20 augusti 2009

Att inte se skogen för bara träd

En ny studie vid Rigshospitalet i Köpenhamn visar att danska flickor idag hamnar i puberteten ett år tidigare än för 15 år sedan. Forskarna tror att hormonstörande kemikalier kan vara en av förklaringarna.

Tja, kan det inte bero på invandringen? Det är ett faktum att flickor i våra nordiska länder kommer senare in i puberteten än flickor längre sydpå. Naturligtvis är det angeläget att forska om miljögifter, men lite statistiska studier skulle säkert förklara saken minst lika bra.

Det uppenbara är tydligen tabu. Samma sak med skolresultaten - varför ligger finländska barn två år före svenska i matematik och naturvetenskap? Därför att Finland inte haft samma stora invandring från mindre utvecklade länder.
12 Kommentarer:

Anonym sa...

Vi visst är det så. Massinvandringen är helt logisk, sett i ett socialistiskt perspektiv. Att landet blir "dummare" och "dummare" spelar ingen roll. Det är ju vänsterns chans att importera så mycket lågutbildad valboskap som möjligt.

Knutte sa...

Att den svenska skolan är dålig beror helt på kommunaliseringen och inte någon invandring. Har du någon vetenskaplig grund överhuvudtaget på det där med pubertet??

Knute sa...

75 % av befolkningsökningen i Sverige är invandring, förklarar inte det en hel del?

http://www.scb.se/Pages/PressRelease____277572.aspx

MS sa...

@Knutte

Invandringen från främst MENA-området har haft en negativ inverkan på skolan och det har en del med att göra med att det är just kommunerna som sköter grundskolan. Orsaken heter pengar. Skolor med många invandrare kostar stora pengar med alla extra resurser och dom pengarna måste tas någonstans ifrån. Enligt en undersökning så försöker många ambitiösa och duktiga invandrartjejer fly från förortsskolorna för att dels slippa den sociala kontroll dom utsätts för av sina bröder och kusiner men även för att dom skolorna ofta är väldigt stökiga. Orsak och verkan.

Per sa...

Hej Knute, jag hamnade här mest av en slump - och jag är överraskad! Jag trodde dina åsikter och teorier dog ut efter nittiotalet. Det är skönt att det finns sådana som du kvar på jorden. Det är ungefär som att en Quagga (ett djur som nu är utdött) skulle gå omkring i värmlands skogar. Vet du vad vi gör - vi stoppar all invandring - då får vi kanske bättre mattebetyg än finnarna. Men i och för sig är ju jättemånga av invandrarna finnar - hur är det med deras betyg???

Knutte sa...

Befolkningsökningen i Sverige ligger på noll utan invandringen.

Det är fortfarande så lite invandrare i skolorna så de gör ingen större inverkan på resultaten. Betygen går upp och kunskaperna går ned, privatisering och kommunalisering.

Det enda mätbara är hur bra lärarutbildningen är i olika länder. Det är där skillnaden ligger. Det är bara idioter som blir lärare i Sverige. En mer bespottad yrkeskår får man leta efter.

Per sa...

Knutte, är det bara idioter som blir lärare i Sverige? För att det är ett hopplöst jobb eller för att deras utbildning är för dålig eller...?
Det är HJÄLTAR som är lärare i skolan idag. Som står ut att försöka lära våra barn någonting trots bristande resurser. HJÄLTAR!

Berit sa...

FAKTA/Lärarstudenternas resultat
Lärarstudenternas meriter försämrades mellan 1993 och 2002, medan exempelvis läkar- och journalistutbildningarna blev utbildningar för eliten, i ännu högre grad än tidigare.

2002 var det så här:
43 procent av nybörjarna på lärarutbildningen hade låga eller ganska låga gymnasiebetyg, 25 procent hade medelbetyg och 32 procent ganska höga eller höga betyg.

Av dem som gjorde högskoleprovet presterade 28 procent ett mycket lågt eller lågt resultat (0,6 poäng eller lägre av maximala 2,0 vilket kan jämföras med 1993 då andelen var 13,8 procent). 19 procent hade 1,4 poäng eller mer.

Det är de blivande gymnasielärarnas betyg och högskoleprovspoäng som sjunkit mest dramatiskt, särskilt för dem med inriktning mot matte/no. De närmar sig studenterna på förskollärar- och fritidspedagogprogrammen i merithänseende.

http://www.skolvarlden.se/Article.jsp?article=444

Knute sa...

Skolstart utan svenskar. Rågsvedsskolan i Stockholm.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/bildspecial/artikel_3380227.svd

http://beskt.blogspot.com/2009/08/skolstart-utan-svenskar.html

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Vi importerar oss själva till allt större dumhet. Helt tydligt är att det är dom manliga MENA-vinstlotterna som är allra dummast då det är dom stökar och ställer till problem. Verkar som om minst 99% av alla MENA-pojkar lider av ADHD eller liknande eftersom dom har svårt att sitta stilla och koncentrera sig. Tycker det börjar bli dags att göra oss av med dessa lottovinster igen.

Knute sa...

Children who speak English as their first language are now a minority in inner-city London primary schools, official figures showed yesterday.

http://www.ednews.org/articles/english-speaking-pupils-are-a-minority-in-inner-city-london-primary-schools--.html

http://snaphanen.dk/2009/08/20/tv2s-godt-indpakkede-sandheder/

Knute sa...

Educational Enrichment

by Baron Bodissey

According to official statistics, immigrants to Vienna in record numbers are taking advantage of educational opportunities offered by the Austrian state.

A full nineteen percent of those who attend the classes do not even intend to work. That is, a fifth of immigrants to Vienna avail themselves of state-financed education as guests of the Austrian nation, and yet they have no plans to do anything afterwards except live on welfare benefits, funded by the Austrian taxpayer.

http://gatesofvienna.blogspot.com/2009/08/educational-enrichment.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.