31 januari 2009

Uppdatering ang misstänkt islamistiskt hatbrott

Jag skrev tidigare en artikel, "Misstänkt hatbrott från islamist mot homosexuell", med syfte att sammanställa lite info ang det mord som begicks mot en 26-årig Malmöbo på Kapellgatan i Malmö den 20 december 2008. Bloggaren Säfflemannen skriver idag en artikel som ger mig anledning att än en gång uppmärksamma fallet.

Säfflemannen uppmärksammar radioprogrammet Medierna i P1, där man idag den 31 jan. tar upp mediehanteringen av mordet. Säfflemannen skriver:

"Det är nog rätt så få som tror att det skulle vara lika tyst om fallet om hatbrottet ovan vore initierat av nazister eller av någon från Livets Ord. Vi vet alla att journalisterna då skulle se det som en samhällsplikt att hålla upp bakgrunden som en väsentlig faktor. Men om en viss annan religion är inblandad… ja, då knips det givetvis käft. Vi har sett det många gånger förut."

Ladda ned Medierna 2009-01-31 som Mp3-fil här!

Händelser som denna gör att problemet med islamismen och dess konsekvenser än mer börjar ställas på sin spets. Ett delproblem är hur de homosexuella skall hantera islamismen. Hittills verkar man ha intagit en defensiv hållning, eller i värsta fall tom ha identifierat sig med islamisterna eftersom man anser att de liksom den egna gruppen, tillhör en utsatt och diskriminerad gemenskap. Självklart kräver detta förhållningssätt ett fruktansvärt självbedrägeri och ett omåttligt rationaliserande tankesätt. Stora likheter med hur feminister reagerar på islamistproblemet, finns i detta tänkande. Man kan även tänka sig att andra religiösa minoriteter av det mera extrema slaget kan hemfalla åt samma korrupta logik.

Detta visar att det viktigt att definiera sin ståndpunkt utifrån ett pragmatiskt förhållningssätt. Jag strävar efter att vara så inkluderande som möjligt när jag söker meningsfränder i kampen mot islamsofascismen, eller för den delen vilken fascism och totalitarism som helst. Jag vet vilka värden och principer som utgör den hårda kärnan, och så länge man inte tafsar på dem, är jag beredd att diskutera med i stort sett vem eller vilka som helst. Bloggen Oskorei skrev en bra artikel i onsdags den 28/1, som handlar om liberalismens problem i förhållande till totalitära ideologier som t.ex islamismen.

8 Kommentarer:

Anonym sa...

Studio 1 hade ett inslag om minoritetsspråken samiska och meänkieli (tornedalsfinska). En författare var upprörd av att de skulle få minoritetsspråk "status", romani, arabisk rotvälska och slaviska språk åsidosattes ansåg fjompen. Men för h-e samiskan och meånkieli är ursprungssprungsspråk, svenskan är kolonialisternas språk i det området. Kan inte någon av er skrivkunniga väcka liv i frågan. Ove N

LP sa...

Mycket intressant synpunkt. Är inte så insatt i frågan dock. Själv talar jag skånska, vet inte om det klassas som minoritetsspråk i det mångkulturella dårhuset:)

Personligen är jag mycket skeptisk till att öht ge vissa språk särskild skyddstatus inom en nation och ett större språkområde. Kulturen och språket skall leva i nuet och man måste även se praktiskt på saken. Samtidigt vet jag att man måste vårda och beakta sitt arv om inte allt skall gå åt h-e. Vi kan ju i exemplet Sverige se hur det går när man förnekar sin kultur och sitt arv eftersom man tror att den står i vägen för utvecklingen - idioti!.

Att finna balans är väl melodin, som alltid. Å ena sidan finns de nyliberala, de nyttiga idioterna, kultur- och värderelativisterna, halalhippisarna, oikofoberna, de vulgärpostmoderna, de som inte tror att något är sant, å andra sidan de stockkonservativa, de rädda, de utvecklingsfientliga, de med skygglappar, de med sanningsanspråk de inte har täckning för. Någonstans i mitten, eller kanske snarare över hela skalan, måste man röra sig för att finna ett hållbart, förnuftigt och intelligent förhållningssätt. Just nu ser det mörkt ut för de som tänker så. Den extrema idiotin med förankringar i båda ytterligheterna är på väg att vinna mark. Man blir trött.

Berit sa...

"Ett delproblem är hur de homosexuella skall hantera islamismen."

Man håller två motstridiga åsikter i samma uppfattning och acceptera båda!

Det krävs varken självmordsbomber, flygplan eller missiler för att göra Europa till en del av "umma". Det räcker med en massa användbara idioter som har blivit hjärntvättade av multikulturen och som tror att de själva ska få makt om de arbetar för att sharia-folket ska bryta ner västvärlden.
Men det går inte att bygga ett bra samhälle genom tvångsomfördelning av ägodelar, pacifism som ett medel att vinna över våldet, inbillning att män och kvinnor är lika, promiskuitet och sekularism.
Islam står i mångt och mycket för absoluta motsatsen vilket är lika förödande.

