01 augusti 2009

En bild säger mer än tusen ord


Jag är förstummad över att The White House Blog publicerade den här bilden och att den är officiell. Kroppsspråket är mycket avslöjande.

Sergeant Crowley, den enda med klass i denna trio, hjälper handikappade Professor Gates ner för trapporna, medan Barack Obama, obekymrad om skröpligheten hos sin vän, som är offer för sin egen version av rasprofielerin. Han får ta sig fram bäst han kan.
Så vem är det som tänker på andra? Och vem är så självupptagen och arrogant att han är inte bryr sig?

I mitt eget förhållande till de rika och mäktiga, har jag alltid ansett att det bästa sättet att snabbt bedöma moralen hos en person är att se hur denne behandlar de som har mindre makt. Har de förståelse för att de andra också är människor med känslor? Speciellt när de tror att ingen tittar på...

Jag tror den här bilden är ytterligare ett avslöjande stöveltramp för Obama.

Som några AT kommentatorer påpekar är denna bild en metafor för ObamaCare. De äldre blir lämnade på efterkälken hänvisade till, och beroende av vänlighet från världens Crowleys; de som står upp för vad som är rätt.
Regeringen har andra prioriteringar.

Det är därför jag tror att bilden kommer att ha verklig resonans. Den fångar upp något som speciellt äldre amerikaner kan relatera till. Presidenten pressar vidare med ett program som kommer att ordinera smärtstillande medicin till dem i stället för en höftoperation.

Vid varje steg i Gates-affären har Obama avslöjat något viktigt. Den "agerat idiotiskt" blundern avslöjade att han automatiskt anklagar polisen och tycker att de bär sig dumt åt. Det utlöste inte en enda larmsignal i hans hjärna, när han försökte räkna ut vad han skulle säga.

Efter det visade " icke-ursäkt-ursäkten" en arrogant man, som inte kan göra vad hederliga människor gör: nämligen erkänna när de gör ett misstag.
Nu till etapp tre.
Öl-fotograferingen verkade OK. Den förvandlas inte till en katastrof.

Men strax efteråt går Obama ut med ett kroppsspråk-meddelande som ingen i Vita Huset hade hjärna nog att förstå.

Jag tror han kommer att sjunka ner djupare och djupare i problem. Han kan inte längre leva upp till manuset som skrevs för kampanjen. Han var en mästare då i sitt utövande..

Men när det gäller att förbättra sig, som en president måste göra, låter han sin sanna karaktär lysa igenom. Detta bidrar till att öka graden av tvivel om att Obama är samma kille som en majoritet röstade för. Misstankarna kan bara växa.

Thomas Lifson, American Thinker
Ovanstående bild visar kontrasten mellan "messiah" som fn. bor i Vita Huset och den tidigare ockupanten och hur den senare hjälpte även politiska opponenter.

8 Kommentarer:

pw sa...

Det ska bli kul att se hur lång tid det tar för folket att inse att de har blivit blåsta.
Som sagt så säger en nbild mer än tusen ord. En mycket bra bild.

Anonym sa...

Världens "vänster-nissar" har tydligen blivit "blåsta"!
Sveriges "68-nissar" har nog satt rödvinet i vrångstrupen, vid det här laget!

LP sa...

Enstaka händelser som råkar ha fångats på bild, säger självklart väldigt lite om en persons etik.

Men det jag kommer att tänka på utifrån Berits artikel är det faktum att även den förtryckte kan vara förtryckare. Obama åker nog alltför mycket snålskjuts på sina gener hos stora delar av befolkningen - Han måste vara god han är svart!

Hörde ett intressant inslag på människor och tro (p1 igår?) som handlade om pogromerna i Polen både innan, under och EFTER(!) andra världskriget. Efter kriget förläts polackerna efersom de lidit under nazisternas förtryck, och därmed "glömde" man bort det fruktansvärda judehat polackerna själva stod och fortfarande står för, generöst uppeldade av kyrkan (den katolska?) som spred myter om judarna.
Det mest häpnadsväckande var att massakrer och våld skedde även efter krigsslutet. Dessa ursäktas och "glöms bort" eftersom polackerna förtrycktes av kommunisterna.

Detta får förstås alla som inte bär PK-bindeln hårt knuten kring ögonen i dagens Sverige att tänka på hur man behandlar personer från "minoritetskulturer" med silkesvantar i Sverige idag. En invandrad kurd kan tex inte vara en vidrig förtryckare, han är ju per definition alltid ett offer.
Detta brukar man väl kalla PK-människornas "syntax-error"-sjukdom. Läs vad denna mentalsjukdom kan resultera i tex då det gäller fallet Habibi:

http://politisktinkorrekt.wordpress.com/2009/03/11/nu-farid-habibi-fick-2-ars-fangelse-for-valdtakt-och-5-ars-utvisning-innan-sossar-och-vanstern-kampade-for-att-han-skulle-fa-stanna-i-landet/

MS sa...

