05 augusti 2009

Fullständigt ansvarslöst

Jag har redan skrivit mycket om den idiotiska förstörelsen av bilar som programmet "Cash for Clunkers" innebär. Trodde jag hade slut på alla ord, att jag insett vidden av detta vansinne, men en titt på denna video borde få alla tänkande varelser att inse att när regeringen lägger sig i med subventioner går det åt skogen så det brakar.
Så här förstör man "Clunkers"och det kallar man framsteg!Människan har fått det materiellt bättre och bättre därför att vi konstruerat "prylar".
Vi behöver inte ägna tid och material åt att bygga nya grejor hela tiden, vi kan använda sakerna under lång tid och låta andra ta över dem. Alla saker som tillverkats har ett inneboende värde i tid och energi.
Man förstör användbara bilar för att förbättra bränsleförbrukningen med 3 km. per liter. Obama är absolut galen! Vilket slöseri!
Vi har dessutom mer olja i Alaska , i skifferlagren och utanför kusterna än vad saudierna har.
Vi förstör vår ekonomi för "Gröngölingarnas" skull. Vi uppmanas att spara på energi samtidigt som regeringen slösar och förstör på detta vis. Skandalöst!
Och pressen kallar det för succé.

3 Kommentarer:

Anonym sa...

Bortsett från att denna bil i mina hemtrakter skull räknas som en fin bruksbil med ett värde på minst 50 000, så måste jag fråga vad meningen är.

Får ej bilen räknas som skrot om motorn ej har skurit ihop?
Om man nu ej avser att montera ur fungerande komponenter ur motorn, varför krossar man inte bara ner den till metallskrot utan denna föreliggande vansinnesgasning?

Jag beskådar bilarna i bakgrunden och gissar att även dessa skall genomgå samma behandling, och betänker då avgasutsläppen från dessa onödiga mil, (maximal gas under 4 minuter torde generera över 250 kmh/tim, dvs minst 1,5 mil upp i rök)samt oljespill och multiplicerar detta med samtliga motagningscentra i USA

God natt USA

Figge Ferrum

Berit sa...

Anledningen till att man förstör motorn är väl för att förhindra att bilförsäljarna "dubbel-dippar" (som politiker är kända för att göra) och säljer bilen senare. Glömde skriva att för att få ta del av detta vansinnesprogram måste man fylla i ett 130 sidor långt formulär.
Undrar hur många nyanställda byråkrater det ledde till?
Obama skapar verkligen arbetstillfällen

Naivtive sa...

Om man funderar på hur mycket energi som åtgår att skapa en bil och sen påstår att man sparar energi på detta sätt med dessa få mängder i mindre energiförbrukning. Detta är så dummt att man kan tro att svenska politiker agerat rådgivare.

Sen finns det naturligtvis en aspekt om bilförsäljningens ökande, men det är ju en kiss i byxan illusion.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.