Vad gäller minoritetsspråk så hålls ju språk vid liv så länge de är användbara för kommunikation. Att få "status" handlar enbart om att få tillgång till pengar. På Hoopa och Yuroks indianreservat, där jag levde i 10 år anslogs massor med pengar till undervisning av två indianspråk som bara förstods av ett fåtal och av ingen utanför reservatet.
Om hoopas och yuroks vill tala sina språk är det ju deras ensak och ansvar, samma med samiska och alla de andra minoritetsspråken.

Anonym sa...

Jag har undrat lite över hur man går vidare med undersökningen om mordet på Kapellgatan i Malmö. Inte funnit något de senaste dagarna - i Sydsvenskan i alla fall - men har kanske missat något? Tycker inte att inlägget direkt handlar om språkfrågor - utan om just - medias hantering av frågan - och där verkar det vara tyst, som i graven. /Mats

LP sa...

@Berit

citat:

"Om hoopas och yuroks vill tala sina språk är det ju deras ensak och ansvar, samma med samiska och alla de andra minoritetsspråken."

Jag håller med dig om det. Alla kulturyttringar som någonsin uppstått kan inte till varje pris hållas levande bara för att man vill att Sverige skall fungera som ett slags Skansen i realtid.

En sak måste man dock betänka - samma slags argument har jag ibland mött då jag debatterat med muslimer, oikofober och kulturrelativister ang islamiseringen av Sverige. En del kan mena att om svenskarna och det svenska trängs undan av en kultur där islam har en stor betydelse, so be it!
Självklart håller jag inte med om det, främst av två skäl:
För det första kan jag rent objektivt argumentera för att en islamisk teokrati är sämre för de flesta både på kort och på lång sikt.
För det andra finns jag och flera andra redan här, vi kallar oss svenskar, vi har ett någorlunda gemensamt kulturarv och hyfsat gemensamma värderingar ang flera viktiga frågor. Islam krockar på flera viktiga punkter med våra intressen. Vi har därför moralisk rätt att bekämpa islamism och hävda vår egen kultur. Ingen låt gå mentalitet i det avseendet alltså.

Man kan invända att the survival of the fittest skall gälla, då blir det bra och rättvist. Tyvärr finns det inga som helst garantier för att det blir vare sig det förstnämnda eller det sistnämnda om man låter den principen gälla. Så länge ingen kommer på ett bättre system än demokrati, bör vi hålla fast vid det.

Tyvärr har demokratin med sin öppenhet och frihet en inbyggd sårbarhet, som den råa brutala kraften kan angripa. Även om det råa och det brutala därför "vinner", kan jag aldrig gå med på att det är vare sig bra eller rättvist.

Det finns alltså en värdegrund och den försvarar jag tills jag ges anledning att omvärdera den. Någon sådan anledning har inte erbjudits ännu, och islamism kvalar inte ens in som tävlande, än mindre finalist i det avseendet. Gammalt skit blir inte bättre för att det ges ett annat namn.

LP sa...

@Mats

Du har helt rätt, den här artikeln tog avstamp i ett mord där en islamist förmodligen är gärningsmannen. Jag tycker dock det är helt OK att sväva iväg in i andra ämnen, mycket hänger ihop i denna unkna soppa.

citat:
"medias hantering av frågan - och där verkar det vara tyst, som i graven"

Det är väl just det som är frågan, och det är faktist lite av det man tar upp i P1-programmet medierna. Inte frågan om kvantiteten av rapportering, tyvärr, dock HUR man rapporterat. Lyssna på inslaget vetja, det är inte så långt!

LP sa...

Berit, en grej till.

Jag tror att huvudfelet i den svenska kulturen just nu, och detta utnyttjas bla av islamisterna, är oförmågan till konsekvens och intellektuell hederlighet.

Vissa företeesler kan man kritisera och slå ned på stenhårt. Man står upp som berget för sina principer och verkar mena att anfall är bästa försvar. Men så har vi "the no go areas", "the untouchables", de man inte får tala för högt om eller kritisera för mycket. Man håller sig med dubbla standarder helt enkelt.

Där finns problemet. Agera konsekvent, media, tjänstemän och politiker, lite mera som i Danmark!

Anonym sa...

"LP
Hej LP - jag "klagar" inte på att "språkfrågan" kommit in i denna postning - och tycker själv att det är OK att "sväva ut" ibland. Jag vill bara säga att jag väntar på att få veta mera i "mordfrågan" från våra "medier" , t ex Sydsvenskan.
Ha en trevlig lördagskväll, också ni andra på Everykindapeople / Mats

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.