17 januari 2009

Vi vill inte ha hit skräckväldet

Bilden: Låt dem inte se dig hålla i den där boken, lilla flicka.

Hur är man funtad om man vill döda flickor bara för att de går i skolan?
Det är emellertid vad sjukligt religiösa islam-fanatiker i Swat-dalen i Pakistan håller på med.

Det går inte längre att avfärda med att sådant händer bara i Långtbortistan. Burka-kulturen har spridit sig ända till lärarhögskolan i Stockholm. Stackars skolfröknar som måste klä sig på det viset. Hemska imamer som tvingar dem. För att inte tala om att burkan injagar skräck i skolbarnen.

"Burkha-kvinnorna är som hästar med skygglappar, de kan bara se åt ett håll. Där ögat smalnar går trådgallret över i tjockt tyg som inte medger några blickar åt sidan. Hela huvudet måste vridas. Ytterligare en av burkha-uppfinnarens små knep: en man ska kunna veta vem eller vad hans hustru följer med blicken." länk

En lärdom man kan dra är att människorna i Swatdalen var oförmögna att bjuda motstånd mot islamisterna därför att de var fridsamma före detta buddhister. Känns det igen? Fridsamma före detta kristna som av tradition inte bär vapen, sådana är svenskarna. Blev aldrig ockuperade under andra världskriget, vet inte vad en motståndsrörelse är.

Vi kan glädja oss över att inte haft krig på 200 år men vi måste vara medvetna om hur unikt det är.

2 Kommentarer:

Anonym sa...

Nej, vi vill inte ha hit skräckväldet! Men är det inte redan här? Vad kan vi göra för att undgå det? Inte mycket, du och jag.

Går vi på vår politiker så händer ingenting. Jo, möjligen blir vi stämplade som rasister. Och om vår politiker tar vår önskan vidare blir han/hon det också.

Det finns tillräckligt med dumt folk i vårt land som inte ser - vill se - vad som håller på att hända. De som har makt skyfflar undan problemet som om det skulle lösas av sig själv. Vi maktlösa kan inget göra - bara yttra oss i cybervärlden.

Våra skyddande institutioner står också maktlösa och skakar nävarna, bakbundna av otillräckliga lagliga medel.

Jag är personligen tacksam över att inte arbeta i en bankkassa i dessa dagar. Men å andra sidan har väl inga totalt dolda kvinnor något att göra på en bank ...

Snudan

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Över 5000 tusen våldtäkter under 2008. Bara 6% av anmälda brott uppklarades. Skräckväldet är redan här med råge.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.