20 augusti 2009

Det stinker lång väg


Den som inte tror att totalitarism kan ta över i USA följer inte med vad som händer.

Försäkringsbolagen, som framställts som skurkar, har inte varit glada åt ObamaCare och därför kritiserat förslagen. Nu har Demokraterna tillsatt en kommitté som i detalj ska granska de
största försäkringsbolagens bokföring och finanser alltifrån "chefers ersättning och andra affärsmetoder". Detta gör man mot en industri som opponerar sig mot Obamas planer och om inte det är ett skamgrepp, så vet inte jag.
Förfrågan gäller allt som har att göra med kompensation till högre tjänstemän, dokument gällande deras inkomst, allt de betalat ut i ersättningar och information om personalresor och ev. presenter.
Dessutom låtsas man ju i sitt sjukförsäkringsförslag, att privata försäkringsbolag ska kunna konkurrera med staten men hur ska de kunna det om de måste avslöja hur de gör affärer och vilka vinstmarginaler de har?
Sunt förnuft och lagar har ingen betydelse längre, "gör som vi säger annars gör vi tillvaron till en plåga för er."
Vilka andra branscher står på tur?

Jag är helt säker på att pensionsfonderna är nästa sak man siktar in sig på att ta över.
Välståndet ska spridas och det är inte rätt att vissa gamlingar ska ha mer pengar än andra.

Nationaliseras sjukvården kommer man också att införa "Kvalitetsjusterade levnadsår", dvs. man tillsätter en grupp som ska bedöma hur många fler levnadsår vissa kostsamma operationer eller medicinska åtgärder lägger till en människas liv.
Man sätter ett pristak för varje uppskattat år och bedömer därefter om personen är "värd" åtgärden. Det betyder att vissa människor inte kommer att få vård eftersom kostnaden inte motiveras av den livskvalitet de får. Personens samhällsnytta går före vad som är mest nyttigt för patienten.

Den nation som grundarna av detta land skapade och den frihet som så många dött för, går nu upp i rök i rasande fart.
Jag är inte särskilt förtjust i det Republikanska partiet men om de inte tar sig samman och snabbt presenterar förslag och alternativ till demokraternas djävulska planer är det kört.
Situationen kan liknas vid en patient som vet att han är sjuk och har att välja på lungcancer (demokraterna) eller dubbelsidig lunginflammation(republikanerna). Ingendera är att eftertrakta men han har åtminstone chans att överleva och tillfriskna efter lunginflammation.

3 Kommentarer:

MS sa...

Demokraterna under TOTUS ledning beter sig mer och mer som ett skadeskjutet djur inträngt i ett hörn. Slår vilt åt alla håll och vill "straffa" dom som inte rättar sig in i ledet. Republikanerna har precis som alla partier sina fel och brister men dom förstår i a f Amerikas storhet och historia. Dom förstår att amerikanernas kynne och frihetslängtan. Det gör inte Obama och domen kommer bli hård vid nästa val. Hoppas han inte hinner göra en allt för stor skada fram tills dess.

Anonym sa...

Bra skrivet!

Ann-Marie

MS sa...

@Ann-Marie

Tack!

Jag blir så upprörd när jag ser vad som håller på att hända i USA. Europa har lidit under socialismens ok i så många år nu och det är förj**ligt att Obama nu slår in på den vägen. Han verkar inte ha lärt sig något av historien. Inte ens när Vladimir Putin varnar honom för att socialismen inte fungerar så lyssnar han. Amerikanerna sätter sin personliga frihet framför Statens och det är därför USA är "The land of opportunity" och jag hoppas att det förblir det och Obama bara blir en parantes.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.