25 mars 2009

Bli inte svensk!


Första delen av programmet Efter tio var jätteintressant.
Gå in på TV4.se och kolla början av tisdagens program. Efter Lisa Nilssons sång kommer en intervju med en ung flicka och pojke, båda barn till invandrare. De lever båda med skyddad identitet, varför man inte får se deras ansikten. Det de har att berätta är sanslöst.
Bl.a. sägs det, att det värsta man kan göra med tanke på familjens heder är att bli svensk och leva enligt svenska lagar. Familjen lever i en stat i staten.

7 Kommentarer:

Anonym sa...

Har någon en länk till detta på TV4. Jag lyckades inte hitta den.

Bra bilder på de två personer som numera är Frankrikes åtlöje.

Elisabeth B.

Berit sa...

Jag kom så långt som till den här länken
http://anytime.tv4.se/webtv/?treeId=9017
där man ska kunna välja dag och program men sedan kommer jag inte längre, vilket antagligen beror på att jag inte har den läsare (eller vad det kallas) som jag förmodligen skulle behöva.
Är tacksam om någon annan kan leda oss på rätt väg.

Anonym sa...

Nu verkar det endast finnas två inslag Lisas och badrumsinredning.

Inslaget var väl lite för starkt för TV4 tittare kan jag tänka

Peter B

Anonym sa...

Hej Berit
Följ länken - som ovan beskriven - och sedan klicka på datumet 24 mars i vänstermenyn för programmet "efter 10". Programmet startar med musik, men efter knappt 5 minuter börjar det avsnitt av programmet som du syftar till. Så inslaget finns där. Kollade nu på onsdagskvällen kl 23.30 och då fanns det där.
Hälsn/Mats

Anonym sa...

PS - tillägg till min förra kommentar
Det räcker alltså med att välja dag, för just det här inslaget har inget eget namn. Klicka bara på datumet, 24 mars. Vänta ca 5 min och lyssna på musiken,
eller dra fram "visaren" några millimeter med musen när programmet startat.
/Mats

Berit sa...

Tack Mats, jag hittade det men ljudet är väldigt knackigt, laddar bara en kort stund åt gången. Felet ligger på min sida och jag är inte kapabel att greja det.

Anonym sa...

Nu Har jag sett programmet och det är blaha, blaha. Malou ställer förstås inte de rätta frågorna. Varför kan inte det här stackars paret flytta till ett muslimskt land och byta namn
men där blir de förstås inte försörjda i tid och evighet av skattebetalarna. Och varför sparkas inte deras sk "hedersfamilj" ut ur landet och att det klargörs för dem att i vårt land ät det svenska lagar och regler som gäller.
Elisabeth B.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.