18 augusti 2009

Åsiktsregistrering

För en tid sedan uppmanade regeringen folk att vidarebefordra "fishy" e-mails till dem. Att skvallra på och ange grannar och bekanta som spred "missinformation" om ObamaCare.


"Det förekommer mycket missinformation, alltifrån kontroll av privat ekonomi till hur vi ska sluta våra liv. Dessa rykten sprids alldeles under ytan via kedje-emails och genom vardagskonversation. Eftersom vi inte kan hålla koll på allt här i White House ber vi om er hjälp. Om du får en e-mail eller ser någonting om sjukvård på internet som verkar skumt skicka det till flag@whitehouse.gov."

Det väckte ett enormt raseri att regeringen spionerar på och registrerar människors politiska åsikter. Obama-administrationen förnekade naturligtvis att de skapade en åsikts-registrering men enligt lag måste all post till Vita Huset diarieföras och sparas i minst 10 år. Så naturligtvis samlar Vita Huset in namn och adresser, det är oundvikligt.
Vem som helst som har tillgång till kontot har också tillgång till alla namn och adresser. Även om den grupp som nu har makten inte trakasserar skribenterna för deras åsikter vet man aldrig hur informationen kommer att användas i fortsättningen.
Ovanstående adress fungerar inte längre och man kommer i stället automatiskt till regeringens hemsida fylld med propagandavideos. Där är det fortfarande fritt fram att ange grannarna som har åsikter som stinker.

Åtgärder som dessa är fruktansvärt farliga. De skrämmer människor och gör att de undviker att säga sin mening i andra sammanhang. Man kan ju hamna på någon "lista". Det är bäst att vara tyst. Yttrandefriheten inskränks.

Samma tendens att skrämma människor ser vi vid en del av de allmänna politiska möten som vissa kongressledamöter anordnar i sina distrikt. De kräver legitimation av alla som släpps in under ursäkten att de måste vara röstberättigade i distriktet. Det finns ingen förordning som kräver det, alla människor har rätt att delta i "torgmöten". Taktiken används enbart för att skrämma folk så att de stannar hemma eller inte ställer besvärliga frågor.
I sammanhanget kan påpekas att kongressman Eugene Green (demokrat, Texas) kräver ID för deltagare till sina "torgmöte" samtidigt som han är emot förslaget om att alla som röstar i allmänna politiska val ska visa giltig identifikation, så att man vet att de verkligen har rösträtt.
Hans "ursäkt " i det fallet var att flera i hans distrikt var alltför fattiga för att skaffa ID-kort och därför inte kunde rösta. (översättning: det förenklar för ACORN medlemmar att rösta i flera distrikt och ger också möjlighet för illegala invandrare att rösta)

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.