07 augusti 2009

Det är en falsk myt att Jihad betyder "inre" kamp

I en rapport påstås att al-Qaidas populitet minskat bland världens muslimer. Tyvärr är det för tidigt att blåsa faran över och hoppas på en mer "andlig" variant av islam i stil med kristendomen. Fundamentalister som al-Qaida, Taliban och allt vad de heter, representerar ju det ursprungliga islam, den lära som Muhammed förkunnade med svärd i hand.

Det är som med kommunismen, trots att det gjorts försök att ge den ett mänskligt ansikte dyker det ständigt upp nyfrälsta generationer som förförs av Marx och Lenins enkla svar på tillvarons problem. Likheterna mellan ideologierna är stora, det handlar om att röva från de rika. Muhammedanerna plundrade karavaner, byar, städer, länder och var inte intresserade av jordbruk, hantverk och handel.

Så länge människor känner sig tvungna att kalla sig muslimer kommer terrorn att bestå. Terrorismen är inbyggd i islam, den kallas Jihad, heligt krig.

Från Socialisme og Dhimmikrati - det är en myt att Jihad betyder "inre" kamp:

Islams västliga förespråkare hävdar ibland att eftersom det arabiska ordet Jihad bokstavligen betyder "kamp" eller "strid" hänvisar det till en "inre strid" mer än ett heligt krig.

Sanningen: Det är oerhört svårt att förena detta med Koranen, som exempelvis undantar handikappade och äldre från Jihad (4:95). Detta ger ingen mening om ordet bara används i andlig kamp. Det är också oklart varför Muhammed skulle använda målande beskrivningar, till exempel att hugga av fingrar, händer och nackar på otrogna, om det uteslutande var tal om karaktärsutveckling.

Med detta i åtanke medger muslimer vanligtvis själva att det finns två betydelser av ordet, men insisterar på att "inre kamp" är den "större Jihad", medan "heligt krig" är den "mindre Jihad".

Denna missuppfattning bygger uteslutande på en enda Hadith, som är extremt svag och opålitlig.

Som kontrast är den mest pålitliga av alla Hadith'er den av Bukhari. Ordet Jihad nämns över 200 gånger i referens till Muhammeds ord, och var och en har en tydlig betydelse av heligt krig. Däremot innehåller Bukhari inte en enda hänvisning till Jihad i samband med "personlig kamp".

Bilden: Om Muhammed var i livet i dag skulle han nästan säkert sitta i fängelse, skyldig till krigsförbrytelser. Han beordrade att hela den manliga befolkningen i en judisk stam i Medina, Banu Qurayzah, skulle halshuggas, enligt Isshaqs vittnesmål. 700 män halshöggs på en eftermiddag medan Muhammed tittade på. Deras hustrur och barn delades ut som slavar till honom själv och hans anhängare.

Muslimerna fick stor nytta av Qurayzahs tillgångar som de lagt beslag på. Marken och egendomen hjälpte dem att bli ekonomiskt oberoende. Deras militära styrka växte på grund av de vapen som erhållits, och de kvinnor och barn som tagits som slavar såldes för att få pengar till hästar och mer vapen och fler muslimska väpnade styrkor för vidare erövringar. Omvänt gäller att den judiska stammen Qurayzah upphörde att existera.

- - -
Att bekämpa antisemitismen tycks inte vara en självklarhet i dagens Sverige. Man försöker göra svart till vitt och menar att det är hets mot muslimer att upplysa om uppmaningarna till folkmord i Koranen och Haditherna. Varför dyrkar de då denna avskyvärda lära när de skäms för att tala om vad den innehåller?

2 Kommentarer:

Knute sa...

Den somaliska islamistgruppen al-Shabab drar ut invånarnas guld- och silvertänder, berättar befolkningen i kuststaden Marka på måndagen. Islamisterna anser att proteserna strider mot strikta religiösa lagar. (TT)

Knute sa...

"Utvecklingen i de franska arabiska förorterna borde också vara lärorik för de svenska myndigheterna.
Där har ligistgängens stökande på få år utvecklats till JIHAD, heligt krig, mot allt franskt och västerländskt.
Man började bränna bilar, idag bränner man skolor, bibliotek och vårdcentraler. Allt som representerar Västerlandet och västerländsk kultur är fienden.
I Sverige är vi fortfarande på bilbrandsstadiet (och en och annan skola....)"

http://jihadimalmo.blogspot.com/2009/08/nar-problemet-ar-jihad-kan-losningen.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.