07 mars 2009

Genomskådade kyrkan agenterna?

Katolska kyrkan ska avsluta samarbetet med studieförbundet Sensus. Biskop Anders Arborelius säger att det är naturligt att stiftet går till studieförbundet Bilda eftersom de i första hand fokuserar på kristna kyrkor och samfund.

Jämfört med Svenska kyrkan böjer inte Katolska kyrkan lika mycket på sina principer. Beslutet är förnuftigt med tanke på att Sensus tillsammans med det islamiska studieförbundet Ibn Rushd står bakom det tvetydiga fenomenet Fredsagenterna.

De 200 Fredsagenternas uppgift är att berätta att islam är en fredlig religion. "Det står i Koranen att man inte får döda någon" är det lögnaktiga budskap som ska hamras in. Det kallas för att "motverka fördomar", vilket kan översättas med att avskräcka från att veta vad islam är för något och vad som egentligen står i Koranen.

Detta med ekonomiskt stöd från från bland andra Sida, Ungdomsstyrelsen och Allmänna arvsfonden. Till sin hjälp har de anlitat PR-byrån Westander för att tvätta bort den dåliga stämpeln islam skaffat sig.

Fredsagenterna var på tapeten i samband med konstnären Lars Vilks bilder av Rondellhunden Muhammed i september 2007. De ingick i en krisgrupp som i arabiska tv-kanaler förklarade att svenskarna inte är illvilliga, bara "okunniga" som inte vet att man inte får avbilda Muhammed. Med andra ord erkänner dessa muslimer inte yttrandefriheten, hur moderata de än vill framstå.

Varför ska vi luras att svälja detta sockrade budskap om islam? Det kristna studieförbundet Sensus måste vara bra godtrogna. Känner de inte till att kristna förföljs och dödas i islamiska länder? Jag undrar också om de avlidna vars pengar hamnat i Allmänna arvsfonden hade velat bidra till islamiseringen av Sverige.

Mer om de muslimska fredsagenterna

4 Kommentarer:

Anonym sa...

Queerkalendariet våren 2009
Varför gör Sensus Queerkalendariet? ... Ja, det kan man undra.

Sensus studieförbund är framväxt ur flera olika studieförbund:
• KFUK-KFUMs studieförbund • Sveriges Kyrkliga Studieförbund som grundades 1930 av Svenska kyrkan. • Tjänstemännens Bildningsverksamhet, TBV

Och numera gör man alltså kalendrar åt fekaliebröderna.

Florestan sa...

Äntligen, inte en dag för tidigt. Tillsammans med Sensus har man varit ute på riktigt djupt vatten. Sensus har slående mycket gemensamt i fråga om retorik, program, agenda och form med organisationer som RFSL och sekulariserande relativister.

Än bättre är att man numera avser samarbeta med Bilda, ett studieförbund där bla de ortodoxa kyrkorna bidrar.

http://www.bilda.nu/litiuminformation/site/page.asp?Page=1&IncPage=8347&Destination=11

Knute sa...

Tack för länken Florestan!

Anonym sa...

Det är inte alla som genomskådat Sensus! Nystartade tankesmedjan Sektor 3, som säger sig vara "oberoende" har Sensus, Ibn Rushd och Sveriges Muslimska Råd som medlemmar. I styrelsen återfinns Helena Benauda, känd svensk islamist...

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.