03 augusti 2009

Detta är stimulans

National Endowment for the Arts (NEA) har fått 80 miljoner dollar av de 787 miljarder dollar som regeringen spenderat på stimuleringsprojekt. som de kan sprida ut bland behövande konstnärer.
De mesta av pengarna går till att bevara arbeten i museer, orkestrar, teater och dansgrupper som drabbats av lågkonjunkturen.
Men en hel del av pengarna används för att stimulera mer än lönerna. 50,000 dollar går till

Frameline Film för deras Thundercrack, en pornografisk skräckfilm med fyra män, tre kvinnor och en gorilla.
Dansgruppen "The Symmetry project", (San Francisco) får också bidrag för enastående (huvudlösa?) föreställningar som den på bilden.

"Om man spenderar så mycket pengar på kort tid kommer det att gå till skräp som detta. Det är en anledning till att dessa stimuleringspengar över huvud taget inte skulle ha betalats ut". (ordföranden i Citizens Against Government Waste.)


3 Kommentarer:

pw sa...

Det börjar likna Sverige och sossarnas ändlösa sprättande av pengar. Skicka Obama till Måna Muslim så kan de få utbilning i hur man slösar med skattemedel.

LP sa...

Låter lika stolligt som den sk "spontankultur" man satsar på i Malmö nu.

http://www.malmo.se/spontanlab

http://sydsvenskan.se/kultur-och-nojen/article419391/Vad-ar-spontankultur-Daniel-Tjader.html

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/artikel_2418955.svd

http://sydsvenskan.se/kultur-och-nojen/article419390/Pa-spaning-efter-%E2%80%89spontanitet.html

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Det har inte gjorts nån riktigt konst dom senaste 50 åren. Finns säkert dom som är elakare än mig och skulle utöka till 100, 150 eller kanske rent av 200 år eller lite till.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.