24 maj 2009

Islam: ett ögonblick av ouppmärksamhet



VÄSTEUROPA blev ett multietniskt samhälle i ett ögonblick av ouppmärksamhet, skriver Christopher Caldwell i sin nya bok om de senaste 50 årens dystra europeiska erfarenheter av invandring.

Samtidigt som politiker och akademiker i samtliga västeuropeiska länder har nedvärderat de europeiska ländernas nationalism som uttryck för rasism, chauvinism och militarism, har de har uppmuntrat invandrarna att odla sin egen nationalism. Det kanske har varit uttryck för ett slags civiliserad artighet, men för invandrarna kan det bara tolkas som europeiskt självförakt. Från megafoner vänligt utlånade av europeiska nyttiga idioter kan kurder och palestinier obehindrat skrika sina nationella anspråk från storstädernas tak, medan islamisterna från moskéer och tidningar opåtalat mässar om det muslimska storrikets lycksaligheter.

Nu har räkningen kommit. Den generation som är född efter 1960 måste betala för sina föräldrars ädla principer.

Värst ser det ut för Storbritannien. Här kommer våld och politisk extremism att dominera gatubilden. Av alla europeiska länder blir separationen mellan invandrare och infödda i Sverige den som är svårast att rulla tillbaka. Spanien har störst risk att kollapsa under tyngden av flyktingar.

Lite uppmuntran går att spåra: Tysklands turkar kommer att integrera sig, men det kommer att gå långsamt. Frankrike har stora sociala problem, men den republikanska traditionen kommer att rädda landet. Det är det enda land där en sorts amerikansk dröm är möjlig.

Christopher Caldwell: Reflections on the Revolution in Europe - Immigration, Islam, and the West.

Ovanstående är ett utdrag ur en artikel om boken av Klaus Wivel i Weekendavisen. Læs det hele her

2 Kommentarer:

Knute sa...

-Og aller aller allermest vigtigt er det at fortælle de unge, at de gerne må have en politisk holdning, uanset forældres og at sharia vil gå ud over dem, mest og at islam og kriminalitet ikke betaler sig.

-At verden IKKE er en lyserød barbiedukke, der kan synge popsild og vi IKKE får fred ved at sidde og være globaloholikere i en stor rodløs fredsnarkotisk rundkreds!

Se bare på muslimerne: Konflikt betaler sig.

http://www.uriasposten.net/?p=6852

kommentar nr 21

Knute sa...

"Det svenske skib synker langsomt, fordi det er godt bygget, som mit gamle MS Kungsholm, men det synker, og der er ingen pålidelige redningsbåde i nærheden. Efter Riksdagen, ragnarok. Hvis den svenske befolkning var godt og ærligt informeret om tingenes tilstand, ville de skifte samtlige 349 medlemmer ud ved næste valg. De nuværende kan måske administrere et samfund i vindstille, men de er ikke klædt på til det, der sker nu og fremover.

Det er f.eks. fantastisk, at man kan diskutere tilstrømningen til Sverige, uden med ét ord at nævne de forventede 51.000 familiesammenføringer i år - det allermest akuttte problem, som ligger lige for fødderne. Ikke et ord om en velfærd, der gisper efter vejret, en kriminalitet, der er gået amok. Nalim Pekgul tror stadig at Sveriges problemer er “klasseproblemer” og den sagligt tyndbenede Sabuni siger i ramme alvor, at man godt kan fortsætte med at tage 100.000 ind om året, for “kriser går over og snart blir der brug for arbejdskraft, vi bliver jo gamle”. På toppen af århundredets højkonjunktur, havde Sverige næste 8 % i åben arbejdsløshed, plus de 24 %, der ikke er i arbejdsstyrken af andre grunde, så nej, der bliver aldrig brug for det kæmpeproletariat, der er indtaget, hvoraf de fleste overhovedet ikke har haft asylgrund. De vil forblive en flercifret milliardudgift, i heldigste fald, dvs. hvis de forholder sig i ro, og det er næppe det troligste. Sveriges nuværende problemer, er så langt fra bare konjunkturbestemte."

http://snaphanen.dk/2009/05/22/»allt-har-gatt-at-helvete«/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.