17 augusti 2009

I ett nötskal


Titta på den amerikanska sjukvårdsdebatten från demokraternas perspektiv. Det har varit deras dröm i decennier att kontrollera landets hälsovårdssystem. De trodde att de var på den säkra sidan 1993, efter Clintons seger över George H.W. Bush.
Hillary fick uppgiften och skapade ett monster till plan för regeringens kontroll över vår hälsa, och den dog en välförtjänt och tämligen plågsam död. Inom ett år hade republikanerna kontroll över Parlamentet och Senaten.

Under de följande 15 åren vandrade demokraterna i öknen ... de bara väntade på nästa chans att ta kontroll över det amerikanska sjukvårdssystemet.
Under 2003 höll Obama tal där han framförde sitt stöd för att införa "en enda leverantör (regeringen) för hälso-och sjukvård." Han förklarade för väljarna att först "måste vi ta tillbaka The House , vi måste ta tillbaka Senaten, och vi måste ta tillbaka Vita Huset."
Den magiska dagen anlände den 20 februari 2009. Under de senaste 15 åren har demokraterna arbetat oförtrutet för att återigen få kontroll i Washington att sedan se till att de aldrig förlorar denna kontroll igen. De skulle uppnå det genom att se till att amerikanerna blev så beroende av regeringen och demokraternas politik att de försäkrade sig om att alltid bli omvalda. Så .. Här är vi nu.

Förstår ni hur viktigt detta är för Utsugarna? De har en president som klantade sig och tog i alldeles för mycket. Vi står inför en ekonomisk kris och enligt deras rättesnöre "att aldrig låta en bra kris gå till spillo", lade Obama alla sina ägg i ObamaCare-korgen .. ett statligt övertagande av den amerikanska hälso-och sjukvården. Demokraterna anser att om de misslyckas att få igenom ObamaCare förstör det Obamas prestige som president. De är beredda att ruinera amerikanska hälso- och sjukvårdssystemet för att rädda sin egen ledare.
Det är ju ingen överraskning. Demokrater är också övertygade om att detta är deras sista stora chans. De kanske tror att det är nu eller aldrig. Om de inte stoppar in hälso- och sjukvården under sitt stora paraply av regerings-skydd och tvång kommer de aldrig att få en andra chans.
Demokraterna ser fram emot val under de kommande åren, där de kan säga till den amerikanska dumma massan av väljare "Om du röstar på det Republikanska partiet, kommer man direkt att ta ifrån dig sjukvården ."
De kan inte säga så om regeringen inte kontrollerar sjukvården.
Detta är ett stort hot mot vår republik och vår framtid, för att inte tala om framtiden för våra barn.

--------
Känns resonemanget igen från den svenska politiska debatten?

Förklarat av Neal Boortz

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.