02 augusti 2009

Moderna antisemiter i Malmö

EFTER GAZAKRIGET OCH DC-MATCHEN är rubriken på ett antal artiklar i Sydsvenskan. "Två minoritetsgrupper med gemensamma intressen i flera frågor. Samtidigt splittrar krisen i Mellanöstern svenska judar och muslimer."

En viktig detalj som som kommer fram är de slagord som hördes i en stor del av demonstrationståget mot tennismatchen mellan Sverige och Israel:

Khaybar, khaybar ya Yahud, gör som Muhammed och döda och fördriv judar.

Det filmades och hamnade på YouTube, dock ej på svensk television.

Stoppa matchens budskap hölls hemligt. Men journalisterna borde vara medvetna om att de inte får något tack för att de låter bli att rapportera om islams mörka sidor. Det har blivit allt svårare för journalister att göra ärliga reportage från vissa platser i Sverige, om de vågar sig dit vill säga.

Islams judehat beror inte på Israels politik, det kommer från vad Muhammed själv säger i Koranen.

"Vi är nog många som med förfäran sett på hur judehatet flödar utan att någon sätter stopp för det, och hur muslimer önskar nazismen tillbaka och själva identifierar sig med nazismen. Men säger någon detsamma som muslimer gör är det genast rasism, och i Holland ska Geert Wilders rannsakas i domstol (för jämförelser mellan islam och nazismen). Muslimer skickade fram barnen i protesttåg mot kriget i Gaza, liksom man gjorde i kriget så de flesta offer är civila och just barn, tonåringar." länk

Sydsvenskan har också en artikel betitlad "Israelkritik är inte antisemitism." Vilket inte stämmer, bor det inte judar i Israel? Missförstå mig inte, som en kommentator skriver, svenska judar borde inte bli påhoppade för något som händer där nere.

Kritiken av Israel är oftast oresonlig och syftar till att fördöma ett helt land. Antisionism är en negativ hållning till sionism, d.v.s. till judarnas rätt att ha en egen nationalstat. Judarna själva är inte okritiska till sin stat men de är åtminstone nyanserade till skillnad mot besserwissrarna i västvärlden och fanatikerna i den islamiska världen.

Varför ockuperade Israel Västbanken (Judeen och Samarien)? Därför att de blev överfallna av de omgivande arabstaterna och var tvungna att försvara sig.

Den israeliska regeringen var på väg att avskaffa de judiska bosättningarna, och började med Gaza. Vad hände? Gaza blev en raketbas riktad mot Israel. Inte underligt att israelerna tills vidare gett upp planerna att tömma bosättningarna på Västbanken. Det är ren självbevarelsedrift.

"Anti-sionististerna har samma inställning till Israel som antisemiterna har till judar. De är inte besvärade av vad Israel gör eller inte gör, utan snarare av det faktum att Israel existerar. Det är därför som han deltar så passionerat i debatter om lösningen på den palestinska frågan - som mycket väl skulle kunna innebära en slutlig lösning för Israel." länk7 Kommentarer:

GG sa...

"..."Isrealkritik är inte antisemitism." Vilket inte stämmer, bor det inte judar i Isreal?"

Konstig slutledning, förvisso är väl de flesta invånarna i Isreal judar men kritiken handlar oftast om politiken de för, inte om deras religionstillhörighet. Med ditt resonomang så vore kritik mot Sverige då klassas som antikristet då vi klassas som en kristen stat , eller?

Visst finns det männsikor som är antisemiter, vilket aldrig kan vara försvarbart, men att klassa mer eller mindre all kritik mot Isreal som antisemitism känns inte rätt.

Victoria Waniewicz sa...

Även om rubriken på artikeln i sydsvenskan är lite missvisade försökte jag få fram poängen att "svenska" judar inte borde bli påhoppade för något som händer där nere. Bra inlägg!

Knute sa...

Tack för kommentarer! Jag infogar i inlägget:

"Missförstå mig inte, som en kommentator skriver, svenska judar borde inte bli påhoppade för något som händer där nere."

Knute sa...

Är det hat hat mot islam och muslimer att upplysa om att man hörde "khaibar khaibar ya yahud" på Malmös gator?

Någon som kallar sig "Tankar i Gryningens ljus" tycker det:

"Den första bloggen som länkar till inlägget är fylld av hat mot islam och muslimer, samtidigt bloggen visar sitt stöd gentemot Israel."

http://gryningensljus.blogspot.com/2009/08/det-rasistiska-hatet-gynnar-fa.html

Hör du, skjut inte på budbäraren. Att upplysa om islams inbyggda judehat innebär inte att man hatar själv.

Knute sa...

"Ett mycket populärt och flitigt använt citat ur koranen som ofta används för att elda upp massorna under fredagsbönen säger;

“The prophet, prayer and peace be upon him, said: The time [of judgment] will not come until Muslims will fight the Jews and kill them; until the Jews hide behind rocks and trees, which will cry: O Muslim! There is a Jew hiding behind me, come on and kill him!” (Sahih Muslim book 41, no. 6985).

För att verkligen få klart för sig hur pass vanligt förekommande denna religiösa retorik med anspelningar på koran och hadither verkligen är rekommenderas ett besök på http://www.memri.org/antisemitism.html .

http://www.newsmill.se/artikel/2009/01/28/den-nya-anti-semitismen

Knute sa...

Ovanstående citat är inte ur Koranen, utan ur en Hadith, alltså en berättelse om Muhammeds leverne.

Men även i Koranen uppmanas muslimer att undertrycka, förfölja eller döda judar, kristna och andra vantrogna.

http://www.dendanskeforening.dk/side53-cid-53-aid-1794-mid-1-params-1.html

Knute sa...

The audience in the Gaza Strip clapped and cheered as the actor delivered the movie's most memorable line. "To kill Israeli soldiers is to worship God."

http://www.alarabiya.net/articles/2009/08/03/80675.html

http://hodja.wordpress.com/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.