Många glömmer att Obama hör till den svarta överklassen. I den finns det ett förakt för dom som lever under sämre förhållanden, svarta som vita, handikappade m m. Det finns vissa områden i t ex Washington där den svarta överklassen bor och där deras mindre bemedlade systrar och bröder jobbar som hembiträden. Det talas det inte lika högt om eftersom LP sa så tillhör du en minoritet så är du per definition ett offer och inte en del av den "förtryckande" klassen. Syntax error som sagt

President Obama visar med all tydlighet att han inte har det som krävs för det ämbete han innehar. Utan telepromptrar och sina rådgivare så ger han ett förvirrat intryck. Som en fisk på torra land. Det ska bli intressant att se hur hans beteende kommer förändras när saker kommer att gå emot honom på allvar. När han längre har medias okritiska beundran. Det är som någon skrev att media har en tendens att gå hårdare åt dom som dom tidigare har upphöjt till skyarna. En slags botgöring för att återvinna läsarnas förtroende kanske. Stämmer det så har TOTUS några tuffa år framför sig.

Kenneth Karlsson sa...

Löjligt inlägg, detta att dra slutsatser utifrån två bilder - vilken tänkande människa som helst fattar att en bild bara fångar en tiodels sekunds ögonblick.

Knute sa...

Inte löjligt alls att dra slutsatser av fotot utifrån vad som i övrigt är känt om Obamas personlighet. Det finns mycket som tyder på att han är narcissist. Här ett av många exempel:

http://spydet.blogspot.com/2009/06/obama-narcissist.html

University of Chicago Law School sørgede for ham en del længere tid end forventet, og ved afslutningen havde det udviklet sig til, gæt hvad? Hans egen selvbiografi! I stedet for at skrive videnskabeligt med fokus på racerelationer, som han var blevet betalt for, kunne Obama ikke modstå fristelsen til at skrive om sit mest sublime jeg. Han kaldte bogen »Min fars drømme«.

Ikke overraskende. Adolph Hitler skrev også sin egen selvbiografi, mens han stadig var ukendt. Sådan gjorde Stalin også. For en narcissist er intet emne så vigtigt som hans eget selv. Hvorfor skulle han spilde sin dyrebare tid og genialitet på at skrive om ubetydelige ting, når han kunne skrive om en sådan ophøjet person som sig selv?

Narcissister er ofte afstumpede og endda hensynsløse. Som norm mangler de samvittighed. Dette fremgår også klart af Obamas manglende interesse for sin egen bror, der lever for kun enkelt dollar om måneden.

En mand, der lever i luksus, der tager en privat jet til ferie på Hawaii, og som har skaffet næsten en halv milliard dollars til sin kampagne (noget, der er uden fortilfælde i historien) har ingen interesse i at hjælpe sin egen bror. Hvorfor? Fordi hans bror ikke kan anvendes for hans opstigning til magten.

En narcissist bekymrer sig for ingen andre end sig selv. Dette valg ligner ingen andre i Amerikas historie. De spørgsmål er ubetydelige i forhold til, hvad der er på spil. Hvad kan være mere farligt end at have en mand - blottet for samvittighed, en seriel løgner, og en der ikke kan skelne fantasi fra virkelighed - som leder af den frie verden? Jeg hader at lyde pessimistisk, men man er et fjols, hvis man ikke er alarmeret.

Mange politikere er narcissister. De udgør ikke nogen trussel for andre… De er blot selvforsynende og egoistiske. Obama viser symptomer på patologisk selvoptagethed, der er forskellig fra den ”run-of-the-mill” selvoptagethed hos en Richard Nixon eller en Bill Clinton for eksempel. For ham er virkelighed og fantasi sammenblandet. Dette er et mentalt sundhedsmæssigt spørgsmål, ikke bare en karakterbrist. Patologiske narcissister er farlige, fordi de ser normale ud og endog intelligente. Det er denne forklædning, der gør dem lumske.

Kenneth sa...

Knute (och Berit), jag är inte övertygad. Jag tycker ni drar alltför långtdragna slutsatser utifrån två bilder. Och Knute, hela ditt resonemang bygger på en medicinsk diagnos, som om den vore en sanning angående Obama, och sen klistrar du in en text som bejakar din teori. Inte övertygande. Cirkelbevis tror jag det kallas.

Berit sa...

Kenneth, om du inte tycker att man kan dra slutsatser angående Obama när han vandrar i väg utan synbar tanke på att hjälpa sin vän Gates kan du ju i alla fall beundra Crowley. Han hjälper en person som anklagat honom för att vara rasist.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.