13 augusti 2009

Obama ljuger

Jag har aldrig upplevt att USAs befolkning varit så engagerade i någonting som de är just nu i förslaget om nationaliserad sjukvård. Obama ljuger hej vilt när han säger att det inte handlar om monopol, men det blir konsekvensen när statens program drivs med skattemedel och förluster subventioneras. Privata bolag kan inte konkurrera; de måste gå med vinst eller åtminstone jämt upp, med när behövde regeringen göra det?

Det är inte bara republikaner som ifrågasätter och protesterar. Obamas popularitet rasar bland de som röstade på honom och här i Atlantaområdet, där 97% av alla svarta röstade på honom, tappar han nu fotfästet bland sina egna.

Vi kan bara hoppas att detta uppvaknande håller i sig till nästa års val när en tredjedel av platserna i Senaten skall röstas om och alla i Kongressen.

Man inte bara ifrågasätter hur demokraterna kan föra fram ett så kostsamt förslag när vi är mitt i en allvarlig lågkonjunktur, man börjar också förstå att anledningen inte har att göra med kvalitén av sjukvård utan bara om inflytande och makt över varje enskild individ.
Folk skräms av hur allt ska forceras och upptäcker att Obama, trots alla tidigare löften om öppenhet och diskussioner på C-Span har ingått "special-avtal" med läkemedelsföretag.

Webben översvämmas av videoklipp, bl.a ett som är mycket underligt där Obama jämför FedEx och UPS som är privata företag (paket och brev) med det statliga postverket. Han säger att de privata företagen går bra och att det är posten som har problem!
Det inspirerar verkligen inte till förtroende.
Vad han dessutom inte nämner är att posten har monopol på alla förstaklass försändelser och att ingen annan än postverket får använda brevlådor trots att de satts upp av husägaren.

Ännu underligare är denna video där han försöker skrämma oss alla med att läkare tjänar mer pengar på amputationer än förebyggande vård.Jag skulle vilja se lite siffror på hur många människor som fått sina fötter avhuggna därför att doktorn behövde tjäna några extra 30,000 dollar.


The Heritage Fountation har sammanställt en lista på de sju mest uppenbara lögnerna i Obamas plan och folk börjar se bluffen, speciellt som denna "kris" är helt konstruerad av politiker och majoriteten av befolkningen är tillfredsställd med sin sjukvård.
USA håller snabbt på att förstöras av lögnare och tjuvar och de har massmedia på sin sida.

2 Kommentarer:

MS sa...

Denna reform verkar bli TOTUS Waterloo. Han har retat upp amerikanerna ordentligt och det brukar straffa sig. Det är skamligt hur Obama och vänstermedia, även i Sverige, kallar dessa vanliga amerikaner som inte vill ha denna onödiga reform för mobb och andra nedsättande epitet. Det är i motgång som människor visar sitt rätta ansikte och det rätta ansikte vi ser på Obama är inte vackert. Snart kommer nog fasaden spricka helt. Det som är positivt med detta är att han inte har en chans i h-vte att bli omvald och jag tvivlar på att han kan driva igenom förslaget utan han kommer att få vika sig. Det förslag som kommer att klubbas kommer vara en urvattnad kompromiss.

Berit sa...

Detta är AMAs svar till Obama efter att han påstått att läkare amputerar för att tjäna mer pengar.
Obama lyckas göra fler och fler människor riktigt arga. Snart föreslår han väl att psykiatriker utför lobotomi för att de får bättre betalt.

"We agree with President Obama on the importance of prevention. However, a recent example used to illustrate his important point was misleading. Surgeons are not paid $30,000 to $50,000 to amputate a diabetic’s foot. Medicare pays a surgeon, on average, from $541.72 to $708.71 for one of two procedures involving a foot amputation. It is possible that the total bill, hospital stay, rehabilitation, prosthesis, etc. may approach the larger amount mentioned.
In the case of tonsillectomies, a patient is referred to a surgeon after medication therapy has proven to be ineffective. Actually, the medical profession itself recognized questions about utilization and appropriateness of tonsillectomies and took action by developing clinical guidelines, which has resulted in a sharp decline in the rate of tonsillectomies.
These types of examples create the impression that physicians are motivated by payment levels rather than what is best for patients. The AMA will continue to stress to our elected leaders that physicians are dedicated to putting patients first and optimizing health care quality."

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.