30 augusti 2009

Hur mycket är han värd?


En av Obamas tsarer är Keneth Feinberg. Han är tillsatt för att reglera löner och förmåner för top-inkomsttagarna på Wall Street som fått kompensationspengar från regeringens TARP-program och ev. ta tillbaka pengar från de som han anser fått för mycket.
Reuters har tittat på Feinbergs egna finanser och som medlem i en advokatfirma tjänade han 5,75 miljoner förra året. Hans tillgångar, vilka är en del av firman, två hem och dussintals investeringsobjekt värda mellan 11 och 37 miljoner.
Hans hem är värderat till 1,66 miljoner och sommarstugan till 1,96 miljoner.
Han har också varit aktiv i att tigga ihop kampanjpengar till demokratiska kandidater som Obama och Hillary.

Vänstersympatisörer brukar hävda att ingen chef ska tjäna mer än ett visst antal gånger den lön som den lägst betalde arbetaren i företaget har. Tio gånger brukar vara rättesnöre.
Ingen advokat borde då tjäna mer än 10 gånger den summa som hans advokatassistent hade under dråprättegången mot Ted Kennedy.

Ägarna av Ben&Jerrys glassbolag skröt ju alltid med att de inte tog ut mer än 10 ggr. den lönesumma som deras lägst betalde anställde fick. De glömde emellertid att räkna in aktieinnehavet och efter att de solat sig i duktighet i många år drog de sig tillbaka med avsevärt mycket mer an vad alla deras anställda tillsammans hade tjänat.

Jag tycker också att vi ska reglera lönerna för spelarna i NFL. Det kan ju inte vara riktigt att de ska tjäna mer än de gamla skolkompisarna, som nu sitter och dricker öl hemma i soffan och tittar på dem på TV varje söndag. De bör absolut inte ha mer än 10 ggr. den lön som biljettförsäljarna till matcherna har!
Enligt Forbes, tjänade 10 kändisar och idrottare i genomsnitt 116 miljoner dollar medan de tio högst betalda företagsledarna hade ett genomsnitt på 59 miljoner.

Vad vi ska göra med de riktigt orättvist rika knösusarna har jag inte funderat ut än.
Bland dem som tjänar hundra och ibland tusen gånger så mycket som de som arbetar för dem, återfinner vi Steven Spielberg ($110 miljoner), Tiger Woods ($100 miljoner), Jay Leno ($32 miljoner) and Dr. Phil ($30 miljoner).
Oj, Jag höll alldeles på att glömma kvinnan av folket, Oprah Winfrey som tjänade 260 miljoner och hennes kameraman bara 100,000 dollar.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.