kanske nazism). Samtidigt har man vägrat att inse hur religiösa ideologier kan vara en lika bra mylla (eller bättre då det gäller islam, eftersom alla kan bli muslimer, man begränsar inte "innegruppen" och därmed sprids ideologin lättare, det är tex betydligt större sannolikhet att en svart man kan bli muslim än att han blir Hitleranhängare och nazist) för det antidemokratiska, antisekulära, antihumana, antiliberala, ja det som är anti- allt som har med modernitet och frihet att göra.

Läs för tusan även denna artikel av Lisa Bjurwald i DN idag. PK-media kanske börjar vakna, jag blir hoppfull!

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=3388&a=871258

LP sa...

Här är förretsen artikeln av Andreas Malm på Newsmill, som Lisa Bjurwald med rätta häpnar över:

http://www.newsmill.se/artikel/2009/01/05/andreas-malm-och-palestinakonflikten

Anonym sa...

Kan ju vara nazister som bär plakat. Var i bilden kan man utläsa att det är Hamas?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.