15 januari 2009

Vill de verkligen arbeta?

Att muslimska kvinnor är förtryckta är svårt att förneka, även om det har funnits undantag som Benazir Bhutto (bilden) som var Pakistans premiärminister två gånger. Men hon blev mördad när hon försökte tredje gången. Det islamiska idealet är att kvinnorna ska vistas i hemmet och om de visar sig utomhus måste de vara inpackade i tyg. Inte att undra på att de har svårt att delta i arbetslivet även om de skulle vilja. Spydpigen skriver:

"Kan vi nu tro på att de verkligen vill arbeta? Tidigare uppgifter om muhammedanska kvinnor visade att inte bara mannen ofta motsatte sig sådan verksamhet, men kvinnorna själva hade 117 desperata bortförklaringar: de kunde inte ta hand om spädbarn, för tänk om blöjan var full av något som kom från griskött eller andra "haram"-förbjudna saker, och de fick något på fingrarna! Eller diska dricksglas, som det hade varit alkohol i! Eller dammsuga, där det fanns hundhår! Etc etc."

Om religion som förtidspension har danska LO synpunkter på. Från svenskt fackligt håll lär det dröja innan vi får höra något liknande:

"Religion har blivit en ursäkt för att hålla sig borta från arbetsmarknaden. Inga rättigheter utan skyldigheter, låter mantrat i det danska samhället nu. Men under många år undervisade man närmast invandrarna i att dra mest möjliga pengar ur statskassan. Det misstaget tillsammans med återuppfinningen av en trångsynt och fördömande form av islam hjälper till att hålla invandrare borta från arbete och engagemang i det danska samhället."

5 Kommentarer:

Arlav sa...

I en annan blogg skrev man så här:
"Den muslimska kvinnan är utomhus två gånger i sitt liv. När hon gifter sig och när hon dör"
I samband med 'ekonomitrassel' i en friskola i NV Sthlm kom det fram att inom viss grupp kvinnor ca 5% förvärvsarbetade.
Blir inte mycket pensionsräddande av det inte..
//E

Anonym sa...

Midgardsjarlen säger;
Har på annan blogg förklarat att vår "religionsfrihet" är föråldrad och rent ut sagt samhällsfarlig.Samtliga diktatoriska religioner borde förbjudas och individens tro eller villfarelser skall anses som strängt personliga. Tro vad faen du vill men pådyvla inte andra dravlet. Det är när man tillsätter präster, prelater och imamer som det hela går överstyr med kända konsekvenser. Religiösa grupper har alltid slagits om själarna med fruktansvärda resultat som följd. Ledarna klarar sig alltid medans denlilla förvirrade människan får lida.Ge tusan i våra själar, vi knycklar till dem bäst själva om vi vill.

LP sa...

Med andra ord Midgardsjarlen, värna det sekulära systemet.

Religion skall aldrig få vara en ursäkt för att man inte skall ta ansvar för sitt liv och göra rätt för sig efter förmåga. Inget kan vara det för den delen.
Religionen kan i sina sina sämsta varianter (tex konsekvent tillämpad islam) orsaka både fysiska och mentala handikapp. Dessa handikapp är självförvållade och de skall man inte ta hänsyn till.
På sin höjd kan man erbjuda kognitiv terapi med konkret fomulerad målbild som är att man inte låter fantasier, villfarelser och tvångstankar hindra ens förmåga att klara sig själv och fullgöra sina medborgerliga skyldigheter.

Anonym sa...

Vad kostar familjen Hassan? En somalisk storfamilj som kostar skattebetalarna 210.000 kr i månaden!

http://systemfel.wordpress.com/2009/01/06/vad-kostar-familjen-hassan/

Anonym sa...

Att man diskuterar Sveriges största problem är bra, men förändrar inte något. Varför låter man sig toppridas av "politiker", direktörer och andra tjuvar? Här kommer ett förslag till alla dem som fortfarande försöker göra rätt för sig, men känner sig oroliga / övergivna: Gå i strejk (eller emigrera!) så slipper ni arbeta er sjuka genom att försörja "apparaten", d.v.s. alla odugliga / onödiga myndigheter & institutioner, samt lata & kriminella individer, infödda såväl som invandrade. Akta er för skulder som ni kanske anser er bli tvungna till för att överhuvudtaget kunna få en bostad! Men å andra sidan, skulle Sverige bli tvingat att införa undantagstillstånd(krigslagar)så kan banken inte kräva in skulder! Varför förhala och förlänga plågan inför kraschen(eller kriget?), som ändå är på väg? / menar Luntan, F.d. Gråsosse

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.