21 augusti 2009

Prospecção, Brazil, prospecção


George Soros äger en avsevärd del av aktierna i det brasilianska oljebolaget Petroleo Brasileiro (Petrobras)och har nyligen köpt ännu mer aktier.
Vilket slumpartat sammanträffande att Obama just lovat att låna ut 2 miljarder (kanske så mycket som 10 miljarder) till bolaget så att de kan borra efter mer olja utanför kusterna.


När bensinpriset var som högst i Amerika förra året var det krafter i gång för att få regeringen att upphäva förbudet om oljeborrning utanför Amerikas kuster. Ropen, "Drill, Baby, Drill" skallade, men Demokraterna motsatte sig fullständigt och skyllde på miljöskäl.
Det är alltså fritt fram att "förorena" i Brasilien men inte i USA?

Obama har sålt ut landet till miljömupparna som röstade på honom.
Han bortser ifrån att de pengar han skickar till Brasilien kommer från hårt arbetande amerikaner. Pengar som skulle kunna användas till att borra i Alaska och utanför Floridas kuster. Det är inte tal om oljetorn inom synhåll från kusten utan anläggningar många mil ut.
Pengar, som kunde skapa nya arbetstillfällen här i landet och ge oss mer olja under denna lågkonjunktur.

USA har ett överflöd av olja och naturgas, men demokraterna har beslutat att inte låta de enskilda staterna utveckla sina egna naturresurser som finns på federalt land och till havs. Med en arbetslöshet på 9,4% och som förväntas nå 10% inom den närmaste framtiden, skulle borrning kunna skapa arbetstillfällen för tusentals amerikaner som nu stället tvingas utnyttja arbetslöshetsförsäkringen.

Obama måste besvara frågan om varför han sänder 2 miljarder dollar till Brasilien istället för att investera pengar i amerikaner och amerikanska resurser och sitt eget lands framtida energiförsörjning.

------------------------------------------
Det fantastiska succé-programmet Cash for Clunkers som man planerade att hålla i gång till slutet av oktober ska nu plötsligt upphöra på måndag.
Bilhandlare ligger ute med pengar, enbart i New Mexico är regeringen skyldig 3,6 miljoner och man har betalat ut tre checkar hittills för totalt 14,000 dollar.

Människor, som hade äldre bilar som de inte var skyldiga någonting för, och som nöjde sig med obligatorisk ansvarsförsäkring har nu satt sig i skuld med avbetalningar runt 300 dollar per månad och dessutom måste de ha helförsäkring (minimum 1500 dollar per år) så länge bilen inte är betald. De använder sina subventionspengar till att göra de första avbetalningarna men blir sedan tvungna att göra sig av med bilen.
Om ungefär ett år kommer det att finnas mängder med bilar som tagits tillbaka av bilhandlarna eller banken och som kommer att vara till salu för lite och ingenting.


0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.