06 augusti 2009

"Rör inte min mormor" - Nu i politiskt godkänd version

Projektet "Rör inte min mormor" startades nyligen av Ulrica Giebel efter att hon blivit vittne till hur ett gäng "smågansters" försökt rycka en äldre kvinnas väska på Lorensborgsgatan i närheten av Bellevuegården i Malmö. Namnet på projektet lånade Giebel av rånoffrets barnbarn som skrek i högan sky "Rör inte min mormor". Giebel är enligt Sds även inspirerad av 80-talsprojektet "Rör inte min kompis".
Minns ni det förresten?! O ljuva oskuldsfulla tid då alla invandrare var goda och allt ont kom från skinskallarna. Herregud, aldrig har så många haft så fel om något så uppenbart...

Det lustiga är att Sverigedemokratisk Ungdom (SDU) startade ett projekt med namnet "Rör inte min mormor" redan 2002 (2003 enligt Wikipedia). Sds påpekar detta men det är inget Giebel kände till. Faktum är att inte heller jag kände till det och där kanske Sds och övrig etablerad media borde ägna sig åt lite självrannsakan? Varför fick inte SDU:s projekt mera uppmärksamhet? Är budskapet olika värt med olika avsändare?

Inte bara Sds uppmärksammar saken. På "Folkpartiets Malmöblogg" skriver politikern Ewa Bertz:

"- Jag stöttar helhjärtat den kampanj kvinnan dragit igång för att medvetandegöra Malmöborna på de brott som begås mot äldre i vår stad och för att få dem att själva agera säger Ewa Bertz, kommunalråd för Folkpartiet Liberalerna i Malmö."

Är jag paranoid om jag påstår att den folkpartistiske malmöpolitikern Ewa Bertz, boende i villa i ett av Malmös mindre kulturberikade område, inte skulle ha uppmärksammat SDU:s kampanj på samma sätt om den sjösattes nu? Och att detta inte främst beror på att de tillhör olika partier.

2 Kommentarer:

Kaibigan_ko sa...

Man får bara göra godkända kommentarer på SvD nu tydligen, så kanske jag kan göra den här som svar på att det var bra att se det som alla redan vet om SD:
Varför vill inte Expressen och andra "dokumentera" när flickor kallas "jävla blonda hora", "svennefitta" etc i skolan? Det vore väl bra om vi fick det dokumenterat också, det som alla redan vet.

Anonym sa...

Jag har slutat kommentera på SvD sedan de tillsatte Karén som moderator. Han raderar massor av kommentarer bara för att det inte passar hans åsikter utan att ange att han har raderat. Men det syns ändå. En gång stod det att det skulle finnas 34 kommentarer. Men man kunde bara läsa en. Han hade alltså raderat 33 stycken. Jag har nu i stort sett också slutat läsa SvD. Den är på väg åt samma håll som de övriga tidningarna. Tyvärr.
/SB

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.